Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antifriz değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Antifriz değişimi

Herkese selamlar.aracımda soğutma suyunda kaçak eksiltme vs yok.suyun rengide berrak.aracım 68 binde ve antifirizi hiç değişmedi.değiştirmem gerekirmi yenileme açısından ?

Normal şartlarda her yıl değiştirilmesi önerilir.
    Sisteme hazır seyreltilmiş soğutma sıvısı (Antifiriz/su karışımı) ilave edilecekse sorun yok.
    Lakin %100 antifiriz alıp usta yada siz seyrelme yapacaksanız(%50 antifirz-%50 su gibi) kullanacağınız su saf su/destile su olmalıdır.Sakin ha muslukdan yada marketten alınan şişe su kullanmayın. Sanayideki parçacılarda 5lt bidon halinde akü suyu satılmakda.

Yorum

Bugun değiştirdim.gm dex cool aldım su koymadık ama hepsini antifriz koyduk

Yorum

Saf antifriz olayına dikkat edin bence. Antifrizin kaynama noktası suya göre yüksek ısı iletimi daha az ve opel gibi harareti seven motorlar için dikkat edilmesi gerekiyor. Hortumları plastik aksamları çabucak aşındırıp delebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
          Saf antifriz olayına dikkat edin bence. Antifrizin kaynama noktası suya göre yüksek ısı iletimi daha az ve opel gibi harareti seven motorlar için dikkat edilmesi gerekiyor. Hortumları plastik aksamları çabucak aşındırıp delebilir.
          sonradan içim rahat etmedi 3 lt antifriz 1.5 lt saf su ile değiştirttim

Yorum

İşleniyor...
          X