Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arka takım süspansiyon dan gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Arka takım süspansiyon dan gelen ses

Arkadaşlar Merhaba
    Bir süredir arka süspansiyondan gelenden lakırtı ve takırtı seslerinden şikayetçiydim. Kimisi amortisör dedi kimisi amortisör takozu dedi ama sorun hiç biri değildi. Fikir edinebilmesi açısından buraya yazmak istedim.
    Aracımdaki ses arka yağlı burç dedikleri resmini eklediğim oynar parçanın zaman içerisinde deforme olmasından kaynaklı olarak yaptığını tespit ettik.sesin tespiti için aracınızı lifte yada kriko ile kaldırın lastiği kendinize çekin yukarı aşağıya doğru oynatın sesi duyduydasnız muhtemel oynar burç (yağlı burç) arızalıdır. Amortisör değişiminden önce mutlaka baktırmanızı tavsiye ederim.
    Burçlara 80 er den 160 tl
    İşçiliğe 140 tl verdim
    Toplam 300 tl ye ses kayboldu.
    Ekli Dosyalar
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

insignialarda genelde rastlanilan ariza, sadece burc degistirmeniz cok iyi olmus, ustalar gereksiz yere yan sanayi parca ile komple degisim yaptiriyolar, paylasimiz icin tesekkurler.

Yorum

Aracınız hangi modeldi? Eski kasamıydı hocam? Bir de bu parçayı nerden aldınız? Orjinal mi?

Yorum

Ben de bu aralar arkadan sesler duymaya başlamıştım ama bagajdaki oynayan eşyalardandır diye düşündüm. Bakıma gidince bu burçlara da baktırayım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post
          Aracınız hangi modeldi? Eski kasamıydı hocam? Bir de bu parçayı nerden aldınız? Orjinal mi?
          Araç 2014 (editon elegance) ama a kasaların arka süspansiyonunda fark olduğunu düşünmüyorum. Parçayı pressde çıkarmadan önce oynar burcu(aynı uzunlukta) temin etmeye çalışın zira ivedik te aynı ebatta oynar burcu bayağı aradım. Ses yapan kısım oynar burç oluyor arkadaşlar. Parça orjinal değil ama burçların üreticileri araç markasına göre değil standart ebatlara göre üretim yapılıyormuş. Size arka salıncak alınması lazım diyen tamirciniz varsa (yan sanayisinin teki 280 tl civarı) hiç gerek yok aklınızda bulunsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post

Araç 2014 (editon elegance) ama a kasaların arka süspansiyonunda fark olduğunu düşünmüyorum. Parçayı pressde çıkarmadan önce oynar burcu(aynı uzunlukta) temin etmeye çalışın zira ivedik te aynı ebatta oynar burcu bayağı aradım. Ses yapan kısım oynar burç oluyor arkadaşlar. Parça orjinal değil ama burçların üreticileri araç markasına göre değil standart ebatlara göre üretim yapılıyormuş. Size arka salıncak alınması lazım diyen tamirciniz varsa (yan sanayisinin teki 280 tl civarı) hiç gerek yok aklınızda bulunsun.
            Burç araca özel değilmi ki hocam? Neden boyut anlamında bulmakta zorlandınız?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
              Arkadaşlar Merhaba
              Bir süredir arka süspansiyondan gelenden lakırtı ve takırtı seslerinden şikayetçiydim. Kimisi amortisör dedi kimisi amortisör takozu dedi ama sorun hiç biri değildi. Fikir edinebilmesi açısından buraya yazmak istedim.
              Aracımdaki ses arka yağlı burç dedikleri resmini eklediğim oynar parçanın zaman içerisinde deforme olmasından kaynaklı olarak yaptığını tespit ettik.sesin tespiti için aracınızı lifte yada kriko ile kaldırın lastiği kendinize çekin yukarı aşağıya doğru oynatın sesi duyduydasnız muhtemel oynar burç (yağlı burç) arızalıdır. Amortisör değişiminden önce mutlaka baktırmanızı tavsiye ederim.
              Burçlara 80 er den 160 tl
              İşçiliğe 140 tl verdim
              Toplam 300 tl ye ses kayboldu.
              Teşekkürler. Aynı ses bende var arabanın arka tarafını bastırınca bile çıkıyor. Ben de nasıl bulacağımı düşünüyordum bu sesi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

Burç araca özel değilmi ki hocam? Neden boyut anlamında bulmakta zorlandınız?
                Parçacıya gidip insignia arka oynar yağlı burç diyince yüzüne bakıyor, neye benziyor diye ) markaya has bir parça değil anladığım yüzlerce çeşit yağlı burç varmış . Presste söktüğümüz parçayı kumpasla ölçüp ona göre parçayı aldım.onuda aynı uzunlukta bulamadım,kısasını alıp karşılıklı döküm pul koyarak aynı uzunluğu sağladık. Gittiğim parçacıların hepsi uymaz o burç diyip Yan sanayi salıncak satayım diye uğraştı. O yüzden önce burcu arayın söküp takması kolay

Yorum

arka salincagin ust ve alt burc olculeri farkli, piyasada dk nin iki burcuda var, lemforderin ise sadece ust burcunu bulabildim. gm ise sade burc olarak yok komplesi var.

Yorum

Genelde zaten hemen komple salıncak değişimine yönlendiriyor ustalar maalesef.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
                      arka salincagin ust ve alt burc olculeri farkli, piyasada dk nin iki burcuda var, lemforderin ise sadece ust burcunu bulabildim. gm ise sade burc olarak yok komplesi var.
                      Valla biz ivedik de bayağı aradık bulamadık tam ölçüde olanı. Yağlı burç aynı uzunlukta olanı yok ne hikmetse. Bana da salıncak değiştirelim dediler ben kabul etmedim. Salıncak değişimine ne gerek var ki? Altı üstü burç kısa ise kumpasla ölçüp iki taraflı uygun ölçüde döküm pul koyduğumuzda sorunu çözdük. Yan Sanayi Salıncak değişimi ile burçların komple değişimi arasında iki katından fazla fiyat farkı var ve hiç gerek yok buna

Yorum

İşleniyor...
                      X