Arkadaşlar ışıklarda durdum diyelim sonra kalkacakken debriyaja basıp birinci vitese atınca vites geçişlerinde tak diye bir ses geliyor.ama garc gurc caaart böyle değil tek ses TAK ediyor.ayağımı debriyajdan çekmemiş oluyorum kavrama olmuyor yani sadece debriyaja sonuna kadar basıyorum ve vitesi bire attığım esnada o sesi duyuyorum.ilk kalkarken sarsıntı vuruntu başka bir sorun yok.başına gelen varmı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.vitese atınca gelen ses
Collapse
X
-
Peki durur pozisyon da geri vitese taktığınızda yada dururken diğer viteslere taktığınızda aynı tak sesi geliyor mu? Yakın zamanda şanzıman yağını değiştirdiniz mi? Öncesinde böyle bir durum var mıydı? Hani gayri ihtiyarı 1.vitese atılmamısı gereken yerde zorlayıp 1. Vitese geçirmeyi denediniz mi daha öncesinde?
Yorum
-
Aks kafası boşluğu. Muhtemelen debriyaja bas çek yapınca da gelir ufaktan hareketleniyormuş gibi yapıp tekrar kaldırınca.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Onurerdogdu View PostArkadaşlar ışıklarda durdum diyelim sonra kalkacakken debriyaja basıp birinci vitese atınca vites geçişlerinde tak diye bir ses geliyor.ama garc gurc caaart böyle değil tek ses TAK ediyor.ayağımı debriyajdan çekmemiş oluyorum kavrama olmuyor yani sadece debriyaja sonuna kadar basıyorum ve vitesi bire attığım esnada o sesi duyuyorum.ilk kalkarken sarsıntı vuruntu başka bir sorun yok.başına gelen varmı ?
Yorum
Yorum