Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Makyajsız Insignia AFL Ters Z

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Makyajsız Insignia AFL Ters Z

Merhabalar. Geçen hafta aldığımız insigniz aracımızda bir far ayarı bozukluğu mevcut. Kısalar zaten hiç güven vermiyor. 3.resimde karanlık yolda bunu görebilirsiniz.10 metre önümü aydınlatıyor araç karşıdan gelen olmadığı halde. Duvara yaklaşıp ayar yapma vs gibi şeyler gördüm ettim de benim aracı manuel kısalara aldığım zaman çıkan Z işareti ters değil mi? Neden böyle bu sizce? ingiltere modu gibi bir şeylerden bahsettiler. Bunu kim niye açar bilemiyorum ama araç içinden müdahale yok sanırım buna. Diyelim bu ayar opel servisinde kapalı çıktı sebebi başka ne olabilir ki?

Ters Z görünen manuel mod
    Dümdüz çizgi görünen auto mod
    Duvara mesafe en fazla 3-4 metre arası.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 3 photos.

Mesaj düzenleme yokmuş. Araç makyajsız insignia a 1.6t

Yorum

Geçen sene aracı aldığımızda bu durumu ben de fark etmiştim. Hatta bende sağ taraf soldan daha aşağıdaydı. Makyajlı kasa da olsa makyajsız da olsa normalde sol taraf sağdan daha aşağıyı aydınlatır. Bunun sebebinin de araştırmalarım sonucunda karşı taraftan gelen aracın gözünü almamak için veya daha az alması için sağa göre daha aşağıyı aydınlattığı bilgisine ulaştım. Makyajlı kasada sağdan akan trafik seçiliyken bu şekilde oluyor makyajsız kasadaki ayarı bilmiyorum. Bahsettiğiniz durum afl farın doğal bir özelliği aslında Ama bir rot balanscıda makina eşliğinde ince ayar yaptırabilirsiniz, o zaman aydınlatma uzaklığını da ayarlıyorlardır belki bir sorun derim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post
        Geçen sene aracı aldığımızda bu durumu ben de fark etmiştim. Hatta bende sağ taraf soldan daha aşağıdaydı. Makyajlı kasa da olsa makyajsız da olsa normalde sol taraf sağdan daha aşağıyı aydınlatır. Bunun sebebinin de araştırmalarım sonucunda karşı taraftan gelen aracın gözünü almamak için veya daha az alması için sağa göre daha aşağıyı aydınlattığı bilgisine ulaştım. Makyajlı kasada sağdan akan trafik seçiliyken bu şekilde oluyor makyajsız kasadaki ayarı bilmiyorum. Bahsettiğiniz durum afl farın doğal bir özelliği aslında Ama bir rot balanscıda makina eşliğinde ince ayar yaptırabilirsiniz, o zaman aydınlatma uzaklığını da ayarlıyorlardır belki bir sorun derim.
        hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Bu dediklerinizi biliyorum fakat fardaki kırılma ya da Z çizgisi artık ne derseniz ben de ters görünüyor dikkat ederseniz. Mesela insignia far ayar videosunda arkadaşın bir resmini ekliyorum mesaja. Oradaki kırılma çizgisi ile bendeki kırılma çizgisine bir bakar mısınız? bir tuhaflık var. 2:33 de görünüyor arkadaşın far çizgisi. Bu farları temizlettirdiler de ters takılmış gibi bir şey olabilir mi acep?

Yorum

Benim aklıma gelen acaba küçük bir tıklama oldu da ayarı mı kaydı? Bir keresinde tamponum beton mantara takılınca far ayarı yaptırmak zorunda kalmıştım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ridianod View Post

hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Bu dediklerinizi biliyorum fakat fardaki kırılma ya da Z çizgisi artık ne derseniz ben de ters görünüyor dikkat ederseniz. Mesela insignia far ayar videosunda arkadaşın bir resmini ekliyorum mesaja. Oradaki kırılma çizgisi ile bendeki kırılma çizgisine bir bakar mısınız? bir tuhaflık var. 2:33 de görünüyor arkadaşın far çizgisi. Bu farları temizlettirdiler de ters takılmış gibi bir şey olabilir mi acep?

Facebook'ta da yazmıştım size, sağ sol akan trafik ayarı sıkıntısı var bence.

Sizin için https://www.opel.com.tr/opel-sahiple...kitaplari.html adresinden kullanma kılavuzlarına baktım. Makyajsız kasa için gerçekten sağ sol trafik ayarını biz yapamıyoruz gibi duruyor. Servis ayarlıyor olabilir. Makyajlı kasada ise araç ayarlarında bu ayar mevcut.

Sizin aracın kullanma kılavuzunun 108. sayfasında:

"Yurtdışı seyahatinde farlar Asimetrik kısa huzmeli far, yolun ön yolcu tarafındaki görüş alanını arttırır. Trafiğin soldan aktığı ülkelerde karşıdan gelen araç sürücülerinin gözlerinin kamaşmaması için far seviyesini ayarlayın" yazıyor.

Makyajlı kasanın kullanma kılavuzunda 137. sayfada yukarıdaki ifadenin aynısı mevcut fakat 128. sayfada Göstergeler ve Kumanda birimleri ayarlarında
            "Sol veya sağ şerit trafiği: Sağ veya soldan trafik için aydınlatma arasında geçiş yapar" ayarı mevcut.

OP-Com cihazı olan biriyle çözülebilecek bir olay sanırsam bu durum.
            1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
            2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
            3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
            4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
            5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
            6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post

Facebook'ta da yazmıştım size, sağ sol akan trafik ayarı sıkıntısı var bence.

Sizin için https://www.opel.com.tr/opel-sahiple...kitaplari.html adresinden kullanma kılavuzlarına baktım. Makyajsız kasa için gerçekten sağ sol trafik ayarını biz yapamıyoruz gibi duruyor. Servis ayarlıyor olabilir. Makyajlı kasada ise araç ayarlarında bu ayar mevcut.

Sizin aracın kullanma kılavuzunun 108. sayfasında:

"Yurtdışı seyahatinde farlar Asimetrik kısa huzmeli far, yolun ön yolcu tarafındaki görüş alanını arttırır. Trafiğin soldan aktığı ülkelerde karşıdan gelen araç sürücülerinin gözlerinin kamaşmaması için far seviyesini ayarlayın" yazıyor.

Makyajlı kasanın kullanma kılavuzunda 137. sayfada yukarıdaki ifadenin aynısı mevcut fakat 128. sayfada Göstergeler ve Kumanda birimleri ayarlarında
              "Sol veya sağ şerit trafiği: Sağ veya soldan trafik için aydınlatma arasında geçiş yapar" ayarı mevcut.

OP-Com cihazı olan biriyle çözülebilecek bir olay sanırsam bu durum.
              Bunun ardına düşeceğim. Perşembe günü farları temizlik ve yalıtım için vereceğim. Ondan sonra opan'da uzun yıllar elektrikçi olarak çalışmış bir tanıdık buldum. Ona göstereceğim. Bakalım yorumu ne olacak. Hayır böyle bir ayar neden aktive edilir onu hiç anlamıyorum. Orası da tuhaf açıkcası. Sonucu buradan yazacağım. Zaman ayırdığını için teşekkürler.

Yorum

İşleniyor...
              X