Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.vitese atınca gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.vitese atınca gelen ses

Arkadaşlar ışıklarda durdum diyelim sonra kalkacakken debriyaja basıp birinci vitese atınca vites geçişlerinde tak diye bir ses geliyor.ama garc gurc caaart böyle değil tek ses TAK ediyor.ayağımı debriyajdan çekmemiş oluyorum kavrama olmuyor yani sadece debriyaja sonuna kadar basıyorum ve vitesi bire attığım esnada o sesi duyuyorum.ilk kalkarken sarsıntı vuruntu başka bir sorun yok.başına gelen varmı ?

Ekleme yapayım.başka viteslerde o ses yok yada vites geçişlerinde bir sorun yok.sadece durur pozisyondayken vitesi bire attığım anda tak ediyor

Yorum

Peki durur pozisyon da geri vitese taktığınızda yada dururken diğer viteslere taktığınızda aynı tak sesi geliyor mu? Yakın zamanda şanzıman yağını değiştirdiniz mi? Öncesinde böyle bir durum var mıydı? Hani gayri ihtiyarı 1.vitese atılmamısı gereken yerde zorlayıp 1. Vitese geçirmeyi denediniz mi daha öncesinde?
      ​​​

Yorum

Başka viteste sorun yok.hareket halindeyken bire takmıyorum.tamamen durur vaziyette kalkmaya hazırlanırken debriyaja basıp bire takar takmaz o ses geliyor.ayağımı debriyajdan kaldırmadan vites geçer geçmez.şanzıman yağını yeni değiştim iki hafta olacak.değişmeden öncede yapıyordu.

Yorum

Aks kafası boşluğu. Muhtemelen debriyaja bas çek yapınca da gelir ufaktan hareketleniyormuş gibi yapıp tekrar kaldırınca.
          1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
          2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
          3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
          4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
          5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
          6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
            Aks kafası boşluğu. Muhtemelen debriyaja bas çek yapınca da gelir ufaktan hareketleniyormuş gibi yapıp tekrar kaldırınca.
            Hayır sadece durur haldeyken bire atınca gelen bir ses var debriyaja bas çek te sorun yok onuda gözlemledim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onurerdogdu View Post
              Arkadaşlar ışıklarda durdum diyelim sonra kalkacakken debriyaja basıp birinci vitese atınca vites geçişlerinde tak diye bir ses geliyor.ama garc gurc caaart böyle değil tek ses TAK ediyor.ayağımı debriyajdan çekmemiş oluyorum kavrama olmuyor yani sadece debriyaja sonuna kadar basıyorum ve vitesi bire attığım esnada o sesi duyuyorum.ilk kalkarken sarsıntı vuruntu başka bir sorun yok.başına gelen varmı ?
              mrb.1.vıtes de bu sesın gelmesı bence normal.aracta yokus kalkıs destegı var aracı hazırda bekletıyor dururken.sız kalkıs yaptıgınız esnada gaza basınca frenı bırakıyor.benım dsuncem boyle.arıza oldugunu sanmıyorum

Yorum

İşleniyor...
              X