Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Akü

Arkadaşlar aracıma akü alacağım kaç amper almam lazım ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi 2011 insignia a16let aracım

Araç üzerinde sonradan takılan ses/tv sistemi, bas, anfi gibi malzemeler yoksa, lpg yoksa, fabrikasyon ne takılı ise o değerlerde taktırın. Bizim makyajlı kasalarda 60 amper takılı mesela. Dinamo da ona göre imal edilmiş çünkü. Yukarda bahsettiğim gibi ilaveler varsa 74 amper taktırın. Zaten daha büyüğü için yer müsait olmuyor benim bildiğim.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Üzerinde çelik marka var o kaçlık bilmiyorum fabrikasyon kaç acaba kitapçığında yazar mı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
        Araç üzerinde sonradan takılan ses/tv sistemi, bas, anfi gibi malzemeler yoksa, lpg yoksa, fabrikasyon ne takılı ise o değerlerde taktırın. Bizim makyajlı kasalarda 60 amper takılı mesela. Dinamo da ona göre imal edilmiş çünkü. Yukarda bahsettiğim gibi ilaveler varsa 74 amper taktırın. Zaten daha büyüğü için yer müsait olmuyor benim bildiğim.
        Bir düzeltme yapayım; bende 95 amper akü var. Sanırım düz ve otomatik viteslerin aküleri farklı.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post

Bir düzeltme yapayım; bende 95 amper akü var. Sanırım düz ve otomatik viteslerin aküleri farklı.
          Sizin araçta start/stop olduğu için 95 amper akü var. Düz vites 1.4t insignia aracımda da start/stop vardı, onda da 95 amper akü vardı. Düz vites 2009-2012 1.6t insignia larda start/stop yok. 95 amper fabrikasyon akü olacağını sanmam. 180hp lik insignia sahipleri aslında en sağlıklı yorumu yapacaklardır.
          @Murat

Yorum

1.6 180 hp olanlarda standart 60 amper akü var bildiğim. Hatta vatra ve inci akünün sitesinden de forumdan da araştırdım 60 amper diyor herkes.
            1.4 turbo benim aracım start stop var üzerinde 95 amper agm var. Sizde start stop yok o yüzden fabrikasyon değerlere yakın bir akü tercih etmeniz yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

Yorum

Amperden daha cok CCA degerine onem verin aku mars icindir, CCA ne kadar yuksekse marsi o kadar kolay alir.

Yorum

Benim araçtaki 60 amper akünün cca değeri 540.
                @Murat

Yorum

Benim aracıma 72 taktılar yeride tam geldi .60 lık vardı üzerinde küçük geliyordu.varta marka aldım.astrada mutlu ve inci kullanmıştım vartaya geçmiştim en kalitelisi o kanımca.

Yorum

İşleniyor...
                  X