Daha önce açılan konuları inceledim fakat bir çözüme ulaşamadık. Aracı ilk aldığımda ekspertizde sol fardan kaynaklı bir hata kodu vardı ve yolda afl bazen hata verdi. Kontak açıp kapatınca durum çözülüyordu. Başlangıçta selamlama yapıyor merceklerim ve hata verene kadar mükemmel çalışıyor. 1 hafta önce akü kutup başı söküp taktım ve hata kodlarını sildirdim fakat yine hata aldım. 1 gün sonra sol ampülümün güzel yanmadığını farkederek ampüllerimin ikisini d1s osram marka ile değiştirdim. Fakat değiştirirken ikisini birlikte söküp karışık taktım yani sağ tarafın sabitleyicisi ile sol tarafın sabitleyicisi karışmış olabilir. 3 gün öncede hata tekrarladığı için işin peşine düşmek istedim ve hata kodlarını okutmak istedim bir baktım hata iki farda da var bu sefer . Neyse ben hata kodlarını yine sildirdim. Hatanın tekrarlamasını bekledim. Akşamına tekrarladı zaten . Dün sanayiye gidip hata kodlarına baktığımda bunsefer hata sağ taraftaydı. Sabitleyiciler ilgili yaptığım araştırmada yüksek voltaj nadirende olsa bu sabitleyiciler üzerinden merceğe ve oradan şasiye gidecek şekilde geçebiliyormuş. Aklıma yatan olan arada bir yaptığı için sabitleyicilerimden birinde sorun olduğu(tam oturmadığı, elektrik iletkenliğini kaybetmiş olması). Sizce bu hata kodunun çözümü bu kadar basit olabilir mi? Daha önce bu hata kodunu çok fazla alan var ve çoğu çözümğ far değişiminde bulmuş. Fikirleriniz nelerdir ? Paylaşırsanız sevinirim. Hayırlı forumlar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsi̇gni̇a afl far hatasi u1522 hata kodu
Collapse
X
-
Abilerim,yaşım biraz küçük acemilik ettiysek kusura bakmayın. Epey araştırmanın ardından sorunun bir kontak kablo olduğunu bulmuş bulunmaktayım. Araçlarımızda bulunan AFL far sistemi saab marka araçlarda da kullanılmakta ve aynı hata kodlarını kullanmakta. U1522 hata kodu Variox Stepper Motor adlı cihazla oluşan iletişim kaybını belirtmekte. Eğer hatanız devamlı olarak devam etmekteyse bu bir cihaz sorunu olabilir yada cihaza giden kabloda kırılma anlamına gelebilir ve bunun çözümü duruma bağlı olarak cihaz değişimi yada kablo değişimi olarak çözülür. Ancak hatanız aralıklı olarak geliyorsa kablonun kopmuş veya bükülmüş olma ihtimaline bakarak tamir seçeneğiniz değişmekte. Eğer kablonuzda bir bükülme kırılma yoksa resimdeki soketi bir kargaburun yardımıyla çıkarınız. Aynı kablonun cihazdaki soketini çıkarmak size kalmış çünkü genelde bu hata oksitten olmakla beraber mavi sokette meydana geliyor. Bir kontak temizleyici ile bu soketi farlarınız kapalıyken temizleyin sonrasında biraz bekleyip soketi takın. Çözüme ulaşmış olacaksınız. U1522 sağ far u1512 sol far şeklindedir ve hatanın ihtimalleri bunlardır. Hepinize bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler. $_131.jpeg
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum