Arkadaşlar herkese merhabalar.1 hafta önce 2011 insignia 1.6 turbo 180 hp a16let motor aracımı aldım.bundan öncesinde 10 sene opel astra h 1.6 z16xer kullandım.motorun karakterini bilmediğimden birkaç birşey sormak istedim.öncelikle aracım 66 bin km de lpg yok hiç takılmamış.bende taktırmayı düşünmüyorum.rölantide çalışırken özellikle motor soğukken silkeleme stop edecek tarzı tuhaf tuhaf hareketleri var sanki birşeyleri ayarlıyor gibi biraz araştırdım ama yeterli bilgiyi edinemedim.astrada hiç böyle şeyler yoktu.bu a16let motorlarda normalmidir? Şimdiden teşekkür ederim????
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Motor rölanti dengesizlik
Collapse
X
-
Hoşgeldiniz öncelikle. Lpg takılmamış benzinli bir araçta subaplarda ve motor içinde başka sorunlar yoksa bu bahsettiğiniz silkemele için öncelikle liqui moly enjektör temizleyici alın bir kutu, depoya eklettirin ve ardından depoyu fulleyin. Aracı 10dk kadar devirli kullanabileceğiniz bir yerde dikkatli kulanarak basın. 2-3 vites devirli kullanım yapın. 4000-5000 devirleri görsün aracınız, korkmayın. Sorun devam ederse serviste maf, map sensörleri ve gaz kelebeği temizliği yaptırmanızı öneriyorum.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
-
Ekleme yapmak istedim.dur kalklarda çekişinde hızlanmasında yada rampada kalkmalarda asla yığılma çekiş düşmesi gitmeme yok çok seri ve atak gidiyor çok memnunum.sadece termostat 90 dereceye gelene kada rolantide hep olmamakla beraber bir böyle tekleme yada gaz verip çekince toparlamakta zorlama oluyor
Yorum
-
https://youtu.be/jidqWtHDWuc Emsal bir video buldum 15.saniyede gaz verip bırakıyorlar oradaki gibi bir dengesizlik oluyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Onurerdogdu View PostHerkese çok teşekkür ederim.subap olduğunu düşünmüyorum astramda yaşadım çünkü ordan biraz bilgim var.sanırım map maf ve boğaz kelebeği temizlendiğinde hallolacak.haberdar edeceğim sizleri
Yorum
Yorum