Forumdaşlarım, yaklaşık 16-17 gün önce sol farım söndü. Elimdeki yedek xenon ampülünü taktım far yine yanmadı. Sigorta kontrolü vs derken sorunun balast kaynaklı olduğunu tespit ettim. Orjinal hella balast 1250tl civarında şuan. Aliexpressden aynı güç değerlerinde ve kodda balast siparişi verdim. (balast 16USD + 21 tl vergi). 13 gün içinde balast geldi ve Balastı bağladım, far yandı. AFL ve diğer tüm özellikler normal çalışmakda (viraj aydınlatmaları,geri vitese taktığımda her iki viraj aydınlatmasının yanması,far sensörü,yukarı aşağı sağa sola mercek hareketleri vs.) Yani hersey normal ama bilgi ekranıma far devreye girdikden sonra sol far arıza uyarısı düşmeye devam ediyor.
Sorum şu, bu yeni balastın bir adaptasyon yada tanıtılması mı gerekiyor uyarının gelmemesi için? Uyarıyı resetleyip devam ediyorum.Uyarı geldiğinde farın yanması ve diğer fonksiyonlar normal çalışmaya devam ediyor.
Sorum şu, bu yeni balastın bir adaptasyon yada tanıtılması mı gerekiyor uyarının gelmemesi için? Uyarıyı resetleyip devam ediyorum.Uyarı geldiğinde farın yanması ve diğer fonksiyonlar normal çalışmaya devam ediyor.
Yorum