Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6 turbo aks

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Arkadaşlar az önce yine test etme şansım oldu ve sanırım sorun çözüldü. Bakalım bir hafta içerisinde herhangi bir şey olacak mı

Yorum

Son güncelleme, kabus geri döndü. Bugün titreme yine ortaya çıktı. Arkadaşlar bu gerçekten çok tuhaf, aynı güzergah, aynı hızlar ve titreme yokken yine çıktı. Burçlarda işe yaramadı. Belirli belirsiz ortaya çıkan bazen kaybolan bir direksiyon titreşimine başka ne neden olabilir kafayı yicem. Aks olsa sürekli yapmaz mı? ara ara ortaya çıkan bir titremenin nedeni ne olabilir ki?

Yorum

Amortisör takozlarına baktırdınız mı?
        Bahsettiğiniz hızlarda direksiyon titremesi aracın arka kısmında bir yerlerde sorun olduğu anlamına gelebilir. Önlerde olsa direksiyon aşırı derecede titrer. Bir de arka disk ve balatalara da baktırın bence.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
          Amortisör takozlarına baktırdınız mı?
          Bahsettiğiniz hızlarda direksiyon titremesi aracın arka kısmında bir yerlerde sorun olduğu anlamına gelebilir. Önlerde olsa direksiyon aşırı derecede titrer. Bir de arka disk ve balatalara da baktırın bence.
          Amortisör takozlarına baktırmadım hocam. Bir ustamda aynı şeyi söyledi, 120 den sonraki titremeler genelde arka kısım ile ilgili olur dedi.Yalnız disk ve balata olsa sadece frene basınca titreme yapmaz mı? Benim sorunum frenleme yaptığımda değil normal seyir halinde iken oluyor. Vitesi boşa atıp gazı bıraksamda devam ediyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

Amortisör takozlarına baktırmadım hocam. Bir ustamda aynı şeyi söyledi, 120 den sonraki titremeler genelde arka kısım ile ilgili olur dedi.Yalnız disk ve balata olsa sadece frene basınca titreme yapmaz mı? Benim sorunum frenleme yaptığımda değil normal seyir halinde iken oluyor. Vitesi boşa atıp gazı bıraksamda devam ediyor.
            Merhaba,

Aks kaynakli titresim sadece gaza yuklenince yapar. Oda yuksek hiza yakin. 70 km uzeri. Ama sert hizlanmalarda ozellikle rampalardada yapar. Eger vites bostayken yada arac kendi halinde gidiyorken titreme varsa aksi kafanizdan silin. Bos yere para harcamayin. Ic aks meselesi cok pahali bir islem. Siz balans, rot v,s , viraj denge cubuklari, amortisor takozu, salincak burclari v.s odaklanin. Insignialarda titreme hastalik gibi birsey. Onceki aracimdada 100-120 km lerde titreme vardi. Bir kac defa kontrol ettim islem yaptim ama duzelmedi..Hatta motorla travers arasinda damper - takoz var. O bile sebeb oluyor diye okumustum bazi forumlarda...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: escape View Post

Merhaba,

Aks kaynakli titresim sadece gaza yuklenince yapar. Oda yuksek hiza yakin. 70 km uzeri. Ama sert hizlanmalarda ozellikle rampalardada yapar. Eger vites bostayken yada arac kendi halinde gidiyorken titreme varsa aksi kafanizdan silin. Bos yere para harcamayin. Ic aks meselesi cok pahali bir islem. Siz balans, rot v,s , viraj denge cubuklari, amortisor takozu, salincak burclari v.s odaklanin. Insignialarda titreme hastalik gibi birsey. Onceki aracimdada 100-120 km lerde titreme vardi. Bir kac defa kontrol ettim islem yaptim ama duzelmedi..Hatta motorla travers arasinda damper - takoz var. O bile sebeb oluyor diye okumustum bazi forumlarda...
              Vallahi hocam inanın sürüş keyfini baltalıyor. İşin garip yanı bazen çok belirgin bazen yok gibi. Balans kısmını dün yine test etmiş oldum başka jant ve lastikle ama banamısın demiyor. 120 km üzeri oldugu için bir ustam arka viraj çubuklarını değiştir bide demişti. Şimdi onu yapacağım oda olmazsa ön amortisör takozunu değiştireceğim. Bazı arkadaşlar ısrarla gaza basmasanızda teker döndüğü için aks yne sebeğ olur diyor benim kafam durdu

Yorum

İşleniyor...
              X