Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bakım için öneriler

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bakım için öneriler

Öncelikle herkese merhabalar, iyi günler dilerim.

Aracımın periyodik bakımlarını yaptırmak istiyorum ve bu konuda yetkili servisten bile deneyimli olan sizlerden öğrenmek istediğim bilgiler var.

Aracım 60bin km 1.6t Sidi 2013

Direksiyonu sağa sola çevirirken tıkırtılar geliyor, amörtisör takozu sanırım eskimiş sesin ondan geldiğini düşünüyorum. Daha önce değişim yapan veya tamir ettiren var mı? Hangi marka kullandınız?

Amörtisörlerimi değiştirmek istiyorum aracımda 3cm spor yay var ve sanki tofaşa biniyormuşum gibi çok rahatsız ediyor, (amörtisörler yan sanayi) konforu güzel olan bildiğiniz ve kullandığınız bir marka var mı?

Kullandığınız ve önereceğiniz performanslı hava filtresi, polen filtresi var mı? Bu araçlar için hangi marka model yağ kullanıyorsunuz?

Yazlık lastik almam gerekiyor, hangi markayı önerirsiniz.

Siz değerli forum kullanıcılarının, abilerimin görüşleri benim için servisteki ve sanayideki ustalardan çok daha değerli. Lütfen 1 kelimede olsa cevap vermenizi rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.
    2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı

18inç jant için balata önerilerinizide lütfen belirtir misiniz. Teşekkür ediyorum.
    2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı

Yorum

Merhaba,

Tıkırtı sorunu bende de vardı, amortisör takozu denildi sonra bir ustaya gittim iki tur attı salıncak burcu dedi. Vida gevsemis yapıştırıcı ile birlikte sıktı vidayi ses kesildi 10k km yaptım çıt ses yok. Bi kontrol ettirin derim.

KN kutu içi performans filtresi kullanabilirsiniz, yağ tercihim benim luqui moly.

KONI markasını inceleyin amortisör için.

Lastik olarak ben Michelin Pilot Sport 4 kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Saygılar

Yorum

insignia icin koni marka urun varmi piyasada?

Filtre olarao KN haricinde mann marka tercih edebilirsiniz

Yorum

Yağ olarak motul 5w30 veya liqui moly 5w30. İkisi de çok iyi bizim sidi araçlara uygun. Ancak dexos 1 gen 2 olmasına çok dikkat edin.
          Hava ve polen filtresi olarak orjinal gm en iyisidir ancak muadillerine göre daha pahalıdır. Ömrü de ona göre daha uzundur.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Yağ olarak Motul kullanıyorum

Yorum

Performans filtre olarak kutu içi filtre > K&N yada BMC öneririm. artan kurlar nedeniyle ikisi de dünyanın parası. Bildiğim kadarıyla BMC'nin replikası yok ama K&N'in replikalarına dikkat edin, yan sanayi ürüne orj. parası vermeyin.

Lastik olarak tek hedefim Michelin Pilot Sport 4S, bir gün nasip olur inşallah
              InsigniaTEAM

Yorum

Amortisörler yan sanayi demişsiniz, ben buradan kalitesiz ürün diye anlıyorum. Madem yay kullanıyorsunuz o zaman en az orjinal kalitesinde ürünlere geçmeniz lazım. Amortisör markalarını bilmiyorum malesef.

Lastik olarak 18 inçte ilk üçte Continental Premuin Contact 6, Goodyear Eagle F1 Assymmetric 5, ve Michelin Pilot Sport 4 var. Çağrı'nın dediği 4S modeli malesef 18 inçte yok. İlk belirttiğim 3 lastikten hangisini ucuza bulabiliyorsanız onu alın. Bu kadar performanslı ve pahalı ürüne ihtiyacınız yoksa Falken Azenis, Nokian Powerproof gibi testlerde hemen peşlerinden gelen ürünler de işinizi görecektir.

Fren diskinde va balatasında muadil birkaç marka kullandım ve orjinalin kalitesinde olmadıklarını gördüm. En son orjinal GM ile aynı paraya Ate markasının performans disk ve balatasını aldım da ancak memnun kaldım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Lastikte olarak 245 45 18 continental premiumcontact 6 kullanıyorum tavsiye ederim kesinlikle .
                  Fren balatası olarak bosch kullanıyorum memnunum ses çizme vs bişey yok. Sağlıklı fiyat performans ürünü olarak görüyorum.
                  Amortisör olarak sachs yada monreo diyorum en azından şu yan sanayi mevzusundan daha sağlıklıdır.
                  Hava filitresi olarak bosch yağ da motul öneririm ama tercih meselesi nihayetinde sarf malzemesi fiyat performans dengesi olanı tercih edin bence.

Yorum

Yazlık - Kışlık Dunlop Lastik
                    Tüm periyodik bakım filtreleri Bosch
                    Amortisör Sachs
                    Balata kesinlikle TRW kullanın fiyat performans oranına inanamazsın
                    Yağ Motul

Yorum

İşleniyor...
                    X