Arkadaşlar merhaba.Aracım insignia OPC benzinli otomatik 139.500 km de.15 gün önce çok yavaş hızda seyir halindeyken araç aniden stop etti.Bugün yine çok düşük hızla giderken yine aniden stop etti.Böyle bir olay başına gelen var mı acaba.Çözüm konusunda görüş ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Araç seyir halinde stop ediyor
Collapse
X
-
Lpg de yaşadıklarım geldi aklıma
Öncelikle geçmiş olsun, inşallah basit bir şeydir.
Son zamanlarda farklı bir yerden yakıt aldınız mı veya yakıt seviyesi düşükken mi yaptı bunu?
Aracı tekrar çalıştırdığınızda hemen ilk marşta alıyor mu? Aslında bu durumda ecu ya arıza kodu düşürmüş olması lazım. Benzin pompası bi ihtimal. Kablo/akım sorunu da olabilir pompayla ilgili.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Aracınızın sıkıntısının kuvvetle muhtemel eksantrik sensöründen kaynaklandığını düşünüyorum. Eksantrik sensörü konum arızası vermiş ise mutlaka arıza kaydına düşer. Ustanıza mutlaka bunu kontrol ettirin. Bu arızanın en büyük belirtisi aracın ilk çalıştırmada ve rolantide sıkıntı göstermeden seyahat esnasında aracı stop ettirmesidir. Umarım daha ciddi bir şey değildir. Geçmiş olsun.
Yorum
-
Daha önce ivmelenmede problem oluyordu ancak 6 ay önce triger komple yenilendi.Araba canavar performansta hiçbir problem yok.Yakıt konusunda haklısınız.Aslında bu aracın 98 oktan benzin kullanması gerekir Malesef ülkemizde yok.Geçen gün sonax oktan arttırıcı koydum uzun yolda inanılmaz derecede olumlu yansımaları oldu.Bakalım yetkili servis araştırıyor.Benim ilk umudum sizlerden gelen yorumlar servislerde araştırma geliştirme bölümleri ne yazık ki yok
Yorum
-
Aklıma Georgebest arkadaşın yorumu takıldı.Triger komple değişmeden araçta şöyle bir arıza kaydı vardı:Krank sensörünün verdiği rakamlar mantık dışı.Bunu servis Almanya otele sordu.Gelen cevapta 120 bin km de 2.8 motor opc araçlarda bu şekildeki arızanın çözümü triger değişimi.Triger değişiminden sonra P0340-41-42 arıza kayıtları bir daha olmadı
Yorum
-
Hocam bu arızaları sensör verir. Trigeri değiştirmeniz sensör sıkıntısını çözmez. Anlattığınız arıza belirtileri ne oktan ne de hava yakıt karışımıyla ilgili. Eğer triger öncesinde bu hatayı vermişse kuvvetle muhtemel sensör tozlanmış, kabloları yıpranmış, su almış yada oksitlenmiş olabilir. Size tavsiyem sensörü ve alakalı elektrik kablolarını bir gözden geçirtin. Enjeksiyonlu araçlar subap arızası dışında kolay kolay harekeg halindeyken stop etmez. Subapta öldüyse son aşamada stop etmeler başlar. Yakıtta pislik falan olsa motor çalışmasından anlarsınız homurtu hırıltı yapar. Ama eksantrik konum sensöründe bir arıza varsa zank diye kesilir.
Yorum
-
https://youtu.be/VKgEm5Qk4ho Hocam ilgili videoda neden her zaman olmadığını açıklamış gayet güzel video yapmış. Opc versiyonda sensör nerede bilmiyorum ama kendin bile yapabilirsin belki.
Yorum
Yorum