Opel insignia 2010 1.6 t model aracım, motor sıcak ve soğuk farketmeksizin ilk çalışmada yoğun bir duman atıp sonrasında devamlı ve hafif bir şekilde duman atıyor (beyaz renk) bu sorunu gözlemledikten sonra aracım ile yola çıkıp aracı devirlendirip sıkıştırdıktan sonra 20 dakika aracımı stop edip bekledim ve çalıştırdım duman yoktu sonra tekrar evime döndüm evimin önünde tekrar stop edip çalıştırdım ve birdaha duman atmaya başladı sorunun sebebini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia Beyaz Duman
Collapse
X
-
Benzinli araçta beyaz duman hayra alamet olmayabilir. Motor yağ yakıyor da olabilir. Önceki 1.4t insignia aracımdan biliyorum. İnşallah aynı sorun değildir. Vakit geçirmeden iyi bir serviste bujilere baktırın. Bujilerin durumuna göre usta yorum yapar. Sökülmüşken kompresyon testi yaptırın. Araç bilgisayara bağlanıp bakılsın hata kodu var mı diye? Yağ ve yağ filtresi değişimi yaptırın. Sorun devam etmez umarım.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
-
İyi bir servise gidip bu dediklerinizi aynen orda da anlatın ve aracı geç olmadan baktırın bence. Soğutma suyunu motor kapağını açıp siz de bakabilirsiniz. Azalma olmuş mu? Kutunun alt taraflarında kırmızı renkli kurumuş veya ıslaklık varsa kap, kapak veya hortum kaçırıyor demektir.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
Yorum