Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç seyir halinde stop ediyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç seyir halinde stop ediyor

Arkadaşlar merhaba.Aracım insignia OPC benzinli otomatik 139.500 km de.15 gün önce çok yavaş hızda seyir halindeyken araç aniden stop etti.Bugün yine çok düşük hızla giderken yine aniden stop etti.Böyle bir olay başına gelen var mı acaba.Çözüm konusunda görüş ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun Saadeetin abi.Teklemede buji bobin ikilisinden şüphe edilir ama stop etme ilk kez duydum
    2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Lpg de yaşadıklarım geldi aklıma
      Öncelikle geçmiş olsun, inşallah basit bir şeydir.
      Son zamanlarda farklı bir yerden yakıt aldınız mı veya yakıt seviyesi düşükken mi yaptı bunu?
      Aracı tekrar çalıştırdığınızda hemen ilk marşta alıyor mu? Aslında bu durumda ecu ya arıza kodu düşürmüş olması lazım. Benzin pompası bi ihtimal. Kablo/akım sorunu da olabilir pompayla ilgili.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Aracın ilk çalışmasında problem yok.Yakıt normal hep aynı yerden alıyorum.Yakıt(benzin) pompasını daha geçen yıl değiştirdim.Map ve Boğaz kelebeğine baktıracağım bakalım.Yetkili servisi aradım böyle bir şeyle karşılaşmadık dediler.Opelin Macaristan ve Almanya'daki merkezlerine soracaklar

Yorum

Aracınızın sıkıntısının kuvvetle muhtemel eksantrik sensöründen kaynaklandığını düşünüyorum. Eksantrik sensörü konum arızası vermiş ise mutlaka arıza kaydına düşer. Ustanıza mutlaka bunu kontrol ettirin. Bu arızanın en büyük belirtisi aracın ilk çalıştırmada ve rolantide sıkıntı göstermeden seyahat esnasında aracı stop ettirmesidir. Umarım daha ciddi bir şey değildir. Geçmiş olsun.

Yorum

İlaveten P0340 - P0341 - P0342 - P0343 - P0344 hata kodlarından bir ya da daha fazlası karşınıza çıkıyorsa bu durumda Eksantrik mili konum sensörü arızasını değerlendirebilirsiniz.

Yorum

Araçta hiçbir hata kodu yok.Servise götürdüm iki defa oksijen sensörü Map sensörü hatası fakat geçti olarak saptandı sadece.Sizin hepinizin önerileri benim için çok değerli teşekkür ederim.Yetkili servis böyle bir şeyle hiç karşılaşmadık dedi.Ancak onlar da araştırmalarına devam ediyor

Yorum

Araçla hızlanma yaparken kesilme var mı? Gerekli ivmelenme oluyor mu? Bi enjektör temizleyici depoya koyup (liqui moly önerim) üstüne biraz benzin koyup devirli gazlayıp bi daha bakabilirsiniz.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Daha önce ivmelenmede problem oluyordu ancak 6 ay önce triger komple yenilendi.Araba canavar performansta hiçbir problem yok.Yakıt konusunda haklısınız.Aslında bu aracın 98 oktan benzin kullanması gerekir Malesef ülkemizde yok.Geçen gün sonax oktan arttırıcı koydum uzun yolda inanılmaz derecede olumlu yansımaları oldu.Bakalım yetkili servis araştırıyor.Benim ilk umudum sizlerden gelen yorumlar servislerde araştırma geliştirme bölümleri ne yazık ki yok

Yorum

Aklıma Georgebest arkadaşın yorumu takıldı.Triger komple değişmeden araçta şöyle bir arıza kaydı vardı:Krank sensörünün verdiği rakamlar mantık dışı.Bunu servis Almanya otele sordu.Gelen cevapta 120 bin km de 2.8 motor opc araçlarda bu şekildeki arızanın çözümü triger değişimi.Triger değişiminden sonra P0340-41-42 arıza kayıtları bir daha olmadı

Yorum

Hocam bu arızaları sensör verir. Trigeri değiştirmeniz sensör sıkıntısını çözmez. Anlattığınız arıza belirtileri ne oktan ne de hava yakıt karışımıyla ilgili. Eğer triger öncesinde bu hatayı vermişse kuvvetle muhtemel sensör tozlanmış, kabloları yıpranmış, su almış yada oksitlenmiş olabilir. Size tavsiyem sensörü ve alakalı elektrik kablolarını bir gözden geçirtin. Enjeksiyonlu araçlar subap arızası dışında kolay kolay harekeg halindeyken stop etmez. Subapta öldüyse son aşamada stop etmeler başlar. Yakıtta pislik falan olsa motor çalışmasından anlarsınız homurtu hırıltı yapar. Ama eksantrik konum sensöründe bir arıza varsa zank diye kesilir.

Yorum

Kardeş ama arıza kaydı vermiyor artık

Yorum

Georgebest hocam tüm eksantrik sensör ve kablolarını kontrol ettireceğim.Bir şeyi daha merak ediyorum,bu hatalar neden her zamanolmuyor

Yorum

https://youtu.be/VKgEm5Qk4ho Hocam ilgili videoda neden her zaman olmadığını açıklamış gayet güzel video yapmış. Opc versiyonda sensör nerede bilmiyorum ama kendin bile yapabilirsin belki.

Yorum

Allah kahretsin 4 tane eksantrik sensörü var

Yorum

İşleniyor...
                              X