Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Downpipe hakkında bilgi rica ediyorum.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Downpipe hakkında bilgi rica ediyorum.

Arkadaşlar malum havalar ısınmaya başladı başlayacak.Bende EGT mi düşürmek adına acaba aracıma downpipe uygulaması yapsam mı düşüncesindeyim.
    Merak ettiğim hususlar;
    1-Downpipe direk olarak mı uygulanıyor?
    2-O2 sensörü downpipe takıldıkdan sonra hata kodu gönderiyor mu?
    3-Downpipe sonrası illaki bir yazılım yaptırmak gerekiyor mu?
    4-Sürüş dinamiklerinde bir değişme var mı?
    5-Yakıt tüketiminde bir değişiklik var mı?
    6-Bunun maliyeti nedir?

Downpipe sonrası düz boru,warex gibi uygulamalar düşünmüyorum. Amacım sadece EGT yi düşürmek.

Alternatif bir tercihimde Water/Methanol kit uygulaması.

Downpipe konusunu ben de merak ediyorum ancak pandemi yüzünden sıfır ve ikinci el piyasası saçmaladığından beri elimdekini koruma içgüdüsüyle hareket ediyorum. Sizin listeye 7. madde olarak ileriki dönemde olası sorunlar nediri ekleyeyim ben de

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hayabusa View Post
      Arkadaşlar malum havalar ısınmaya başladı başlayacak.Bende EGT mi düşürmek adına acaba aracıma downpipe uygulaması yapsam mı düşüncesindeyim.
      Merak ettiğim hususlar;
      1-Downpipe direk olarak mı uygulanıyor?
      2-O2 sensörü downpipe takıldıkdan sonra hata kodu gönderiyor mu?
      3-Downpipe sonrası illaki bir yazılım yaptırmak gerekiyor mu?
      4-Sürüş dinamiklerinde bir değişme var mı?
      5-Yakıt tüketiminde bir değişiklik var mı?
      6-Bunun maliyeti nedir?

Downpipe sonrası düz boru,warex gibi uygulamalar düşünmüyorum. Amacım sadece EGT yi düşürmek.

Alternatif bir tercihimde Water/Methanol kit uygulaması.
      1- Direk derken katalitik konvertör sökülüp yerine düz boru yani downpipe takılıyor. (Geri basınç için ufak bi kat benzeri birşey koyulabiliyor. Türkiyede görmedim yapan düz boru geçiyorlar direk.)
      2- O2 sensörü hata kodu gönderir ve arıza yakar muhtemelen, yazılımda bu sensörden gelen veririnin üst limitini artırıyorlar ki arıza yakmasın diye biliyorum. Kandırıcılar var uzatma boru gibi sensörü onunla geri çekiyorlar ama yinede yakabiliyormuş.
      3- Downpipe sonrası bence yazılım yaptırılması daha mantıklı ve iyi olur. Geri basınç düşeceğinden alt devirlerde kayıp olacak bunları bertaraf etmek için yazılımla oynamak gerek. Hatta yazılımsız daha düşük performans olabilir. Üst devirler rahatlar muhtemelen ama altlar ölür.
      4-Alt devirler ölecektir, günlük şehir içi kullanım hayal kırıklığı yaratabilir.
      5- Yakıt artacaktır.
      6-Grupta geçen sene biri downpipe- komple krom boru ve warex yaptırmıştı. Yazılım dahil 7000 tl olduğunu söylemişti. Sadece downpipe 1000tl ve üzeridir.
      7- İleriki dönemde yazılım çok zorlanmazsa tek başına bir sorun oluşturacağını sanmam. En büyük sorun egzoz muayenesinden geçemezsiniz.

Sadece ses için ise bu şekilde ama performans ve biraz güzel ses için downpipe sonrası spor kat ve spor susturucu birde yazılım ile bu işin hakkı verilebilir. Ama downpipe ilede güzel patırtılı çatırtılı bir ses alınır gerçekten

Yorum

Sayın ALPRN paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

Yorum

İşleniyor...
        X