Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaz lastiği önerisi. Yardım lütfen

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ali Bey kış lastiğine verdigim parayı duyanlar bu arabanın lastik fiyatı bizi aşar diyorlar Araçlarımız Maşallah güzel araçlar. Laf söyleyenler olsada FM800 başta çekinsemde kullanımlarımda üzmedi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Alperk38 View Post
      Ali Bey kış lastiğine verdigim parayı duyanlar bu arabanın lastik fiyatı bizi aşar diyorlar Araçlarımız Maşallah güzel araçlar. Laf söyleyenler olsada FM800 başta çekinsemde kullanımlarımda üzmedi.
      Benim aracımda kışlık Nokian wr a4 235/45/18 var. Aracı ilk aldığımda lastik fiyatlarını az çok tahmin ediyordum ama gerçeklerle yüzleşmek canımı sıktı Hatta 4 lastik oransal olarak aracı aldığım fiyatın 1/25 i filandı. neyse bu gülü seveceksek dikenine de razı gelecez ne diyim ???? araçların maşallahı var ufak tefek pürüzler illaki olacak her markada var onlar

Yorum

Ali Bey aynen. Tüm İnsignia sevenler olarak araçlarımızı güzel günlerde kullanalım. Bırakalım konuşanlar uzaktan hayranlıkla izlesinler

Yorum

Başlığı başından beri takip ediyorum. Güzel öneriler gelmiş. Insignia gibi yol tutuş üzerine inşa edilmiş bir araca salt ekonomi odaklı bir lastik almamanızı öneririm. Bunlara genelde "Touring" diyorlar. "Premium Touring" olanlar ise ekonomide ve performansta dengeli oluyorlar. Sınıflandırması "Performance" içeren herhangi bir lastiğin ekonomi iddiası olmadığını rahatça anlayabiliyoruz zaten.

Ben de geçen sene lastik araştırırken şu siteyi epeyce incelemiştim. Hem testler hem kullanıcı yorumları var ve faydalı oluyor.

Looking for new tyres? Tyre reviews has unbias information for hundreds of tyres, along with group tyre test results and tyre data

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
            Başlığı başından beri takip ediyorum. Güzel öneriler gelmiş. Insignia gibi yol tutuş üzerine inşa edilmiş bir araca salt ekonomi odaklı bir lastik almamanızı öneririm. Bunlara genelde "Touring" diyorlar. "Premium Touring" olanlar ise ekonomide ve performansta dengeli oluyorlar. Sınıflandırması "Performance" içeren herhangi bir lastiğin ekonomi iddiası olmadığını rahatça anlayabiliyoruz zaten.

Ben de geçen sene lastik araştırırken şu siteyi epeyce incelemiştim. Hem testler hem kullanıcı yorumları var ve faydalı oluyor.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/
            Ben de şimdi inceledim siteyi ve FM800 dunlop için gelen yorumlar orada da aynı. Fiyat / Performans oranı yüzünden tercih ediliyor sanırım her ülkede durum aynı. Gönül tabi ister 1300-1400 TL / adet verip Michlellin yada Goodyear almak ama malesef ülkede reel enflasyon çok yüksek. Dunlop FM800 lastiklerimi 17 şubat 2020 ' de ümraniye'den aldım. 22 şubat 2021'de arkadaşım için fiyat aldık aynı lastik %48 pahalıydı. Premium lastikleri düşünmek bile istemiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Alperk38 View Post
              Ali Bey aynen. Tüm İnsignia sevenler olarak araçlarımızı güzel günlerde kullanalım. Bırakalım konuşanlar uzaktan hayranlıkla izlesinler
              Ben Dunlop almaya bu siteyi detaylı inceleyerek karar verdim. Tabii ki daha iyileri var ancak Dunlop Premium lastik sınıfında ve ülkemiz için tam bir fiyat/performans ürünü. Tabii ki çok yol yapanlar için Falken gibi daha az yıpranan lastikler mantıklı olabilir ama benim için yol tutuş ve ıslak performansı önemli bu 2 konuda da Dunlop öne çıkıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post

Ben de şimdi inceledim siteyi ve FM800 dunlop için gelen yorumlar orada da aynı. Fiyat / Performans oranı yüzünden tercih ediliyor sanırım her ülkede durum aynı. Gönül tabi ister 1300-1400 TL / adet verip Michlellin yada Goodyear almak ama malesef ülkede reel enflasyon çok yüksek. Dunlop FM800 lastiklerimi 17 şubat 2020 ' de ümraniye'den aldım. 22 şubat 2021'de arkadaşım için fiyat aldık aynı lastik %48 pahalıydı. Premium lastikleri düşünmek bile istemiyorum.
                Türkiye de birçok üretim yapan firma iç piyasaya lastik vermek yerine ihraç ediyor diye sektörün içinden bir arkadaş paylaşmıştı. Kur farkı getirisinin artması iç piyasa yerine daha çok kazanç sağlanacak dış piyasaya yönetip iç piyasada fiyatlar normalde (girdi fiyatları artsada çalışan maliyetleri düştüğünden yabancı para bazlı) %15 artacakken sırf bu olay yüzünden %30 dan fazla artış göstermiş olduğu paylaşmıştı.

Yorum

Her ne kadar bu sitede çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımız olsa da paylaşım konusuna pek sıcak bakmıyorlar. O yüzden belki birinin işine yarayabilir belki okuyan, değerlendiren olur diye ben paylaşıyorum.

Lastikleri geçen hafta sonu değiştirdim, uzunca bir yol yaparak da eve döndüm, daha ilk yolculuk tecrübesiyle söyleyebilileceklerim; lastik gerçekten çok sessiz, çok konforlu, yumuşaklığı hissedilebiliyor. Zira lastik hava basıncı eski lastiklerden çok daha yüksek basılmış olmasına rağmen konforu ciddi seviyede daha iyi idi. Bunun yanında hem hava basınç yüksekliği hem de dönüş direncinin düşük olmasıyla arabanın rahat ivmelendiğini hissettim. Hafta sonu muhtemelen daha uzun bir yol yapacağım ek yorumlarım olursa onları da yazarım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Erturko View Post
                    Arkadaşlar tekrar merhaba hepinize cevaplar, tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. Ben de araştırmalarım ve tavsiyeler sonucu falken ile dunlop arasında kaldım ancak araştırmamdan çıkardığım kadarıyla falken dunlop’a göre bir tık daha fazla dayanıklıymış. Ben de haftada bin km yapan biri olarak falken’e karar verdim.

Dunlop alacak arkadaş hakkan için de uygunsa ilerleyen zamanda tecrübelerimizi buradan paylaşalım tam bir fikir sahibi olsun bu fiyatlarda lastik bakanlar. Ben şuradan sipariş verdim bayağı uyguna geldi. Hem dunlop hem de falken için link bırakıyorum düşünen varsa şu an indirimde.

Falken: https://m.trendyol.com/falken/245-45..._term=26646315

Dunlop: https://m.trendyol.com/dunlop/245-45..._term=26646315
                    aldınız mı bilmiyorum ama tavsiyem biraz daha performans odaklı lastiklere bakmanız olacaktır özellikle haftada bin km gibi rakamlardan bahsediyorsak lastik araç ile yol arasında bizi tek bağlayan noktada bu nedenle (eğer imkan varsa tabi) kesinlikle paraya biraz daha kıymanızı tavsiye ederim sonuçta bin ikibin tl canımızdan değerli değil he birde şunu söyleyebilirim fiyat farkı illere göre değişebiliyor kesinlikle yakın illerden fiyat alın derim kendi tavsiyem olarakta pilot spor 4 kesinlikle önerim uzun yol için mutlaka denenmeli

Yorum

İşleniyor...
                    X