Duyuru

Collapse
No announcement yet.

170hp SIDI motor çözülemeyen titreme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 170hp SIDI motor çözülemeyen titreme

Insignia 170hp SIDI aracımda önceden de belirttiğim fazla bir titreme mevcut videosunu ekledim her usta farklı birşey diyor araçta p1101 arizasi arada yanıyordu.
    İlk gittiğim usta benzin depo havalandırma valfi veya üst kapak dedi (bujileride orda değiştirdim hiçbir fark olmadı) 2.usta map,maf Boğaz kelebeği temizlenmesi lazım onlar olmazsa piston kırıktır dedi (kompresyon testi iyi ve yağ yakma yok)
    3.usta kesin Boğaz kelebeği dedi temizlettik durum aynı sadece şuan p1101 yakmıyor
    4.bu sefer yetkili servis (inciroglu) turbo hortumu patlak ondan dolayı dedi
    Araçta bu titremenin haricinde yağ yakma, tekleme, çok yakma hiçbirisi yok performansinda bir fark da hissetmiyorum geçen hafta toplam 1600km yol yaptım hiçbir sorun göremedim en ufak bir yağ eksiltme bile yok, Her gittiğim yer deneme yanılma ile şu olabilir bu olabilir diyor.
    Aramizda böyle sorun yaşayan veya tahmini olanlar varsa düşünceleriniz benim için önemli. Obd2 verilerinide ekliyorum
    Ekli Dosyalar

Bence daha fazla masraf yapmayın aracınıza. Tüm sidi motorlarda bu kalp ritmi şeklinde belli belirsiz bir titreme var. Sürücünün haricinde zor hissediliyor. Sorun olsa çoktan bir yerden çıkardı. Sidi aracım 4 yıldır bende ve bu titreme hep vardı. Gaz kelebeği, maf/map sensörü temizliğinden sonra yakıtı bp den alıp oktan artırıcı tablet kullandığımdan beri daha azaldı ama yine var.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Yorumunuz için teşekkürler fakat öncesinde bu kadar titreşimli çalışmıyordu sanki klimayı açınca dahada artıyor rölantide titreme

Yorum

Klima devreye girdiğinde az da olsa titreme hissedilir. Bu da normal bir durum. Ancak sürekli bir titreme olmaması gerekir.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Yağ ne kondu? Dexos 2 ki Dexos 1 mi
          1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
          2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
          3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
          4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
          5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
          6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Motul dexos1 gen2 harici yağ kullanmadık.

Yorum

İşleniyor...
            X