Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bilgi ekranındaki yağ ömrü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bilgi ekranındaki yağ ömrü

Arkadaşlar selamlar.aracımın yağını 1000 km olmadan değiştirdim bir eksiltme yada kararma bile söz konusu değil ama ekranda %92 yazıyor.bunun bukadar hızlı düşmesi normalmi ? Sizlerinde böylemi ekranlarınız.yağım doğru kondu bu arada o konuda sorun yok.

Yağ değişim sayacı hem yapılan yolu hem de geçen süreyi katarak hesaplama yapıyor. Yani kapının önünde yatsa da 1 yıl sonra o sayaç sıfırlanacak. Siz yol+süre toplam %8'lik kullanmışsınız.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
      Yağ değişim sayacı hem yapılan yolu hem de geçen süreyi katarak hesaplama yapıyor. Yani kapının önünde yatsa da 1 yıl sonra o sayaç sıfırlanacak. Siz yol+süre toplam %8'lik kullanmışsınız.
      Yüzde kaça geldiğinde değişmesi gerekiyor ? Ben astramda 10 bin veya yılda değiştiriyordum.buna çok kıyamam 6 7 binde değiştiririm muhtemelen

Yorum

SIDI motorda periyod 15000 km ve 1 yıl. Süre dolup km dolmamışsa sıfıra iner. Km dolmuş süre dolmamışsa gene sıfıra iner. Önceki motoru tam bilmiyorum ama benzer olacağını düşünüyorum.

Ben son 5 bakımdır periyotları 10000 km olarak yapmaya başladım. Öncesinde yetkili servise götürürken de yılda 15 bini dolduramıyordum. Artık daha kaliteli yağla daha kısa değişimlerle aracın ömrünü uzatmaya niyetim var. İstanbul'da zaten araçlar normalden fazla yorulurken biz bir de fazladan yükleniyoruz (Bkz: Perşembe buluşmaları ). Yaptığım uygulamanın ne kadar gerekli olduğu tartışılır tabi ama en azından içimi rahatlatıyorum.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Yağ değişiminde düğme ile yağ sıfırlaması yapınca araç hatırladığım kadarıyla %10un altına indiğinde ekranda uyarı ile haber veriyor bunu. Tam rakamı hatırlamıyorum.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
            SIDI motorda periyod 15000 km ve 1 yıl. Süre dolup km dolmamışsa sıfıra iner. Km dolmuş süre dolmamışsa gene sıfıra iner. Önceki motoru tam bilmiyorum ama benzer olacağını düşünüyorum.

Ben son 5 bakımdır periyotları 10000 km olarak yapmaya başladım. Öncesinde yetkili servise götürürken de yılda 15 bini dolduramıyordum. Artık daha kaliteli yağla daha kısa değişimlerle aracın ömrünü uzatmaya niyetim var. İstanbul'da zaten araçlar normalden fazla yorulurken biz bir de fazladan yükleniyoruz (Bkz: Perşembe buluşmaları ). Yaptığım uygulamanın ne kadar gerekli olduğu tartışılır tabi ama en azından içimi rahatlatıyorum.

ben yağı gm alıyorum ama zaten 6 7 binde değiştirecem.gm sağlıklı olur değilmi bu durumda ?

Yorum

GM yağları Türkiye'de lukoil dolum yapiyor pek önermem, motul veya liqui moly gibi markalar almanız daha iyi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: onurr View Post
                GM yağları Türkiye'de lukoil dolum yapiyor pek önermem, motul veya liqui moly gibi markalar almanız daha iyi.
                6 7 binde bir değiştireceğim için çok sorun olmaz diye düşündüm ama sizin fikriniz nedir bu yönde ? Birde opel bunu öneriyorsa kötü olamaz diye düşünüyorum

Yorum

GM alıp 6-7 binde bir değil de motul veya liqui moly alıp 10-15 bin/1 yıl olarak tercih ederdim.
                  @Murat
                  2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Murat Bey'e katılıyorum. Yağlayılıcığının iyi olması daha önemli.

Yorum

İşleniyor...
                    X