Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik Jikle ( Choke ) sorunsalı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Otomatik Jikle ( Choke ) sorunsalı

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim.
    Benim insignia modelindeki jikle sisteminin çalışma prensibi hakkında kafamda bir sorun var. Daha önce pek çok araç kullandım ve jiklenin çalışma mantığı bildiğim kadarıyla soğuk havalarda aracı daha çabuk ısıtma mantığı üzerine ( yanlışsam düzeltiniz lütfen ). Ancak Insignia 1.6 T aracımla asıl ikametim Kars ili ve bilindiği üzere soğuk bir memleket. Aracı ilk aldığımda da ne zaman Kastamonu - Sinop taraflarına seyahat etsem araç her zaman Jikle ile çalışıyor ne zaman Kars'a dönsem jikleyi bir defa bile devreye sokmuyor. -35 derece de bile aracı buzların altında çalıştırdım yok bir kez bile jikle açmadı 2 yıldır. Şuan bayram için özel izinle Kastamonu'ya geldim denedim ve yine otomatik Jikle devreye giriyor ilk marşta. Sizlere sorum şu, Insignialarda otomatik jikle çalışma mantığı bilinenin aksine sıcaklık ile değil de metreküpteki oksijen atomu miktarı ile alakalı olabilir mi ? Kars 1800 metre rakıma sahipken Sinop 10 metre rakıma sahip. Araç Sinop'ta 25 derece havada jikle açıyor, Kars'ta zemheride -35 -40 derece de buz altında jikle açmıyor. Sebebi ile ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar iyi bayramlar.

Hatırladığım kadarıyla kullandığım tüm benzinli araçlarda soğuk motor ilk çalıştırmada otomatik jikle her zaman devrede idi. Sıcak motorda rölanti devri 700 rpm de seyrediyor. Otomatik jikle maf sensörü ile alakalı bir çalışma gösterir. Sizin yazdığınızdan anladığım -35 derecede Kars'ta soğuk motor ilk marşta araç çalıştığında 700 devirlerde bekliyor, doğru mu? Böyle ise gerçekten şaşırtıcı bir durum. Aracını rakım seviyesi yüksek ve deniz seviyesinde soğuk motorda çalıştırıp aklında kalan birileri mutlaka cevap yazacaktır diye düşünüyorum. Ben de merak ediyorum.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Kars kadar soğuk olmayabilir ama sizin durumunuza en yakın soğuk çalıştırmayı Topuk yaylasında ve Abant'ta yaptım. Bütün gece beklemiş olan araç sabah çalıştırılınca jikle açıyordu.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Ben bursada oturuyorum.17 dereceykende jikle çalışıyor.hatta biraz önce benzinlipe gittim hava şuan 19 derece ve jikleyle çalıştı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post
          Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim.
          Benim insignia modelindeki jikle sisteminin çalışma prensibi hakkında kafamda bir sorun var. Daha önce pek çok araç kullandım ve jiklenin çalışma mantığı bildiğim kadarıyla soğuk havalarda aracı daha çabuk ısıtma mantığı üzerine ( yanlışsam düzeltiniz lütfen ). Ancak Insignia 1.6 T aracımla asıl ikametim Kars ili ve bilindiği üzere soğuk bir memleket. Aracı ilk aldığımda da ne zaman Kastamonu - Sinop taraflarına seyahat etsem araç her zaman Jikle ile çalışıyor ne zaman Kars'a dönsem jikleyi bir defa bile devreye sokmuyor. -35 derece de bile aracı buzların altında çalıştırdım yok bir kez bile jikle açmadı 2 yıldır. Şuan bayram için özel izinle Kastamonu'ya geldim denedim ve yine otomatik Jikle devreye giriyor ilk marşta. Sizlere sorum şu, Insignialarda otomatik jikle çalışma mantığı bilinenin aksine sıcaklık ile değil de metreküpteki oksijen atomu miktarı ile alakalı olabilir mi ? Kars 1800 metre rakıma sahipken Sinop 10 metre rakıma sahip. Araç Sinop'ta 25 derece havada jikle açıyor, Kars'ta zemheride -35 -40 derece de buz altında jikle açmıyor. Sebebi ile ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar iyi bayramlar.
          Kastamonu da benim insignia da jikle ile çalışıyor kapalı garaj da bile jikle ile çalışıyor fakat dışarıda otomatik jikleyi 10 sn kapatıyorsa garajda 5 sn de kapatıyor. İyi bayramlar

Yorum

Araç kesinlikle Kars'ta Jikle açmıyor. Havasından mıdır Suyundan mıdır bilemiyorum. Belki bu sorunu yaşayan başkalarıda vardır diye konuyu açtım. 3 gündür Kastamonu daydım 775 metre rakım her seferinde Jikle açtı, 2 gündür Sinoptayım Jikle açtı. Az evvel yine denedim açtı. Karsa dönünce yine deneyeceğim. Ama sanmıyorum yine açmaz.

Yorum

İşleniyor...
            X