Orjinal yazı sahibi: ARSLANTAS1923
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
6.Viteste Vuruntu Sorunu
Collapse
X
-
-
Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post
Bizim hala devam ediyor hocam. Ama şunu farkettim araç bir süre soğuyup ondan sonra yola çıkınca yapmıyor 100 lerde vuruntuyu, geri vitese geçerken de soğukken çok çok az hissettiriyor. Şanzıman yağından kaynaklanması büyük ihtimal. Isınınca diğer viteslerde vuruntu olmasa da son viteste özellikle 90-100 km arası hızda bir vuruntu oluyor. Ara ara yapıyor bunu. Bujiler de eskidi olmazsa bujilerden başlarız olmazsa şanzıman yağını değiştiririz. Bir de akü kutup başını söküp takmayı deneyeceğim, bazı elektronik sorunlarda akü kutup başı söküp takmak baya işime yaramıştı, sökeyim bir sıfırlasın kendini.2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View PostSorununuzun düzelmiş olmasına sevindim. Hayırlı sürüşler diliyorum. Servisten şunu öğrenin, gaz kelebeği temizlik öncesi nasıldı, yani çok kirli miydi? Çok kirli idi ise temizlenince bundan sorununuz düzelmiş olabilir.
Ben de bugün hava güzel olduğu ve müsait olduğum için 2 bin küsur km önce temizlemiş olmama rağmen gaz kelebeğini tekrar temizlemek istedim. Genel olarak temiz gibi görünse de parçanın kapağını elimle düzleyince dipte kararmalar fark ettim. Temizleyip geri taktım, bende herhangi bir kalibrasyon yapmama gerek hiç olmuyor, aracı çalıştırıp yol alınca gaz pedalına dokunduğum anda aracın kendini atmosferik araç gibi ileri attığını fark ettim. Az bir kirliliğe ve daha 2 bin km önce temizlemiş olmama rağmen bu farkın oluşması ilginç. Psikolojik kesinlikle değil. Elim alıştığı için temizleyip geri takmam yarım saati geçmiyor. Bence siz de kendiniz bunu birkaç ayda bir veya birkaç bin km.de bir yapmalısınız. Araç gerçekten daha farklı yürüyor ve bu durum bir süre devam edebiliyor.2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ARSLANTAS1923 View Post
Hocam söylediklerinin hepsi muhtemel, fakat belirttiğim gibi 90 100 le giderken ani bir sarsıntı gibi silkeleme yapıyordu bende başlarda korktum. Çok sürmeden şanzuman yağı değiştirdim öyle bir sorun kalmadı. Dilersen ilk olarak şanzuman yağıyla başla.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post
Anladım hocam, çok teşekkür ederim öyle yapalım o zaman biz de. Sizin makine ile mi değiştirdiler yoksa boşaltıp çıkan yağ kadar mı eklediler ? Tek değişim yeterli oluyor mu yoksa biraz kullanıp o yağı tekrardan değişiyor muyuz siz nasıl yaptınız ?2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ARSLANTAS1923 View Post
Hocam kayseri yetkili opel servisinde yaptırdım. Faturada 4 litre şanzuman yağı ve işçilik yazıyor. İşlemin nasıl yapıldığını görmedim ama 1 seferde 4 litre değiştiler. Bildiğim kadarıyla bir süre sonra 2. değişim içinde gitmek gerekiyormuş. Bende geriye takınca vuruntu geçmedi ama 100le giderken ani silkeleme problemi kalmadı.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ıbrhm View Postbenım araç 168.000 de bakımları yapıldı bujı bobın takıldı şuanda 174 bınde ve her vıteste vuruntu yapıyor sebebını bılmıyorum
Sizin vuruntu nasıl oluyor, vites geçişlerinde mi vuruntu yapıyor sadece yoksa vites geçtikten sonra hareket halinde de vurduğu oluyor mu ? Araç soğukken vuruntular daha mı az oluyor ?
Yorum
Yorum