Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaz lastiği önerisi. Yardım lütfen

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yaz lastiği önerisi. Yardım lütfen

Arkadaşlar merhaba kışa girerken kış lastiği alacağımda yazlıklar aşırı aşındığı için ve iç kısımları çatladığu için(petlas velox sport) bu yaz kullanmamayı düşünüyorum. Yeni lastik alacağım ancak fiyatlar da fazla geldi. Ekonomik açıdan üç model arasında kaldım daha önce bunlardan kullanan, tavsiye edebilecek olan var mı? Bu fiyat aralığında başka bir tavsiyeniz varsa onu da dinleyebilirim.

modeller:

1. Dunlop sp sport fm800
    2. Falken ziex ze310
    3. Sava intensa uhp2

Merhabalar, Önceki aracımda da mevcut aracımda da Falken kullandım. Şahsen fiyatına göre çok iyi lastik olduğunu düşünüyorum. (Tabii iyi derken sessiz ve konforlu oluşunu kastediyorum). Islak zemin, yol tutuş, fren mesafesi gibi hayati konularda da bir falsosunu görmedim şimdiye kadar.

Yorum

2 aracımda toplam 3 takım Sava var, 1 takım da Falken kullanıyorum. Lastik konusunda atıp tutmayı sevmem, sonuçta bir sürücü aynı anda aynı koşulda ve aynı aşınmışlıkta lastikleri karşılaştırma şansı bulamıyor. O yüzden lastik kıyaslarında kullanıcıların söylediklerinden çok testleri dikkate alırım. (Aslında güvenilir lastikçilerin tavsiyeleri de alınabilir ama Türkiye'de esnaf/usta tecrübelerinin doğru çıktığını pek görmedim.)
      Sava'yı da testlerde çok başarılı olduğu, uygun fiyatı ve Almanya'da üretilmesi nedeniyle tercih ettim ve çok da memnunum. Yine de kişisel görüşlerimi yazacak olursam; benim kullandığım Falken'lerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. (Bendeki Falken Türkiye üretimi; Japonya üretimi olanları için çok daha iyi olduğu söyleniyor.)

Yorum

Geçen yaz başka bir insignia kullanıcısının tavsiyesi üzerine dunlop sp sport fm 800 lastik aldık. Yol sesi konusunda başarılı diyebilirim. Özellikle ıslak zeminde tutuşunu beğeniyorum açıkçası bir güvensizlik oluşturmadı bende tutuş konusunda gayet iyi. Onun haricinde fiyat performans olarak başarılı bir lastik diyebilirim.

Yorum

Falken alacaksanız FK510 serisini alın. 17bin km oldu. Bi problem yaşamadım. Ses,yol tutuşu ve frenlemesi başarılı bir lastik.

Yorum

Ben yazlık ve kışlık olarak dunlop kullanıyorum. Türkiye üretimi. kışlıklarla 2 sezon yazlıklarla 1 sezon geçirdim. Kendim Kars'ta ikamet ediyorum. Kışlıklarla aracımla hiç bir zaman öyle aman aman kayma savrulma vs yaşamadım V desenli model olduğundan kışlıklarda biraz ses fazla ancak F/P gayet yeterli. Yazlıklara gelince gerçekten çok memnunum, ses başarılı, yol tutuş başarılı, ıslak zemin performansı başarılı. Bu lastiklerin fiyatlarının diğerlerine nazaran uygun olması Türkiye üretimi olduğu için değil, üst düzey markalarla 5 sezon yaparken bunlarla 3-4 sezondan sonra lastiklerin biraz hamurundan mıdır hammaddesinden midir bilemiyorum, özelliklerini kaybetmeleri. Kabaca Kış lastiklerimde belki ses sebebiyle başka bir desene geçme düşüncem var ancak yazlıklarım eskidiğinde alacağım yine dunlop markası olur.

Yorum

Ben Dunlop FM800 almayı düşünüyorum, çok ürün inceledim hem Premium olarak geçen hem de testlerde önerilen lastik olarak ön plana çıkıyor bu ürün.
              Ancak takımı yaklaşık 3000 TL, bu ara kampanya filan da yok. Uygun fiyata bulan varsa yazarsa iyi olur hatta alacak olan varsa belki birkaç kişi alırsak fiyatta indirim alırız.

Yorum

Hakan Bey merhabalar.trndyol sitesinde 683.05 TL tanesi. 1 yaz kullandım. Güzel lastikler. Kazasız sürüşler diliyorum.

Yorum

Bu rakam çok iyiymiş gerçekten hemen alıp taktıracağım, Teşekkürler...

Yorum

Rica ederim. Bende epey araştırmıştım. En son FM800 de karar kıldım. Güle güle kullanın.

Yorum

Kardeşimin aracında ebatları farklı olmakla birlikte Dunlop FM800 var. Falken Dunlop arsında gidip gelmişti tavsiye ettiğini biliyorum. Daha öncesinde insigna kullanan bir arkadaşımın aracında da Dunlop fm800 vardı oda gayet memnundu. Güle güle kullanın

Yorum

Ali Bey bizim araçların lastik ebatlarıda maşallah büyük olunca fiyat ve kalite ortalamasını yakalayıp lastik alabiliyoruz ) Ama FM800 gerçekten güzel lastik. Kazasız güzel günleriniz olsun.

Yorum

Arkadaşlar tekrar merhaba hepinize cevaplar, tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. Ben de araştırmalarım ve tavsiyeler sonucu falken ile dunlop arasında kaldım ancak araştırmamdan çıkardığım kadarıyla falken dunlop’a göre bir tık daha fazla dayanıklıymış. Ben de haftada bin km yapan biri olarak falken’e karar verdim.

Dunlop alacak arkadaş hakkan için de uygunsa ilerleyen zamanda tecrübelerimizi buradan paylaşalım tam bir fikir sahibi olsun bu fiyatlarda lastik bakanlar. Ben şuradan sipariş verdim bayağı uyguna geldi. Hem dunlop hem de falken için link bırakıyorum düşünen varsa şu an indirimde.

Falken: https://m.trendyol.com/falken/245-45..._term=26646315

Dunlop: https://m.trendyol.com/dunlop/245-45..._term=26646315

Yorum

Rica ederiz. Güle güle kullanın. Sizde ileri ki sürede falken ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız. Bizlerde bilgi sahibi oluruz. Tekrardan kazasız güzel günler dilerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Alperk38 View Post
                              Ali Bey bizim araçların lastik ebatlarıda maşallah büyük olunca fiyat ve kalite ortalamasını yakalayıp lastik alabiliyoruz ) Ama FM800 gerçekten güzel lastik. Kazasız güzel günleriniz olsun.
                              Alper bey 245/45/18 servet düşmanı resmen 19 ve 20 jant kullanan arkadaşlara başarılar diliyorum ben 2020 haziran da continental premium contact 6 aldım çok memnunum. Fm800 denk gelmedi o dönemde yoksa fm800 alacaktım bende.

Yorum

İşleniyor...
                              X