Arkadaşlar merhaba; 2016 insignia 1,6 cdti aracımda akü kaçağı var. Günlük kullanımda akü boşalmıyor, fakat 3 gün yatarsa aracı çalıştıramıyorum. Şarj dinamosu sağlam yani şarjında problem yok, Akü değişeli yaklaşık 1 sene oldu, Ankara da yetkili servise götürdüm, 2 gün yattı bulamadılar, bayram ve pandemi yasakları öncesi olduğu için araca almak zorunda kaldım, bayram sonrası götüreceğim amma servis tespit edebilecek mi emin değilim. Servisten ayrılırken söylenen "araştırırız en son bcm beynini kontrol ederiz sorun oradaysa değiştiririz, maliyeti 4000 tl tutar dediler." Acaba böyle bir problem başına gelmiş ve çözmüş olan varmı? Ankara da iyi bir oto elektrikçi veya iyi bir opel özel servis bilen varmı? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim... NOT : Aracımda sonradan takılan hiçbir elektronik parça yok.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2016 insignia 1,6 cdti akü kaçağı
Collapse
X
-
Öncelikle hoş geldiniz. Kendinize ait bir tanışma konusu açarsanız sizi ve aracınızı daha iyi tanıyabiliriz
Bahsettiğiniz sorunla alakalı aklıma gelen ilk ihtimalin cevabını siz zaten yazının sonuna not olarak eklemişsiniz. Şimdilik önemli olan sorunun tespit edilebilmesi. Yetkili servis işin nereye ulabileceğinden bahsetmiş ama bazen sorun birkaç liralık lehim yüzünden de olabiliyor. Yakın zamanda forumda basit bir kablo kırığı yüzünden binlerce lira harcamaktan kurtulan üyelerin mesajlarını gördüm
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
-
"Yakın zamanda forumda basit bir kablo kırığı yüzünden binlerce lira harcamaktan kurtulan üyelerin mesajlarını gördüm" demişsiniz, bende bu yüzden sorunum ile ilgili konuyu açtım, belki aynı sorunla karşılaşmış, çözümü basit, binlerce lira harcamadan bu sorunu çözebilirim diye düşünüyorum.
Yorum
-
Buraya genelde insanlar bir sorunu olunca geliyor ve hemen bir çözüm bekliyor ama çözüm bulanlar da tekrar girip bir zahmet tecrübelerini paylaşmadığı için ne yazık ki tesadüfler haricinde pratik çözümler bulunamıyor. Mesaj sayınıza baktım siz de sorun yaşayınca gelmişsiniz ama umarım paylaşımlarınız devam eder.
Sadece derdi olan koşturup çözüm bulan paylaşmayınca da her konuda sorun yaşayan tek başına kalıyor.
Yorum
-
Akünün 1 sene önce değişmesi önemli değil bozulabilir. Şarj tutmayabilir. Servisin bulacağı sonucu merak ettim.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
Yorum
-
Değerli arkadaşlar 21.05.2021 tarihinde Ankara Opal Opel servisine akü kaçağı şikayeti ile bıraktığım aracımın sorununu buldular, torpido lambasından kaynaklı kaçak sorunum çözüldü, 27.01.2021 tarihinde aracımı teslim aldım, bu güne kadar aracımı kendim test ettim, evet sorunum çözülmüş oldu. Araç serviste iken yaptığım araştırmada bu araçlarda torpido lambasının kronik arıza olduğunu öğrendim. Bu yazımı okuyan aynı sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur.
Yorum
-
Geçmiş olsun. Sorunun basit bir şekilde çözülmesine sevindim. Belki ben de zamanında aydınlatmaları LED'e çevirerek bundan kurtulmuş oldum
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
Yorum