Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 CDTI Marş Yaparken Çıkan Ses Hakkında.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 CDTI Marş Yaparken Çıkan Ses Hakkında.

Merhaba arkadaşlar. Marş yaparken araç marş aldıktan sonraki yaklaşık 1 saniye süresince farklı bir ses çıkmaya başladı 5-6 gündür. Soğuk-sıcak fark etmiyor 15 dk falan beklediğimde aynı sesi yapıyor. Aracım 2016 model. Servis bakımlı ve 44.800km'de.

Araştırdığım kadarıyla bu sesi triger balans dişlisi bozulunca yapıyormuş. Forumda başına gelen var mıdır? Çözümü ve yaklaşık maliyeti nedir?

Bir iki özel servisten fiyat aldım. Birisi 7000TL çekerken diğeri (ki bu yıllardır tanıdığımız ustam) 20.000TL tutacağını ve bir hafta süreceğini söyledi. Bu balans dişlisini değiştirmek de çözüm değil diyorlar. Ses aşağıdaki videodakinin aynısı. Yabancı forumlarda da araştırdığım kadarıyla onlarda da triger setini komple değiştirmesine rağmen sesi kesilmeyenler var. Bu durumla ilgili ne yapabiliriz? Opel bir güncelleme falan yayınladı mı acaba?

opel astra ilk çalıştırma esnasnda bazen soğukken bazen de sıcakken aracın yaptıgı ses

1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

1.6 cdti larda triger zincir sistemindeki dislilerde asinmaya bagli gelisen zincir sesi var, sizdeki yuksek ihtimal bu ses. Diger bir ihtimal egzos manifold contasinin turbo koruma saci ile birlesimin noktasinda olusan sac kirigida bu sekilde sese sebebiyet verebilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
      Merhaba arkadaşlar. Marş yaparken araç marş aldıktan sonraki yaklaşık 1 saniye süresince farklı bir ses çıkmaya başladı 5-6 gündür. Soğuk-sıcak fark etmiyor 15 dk falan beklediğimde aynı sesi yapıyor. Aracım 2016 model. Servis bakımlı ve 44.800km'de.
      Bu sesin olmasının bir zararı var mıymış. Başlangıçta biraz ses gelsin sıkıntı değil bence, ses ötesinde sorun nedir onu anlamadım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post

Bu sesin olmasının bir zararı var mıymış. Başlangıçta biraz ses gelsin sıkıntı değil bence, ses ötesinde sorun nedir onu anlamadım.
        Konuyu açtıktan sonra yabancı forumlarda baya bir araştırmaya girdim. Ses balans dişlisinden geliyor ama bir süre sonra zincir sağdaki paleti kırıyor. Palet ve kırıkları kartere düşüyor. Zincir paletin altındaki demire ve bloktaki yüzeylere çarpmaya devam ediyor. Hem blok yüzeyi hasar görüyor hem de zincir uzuyor. Sonrası malum.

Bunların olması dert değil. Asıl dert zincir ve dişli için komple motorun iniyor olması. 8-10 bin masraf edip değiştirecek miyiz?

Geçen haftaya kadar -15'te bile ses yapmadan çalışan araba 7 gündür çatır çatır ses yapıyor.

Opel Astra J 1.6 Dizel 16 hp araç ilerleyen km ve kalitesiz yağ kullanımından dolayı riger zinciri ses yapabilir. Bu videomuzda Astra J 1.6 Dizel aracın zinc...
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı

Yorum

ben bu sesin olusmasini engellemek icin liqui moly yag kullaniyorum bir ihtimal yagi degistirmeniz sesi ortadan kaldirabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
            ben bu sesin olusmasini engellemek icin liqui moly yag kullaniyorum bir ihtimal yagi degistirmeniz sesi ortadan kaldirabilir
            Araç bugüne kadar servis bakımlı olduğu için kafam karışık aslında. Opel'in yayınladığı güncellemeye göre euro 6 136lık dizeller 0w20'ye geçmiş bu sesten dolayı. Servis 0w20 koymaya başlamış ama şu an bizim a kasalara koymuyorlar

Yorum

servisin kullandigi dexos 2 yuksek koruma saglayan bir yag degil. lukoil e fason urettiyor diye biliyorum

araciniz servis bakimli ise yetkili servisten ucretsiz onarim isteyin

Yorum

Katılıyorum ama böyle yüksek maliyetli bir iş için servis yazılı kanıt ister muhtemelen olmayacağı için yokuş yapıp tamir etmez.

Opel Değer'in bir hatası yüzünden sıfır orijinal balata takılmış aracımın balatalarının kısa bir süre sonra yenilenmesi gerekti, hata %100 kendilerinin ama yokuş yapıp bir kuruş inmediler yeni balata parasını da benden aldılar. Koskoca servis bir balata parasından bile kaçıyorsa gerisini siz düşünün...

Yorum

servisin kullandigi dexos 2 yuksek koruma saglayan bir yag degil. lukoil e fason urettiyor diye biliyorum

Yetkili servis her zamanki gibi normal diyor. Fakat bulduğum bir iki belge var. Yurtdışında 1.6CDTI motor kullanan tüm modeller için bir aksiyon yayınlanmış ama Opel Türkiye'nin telefonda bana söylediğine göre Türkiye'ye gelen 1.6 CDTI'lar oradakilerden farklıymış

Opel 5w30'u bırakıp 0w20'ye geçti artık. A kasalar olmasa bile B kasalardaki Euro 6 1.6 dizellere 0w20 koymaya başlamışlar.

Bu arada araçlar için yazılım güncellemesi var. Ben iki gün önce serviste yaptırdım. Motor güncellemesi yapıldı. Vitesleri biraz daha üst devirde atmaya başladı araba. Daha canlı gidiyor. Emisyon güncellemesi falan demişlerdi.

Bu bahsettiğim aksiyonda araya konulması gereken yeni bir conta var. Bu contayı Türkiye'deki hiçbir servis şu anda bilmiyor.
                  İki tanesi varlığını öğrendi ve sadece contanın fiyatı "1900 TL"

Opel Türkiye ile görüşmelerim sonlansın konu hakkında bilgi veririm.

Yorum

Gizli ayiba dayali olarak dava yoluna basvurun; delil tespiti yaptirin ve akabinde dava acin bilgili bir bilirkisiye dek gelirseniz kazanirsiniz

Yorum

Gizli ayiba dayali olarak dava yoluna basvurun; delil tespiti yaptirin ve akabinde dava acin bilgili bir bilirkisiye dek gelirseniz kazanirsiniz
                      Kesinlikle katılıyorum. Oguzhanc64 gibi böyle araştırmacı bir kişi kesinlikle kazanacaktır.

Opel'in "Türkiye'ye gelen 1.6 CDTI'lar oradakilerden farklı" ifadesi nasıl palavra, başka bir konuda yorum isteyince "abi oradakilerle tamamen aynı bunlar" diyorlar hemen, nasıl işlerine geliyorsa.

Yorum

Kesinlikle katılıyorum. Oguzhanc64 gibi böyle araştırmacı bir kişi kesinlikle kazanacaktır.

Opel'in "Türkiye'ye gelen 1.6 CDTI'lar oradakilerden farklı" ifadesi nasıl palavra, başka bir konuda yorum isteyince "abi oradakilerle tamamen aynı bunlar" diyorlar hemen, nasıl işlerine geliyorsa.

Yorum

İşleniyor...
                        X