Duyuru

Collapse
No announcement yet.

RDE Gerçek sürüş emisyonları yazılım güncellemesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• RDE Gerçek sürüş emisyonları yazılım güncellemesi

Merhabalar,

Bugün Opel'den bir mektup aldım. RDE Gerçek sürüş emisyonları yazılım güncellemesi için servise davet ediyorlar. Yarın için randevu aldım.

Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne gibi etkileri olacak, sürüş ve motor dinamikleri değişecek mi vb.?

Mrb. İşlem sonrasında detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum

My opel de teknik muayene olarak bana da 14 nisanda randevu görünüyor. Henüz arayıp nedir diye sormadım. Sizde de böyle bir şey görünüyor mu? Benim aracım 2014 benzin, farklı da olabilir.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
        My opel de teknik muayene olarak bana da 14 nisanda randevu görünüyor. Henüz arayıp nedir diye sormadım. Sizde de böyle bir şey görünüyor mu? Benim aracım 2014 benzin, farklı da olabilir.
        Benim My Opel de konu ile ilgili bir bilgi yok. Sizde görülen tarih yıllık periyodik bakımdır. Bu güncelleme sadece dizel motor için sanıyorum.

İnternette fazla bilgi olmamakla birlikte yıllar önce VW de yazılım sonrası yakıt sarfiyatı artması, sık sık DPF temizlemeye geçme vb. gibi sıkıntılar yaşayanlar olmuş. Servise detaylı soracağım. Yaptırmama ihtimalim yüksek.

Yorum

Bende myopel'e giriş yapınca "Aracınıza uygulanması gereken Teknik Aksiyon bulunmaktadır" şeklinde uyarı aldım. Servisi aradığımda bana emisyon değerlerini düşüren bir yazılım güncellemesi olduğu ve yaklaşık 1 saat sürdüğünü söylediler. Konu hakkında pek detay bilmiyorum ama aracın emisyonunun yazılım ile düşmesinin tek yolu aracın kısılması olduğunu düşünüyorum o yüzden benim pek gidesim gelmedi.
          Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Benim de 14 nisandaki teknik güncelleme yazması üzerine yetkili servisi aradım. Plaka ile girilerek baktılar ve güncelleme yok dendi. Şu sıralar dizel insignia lar için güncelleme olduğu, benzinli Insignia larda güncelleme olmadığı söylendi.
            @Murat

Yorum

Bu güncelleme başlayalı 10-15 gün olmuş ve yaptıranlar da olmuş. Yani çok yeni daha. Geri dönüş bildirimi alınmamış hiç. Sonuç olarak ben yaptırmadım.

Orjinal yazı sahibi: Falcoon View Post

Benim My Opel de konu ile ilgili bir bilgi yok. Sizde görülen tarih yıllık periyodik bakımdır. Bu güncelleme sadece dizel motor için sanıyorum.

İnternette fazla bilgi olmamakla birlikte yıllar önce VW de yazılım sonrası yakıt sarfiyatı artması, sık sık DPF temizlemeye geçme vb. gibi sıkıntılar yaşayanlar olmuş. Servise detaylı soracağım. Yaptırmama ihtimalim yüksek.

Volkswagen otomobiller ile ilgili şikayet ve yorumlar Şikayetvar’da! Siz de Volkswagen şikayet ve yorumlarınızı sayfamız üzerinden yazabilir ve yayınlay...
              Son düzenleme: Falcoon; 08.04.2021, 23:11.

Yorum

En sağlam bakım nedir?
                Sorun yoksa dokunma, dokundurtma
                @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
                  Bende myopel'e giriş yapınca "Aracınıza uygulanması gereken Teknik Aksiyon bulunmaktadır" şeklinde uyarı aldım. Servisi aradığımda bana emisyon değerlerini düşüren bir yazılım güncellemesi olduğu ve yaklaşık 1 saat sürdüğünü söylediler. Konu hakkında pek detay bilmiyorum ama aracın emisyonunun yazılım ile düşmesinin tek yolu aracın kısılması olduğunu düşünüyorum o yüzden benim pek gidesim gelmedi.
                  Butereddütünüze kendi çapımda cevap vermek isterim. 2015 model Mercedes Vito aracım var 1.6 litre dizel. Emisyon skandalı nedeniyle İsviçre'de bu aracın emisyonunun azaltılması gerektiğini dair dava açıldı ve sonrasında mercedes-benz Türk araçlarına emisyonlara uyuması açısından düzenleme yaptı. aracın emisyon ile ilgili yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra performansında herhangi bir bozulma olmadı aynı şekilde keyifle kullandım. Bence opel'de araçlarında böyle bir riske girmeye gerek muhtemelen farklı mekanizmalarla performans kaybı yapmadan emisyon standartlarına uyacaktır. Sonuçta aracın emisyonun oluşumunda etkili olan birçok parçası var. Saygılarımla.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: balkes View Post

Butereddütünüze kendi çapımda cevap vermek isterim. 2015 model Mercedes Vito aracım var 1.6 litre dizel. Emisyon skandalı nedeniyle İsviçre'de bu aracın emisyonunun azaltılması gerektiğini dair dava açıldı ve sonrasında mercedes-benz Türk araçlarına emisyonlara uyuması açısından düzenleme yaptı. aracın emisyon ile ilgili yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra performansında herhangi bir bozulma olmadı aynı şekilde keyifle kullandım. Bence opel'de araçlarında böyle bir riske girmeye gerek muhtemelen farklı mekanizmalarla performans kaybı yapmadan emisyon standartlarına uyacaktır. Sonuçta aracın emisyonun oluşumunda etkili olan birçok parçası var. Saygılarımla.
                    Hocam haklısınız fakat dediğiniz gibi performans etkilemeden parçalar ile emisyon düşürülebilir fakat servisin söylediği sadece yazılım olduğu. Sadece yazılım ile emisyon düşürmenin tek yoluda ECU ya müdahale ile yanmaya müdahale etmek ve performansı kısmaktır. Arabalar üzerine çok bir çalışmışlığım olmasa da makine mühendisi olarak benim düşüncem bu şekilde. Ha eğer servis parça değiştirecek ise o zaman performansın etkilenmeyeceğini düşünebilirim.
                    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Arkadaşlar selamünaleyküm hayırlı Ramazanlar,
                      Beni de bugün sakarya ekin opel bayisinden aradılar. aracımın ECU su, şanzıman beyni, be Body control uniti için güncelleme geldiği belirtildi. teknik detayını veremediler. sadece telefona gelen yazılım güncellemesi gibi düşünebilirsiniz dediler Arabada şükür herhangi bir sorun yok. yaptırma noktasında çekincelerim var. Ağustosta yıllık bakımım var acil değilse o gün gelince yaptırayım dedim. acil olmadığını söylediler.

Yorum

Ahmet bey aracınız dizel mi?
                        @Murat

Yorum

Aracım 2016 model 1.6 dizel otomatik. İnternette bu güncellemenin detayını bulabilen oldu mu ?

Yorum

Ben servisi arayıp benzinli sidi aracım için sorduğumda şu an dizellerde güncelleme yapılıyor dediler. Tüm Türkiye'de sanırım yetkili servisler dizel insignia lara güncelleme talimatı aldı.
                            @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                              Ben servisi arayıp benzinli sidi aracım için sorduğumda şu an dizellerde güncelleme yapılıyor dediler. Tüm Türkiye'de sanırım yetkili servisler dizel insignia lara güncelleme talimatı aldı.
                              Talimatı aldı ama aynı araçtan bende de olduğu halde arayan soran yok. Ben aramadan da aramayacaklardır, bu güne kadar istisnasını yaşamadım.

Bizim Opel'in tek derdi satmak, sonrası koyver gitsin...

Yorum

İşleniyor...
                              X