Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdtı bakımdan sonra motordan gelen ses hakkında yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 cdtı bakımdan sonra motordan gelen ses hakkında yardım

öncelikle iyi akşamlar

dün itibariyle özel bir serviste bakım yaptırdım rutin bakım ekstra değişen bişey yok sadece yağ ve filitreler , 1.500 ila 2.000 devir arassı şiddetli homurtu gelmeye başladı büyük ihtimalle turbo araca ilk binene bile fark ediyor rölentisi değişti ayrıca daha gürültülü çalışmaya başladı , ekstra para verip motul marka yağ koydurdum ama bu durum üzdü biraz beni yağı değiştirsem düzeler mi

sadece rutin bir bakımda bunların olması normal mi ?

yağ mı sahte acaba

saygılar

Bende Luckyy Moly yağ koydum özel serviste güya daha sessiz olsun diye, ilk çalıştırma zincir sesi arttı...
    Cümleten merhaba dostlar... Bir sorunum var ama , cevabı burada bulamadım... benzer konuda forum sayfası açanda var direk mesaj da attım arkadaşlardan dönüşte olmadı, onun için buraya yeni konuyu açıyorum... 2016 1.6 dizel Cosmo aracıma 88,000de , serviste kullanılan yağdan daha iyi olsun diye bakımı

Yorum

ramazan.ısık
      ben de geçen ay bakım yaptırmıştım hem motor yağı hem şanzıman yağını değiştirttim. (80bin km de) İzlediğim videolar ve yaptığım araştırmalara göre dizel için motor yağının 10bin km'de bir değiştirmek şart. Sadece 10 bin km sınırı değil aynı zamanda beklerken de bozulabiliyor yani sizin 10bin km yapmanız şart değil. Uzun süre binmediyseniz yağın ömrü kısalıyor. Bunun sebebi ise yağın hava ile teması. Bunun kesilmesi mümkün değil. Bu tip konular biliyorsunuz biraz araştırma gerektiriyor. Yağın markası tabi ki önemli ancak nasıl bir değişim olduğu da önemli. Bazı ustalar yeni motor yağını koyduktan sonra çalıştırıyor bekliyor. sonra tekrar aynı işlemi uyguluyor. Sanki yağı hiç değiştirmemiş gibi. Biraz araştırın derim ben.
      Bu arada şanzıman yağını hiç değiştirmeyenler de var. o yüzden o konuda ben biraz araştırma yaptım ve o yüzden değiştirdim. Siz şanzıman yağı için muhakkak bir bilene sorun derim.

Yorum

Bmw f30 kasa 3.20d ilk çıktığında bakım aralığı 20 bin km ydi. Sonra güncelleme ile 15 bine çekildi. Avrupa daki bakım aralıkları ile Türkiye deki bakım aralıkları farklı. Uzun süre dizel kullanmış birisi olarak 20 bin km de (1 yıl yada) bakım yaptırdığımı biliyorum. Kullandığımız yağlar eski nesil yarı sentetik yağlar gibi kolayına özelliğini kaybedecek yağlar değil. Tam sentetik yağ kullandığımızdan dolayı 10 bin km bana göre erken. Kendi aracım şuanda lpg li 15 binde(yada 1 yıl hangisi önce gelirse) bir bakımını yaptırıyorum.
        1.6 ctdi lerin yağ kapasitesi filitre ile birlikte 4.7 litre bildiğim kadarıyla , eğer yağ eksik konuldu ise sesi o yapar(zincir sesi) . Yağınızı kontrol ettirin isterseniz.

Yorum

İşleniyor...
        X