Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Artan Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Benim bildiğim kadarıyla Maf ve Map sensöründen sonra değil ama boğaz kelebeğini komple araçtan ayırıp temizledikten ve montajdan sonra boğaz kelebeği adaptasyonu yapılmasını tavsiye ediyorlar. Bu oksijen sensörünü ben liqui moly sensör spreyi ile temizledim ve ilk marştan sonra 1-2 dakika aracın rolanti kafayı yemiş gibi oldu sonra kendini ayarladı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post
      Benim bildiğim kadarıyla Maf ve Map sensöründen sonra değil ama boğaz kelebeğini komple araçtan ayırıp temizledikten ve montajdan sonra boğaz kelebeği adaptasyonu yapılmasını tavsiye ediyorlar. Bu oksijen sensörünü ben liqui moly sensör spreyi ile temizledim ve ilk marştan sonra 1-2 dakika aracın rolanti kafayı yemiş gibi oldu sonra kendini ayarladı.
      Evet bazı ustalar adaptasyon gerekir diyorken bazıları da gerekmediğini söylüyorlar. Ve söküp temizleyip adaptasyon yapmadan da sorun yaşamayan kişiler var. Bu durumda araç, kullandıkça kendi kendini adapte ediyor diye düşünüyorum. Adaptasyon işlemi sanırım süreci kısaltmada işe yarıyor.
      Az kirli bir boğaz kelebeği galiba daha çabuk toparlardı kendini. Benimki 125 bin km dir sanırım hiç temizlenmemiş resmen kurum bağlamıştı. Temizleyince gaz tepkisi bile değişti arabanın

Yorum

Zamanla daha da iyi olacak aracın gidişi Taha bey, bu arada o gaz kelebeğini o hale getiren maalesef ülkemiz yakıtı.. kötü kalitede olduğu için kaçınılmaz son. 6 ay sonra yaza girerken tekrar bakın. Hafif bir kararma normal fazlası çıkarsa sizin yakıt aldığınız istasyonunda değiştirmeniz gerek anlamına gelir.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
          Zamanla daha da iyi olacak aracın gidişi Taha bey, bu arada o gaz kelebeğini o hale getiren maalesef ülkemiz yakıtı.. kötü kalitede olduğu için kaçınılmaz son. 6 ay sonra yaza girerken tekrar bakın. Hafif bir kararma normal fazlası çıkarsa sizin yakıt aldığınız istasyonunda değiştirmeniz gerek anlamına gelir.
          Ben de böylesine kurum olmasını hiç anlayamadım hocam, yani boğaz kelebeğinden hava giriyor sadece, yakıt da direkt enjeksiyonla yanma odasına veriliyor. Böyle bir kurum beklemiyordum açıkçası.

Yakıtı uzun zamandır opetten alıyoruz. Bundan önce dizel aracımız vardı onda da aynı istasyondan opetten alıyorduk bunda da devam ediyoruz. Ama bazı yorumlarda shell in daha iyi olduğu da söyleniyor.

Boğaz kelebeğini tekrardan kontrol edeceğim 6 ay sonra. Çok kurumlanma tespit edersem farklı bir istasyondan alırız artık.

​​​​​​
          Ekli Dosyalar

Yorum

Bu bi şey değil valla. Sadece kapakta var ve kenarlarda az var. Ben komple kapak dahil kapkara kurum olmuş olanı gördüm. Artık nerdeyse kapak hiç kıpırdamayacak derecedeydi.
            @Murat

Yorum

O kurumun oluşmasının sebebi zaten sadece hava girmesi. Benzin girse kurumu da temizleyecek

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                O kurumun oluşmasının sebebi zaten sadece hava girmesi. Benzin girse kurumu da temizleyecek
                Sadece hava girmesi nasıl böyle bir kurumlanmaya neden oluyor hocam ?
                Hava filtresinden gelen temiz hava bu kurumu nasıl yapıyor, manifolddan gelen pislikler mi sebep oluyor buna, yani yanmanın etkisiyle manifolda doğru mu kurumlaşma oluşuyor ?

Yorum

Kullanılan yakıtın kalitesi, oktan değeri v.s. vadedilen değerlerde değil de altındaysa siz gaza bastığınızda olması gereken hava/yakıt karışımı değerleri maalesef bozulur. Bu dengesizlik sonucu zengin/fakir karışım oluşur. Bu durumun etkileyeceği parçalardan biri de gaz kelebeğidir. Tabii ki hava geçiyor ama bu kurum oluşumunun sebebi tek başına hava değil ki zaten.
                  @Murat

Yorum

Ne ile temizlemeliyiz. Ben gaz kelebeğinden çok zor söktüm kirleri yağsız elektronik devre spreyi ile temizlemeye uğraştım ama. Sensörleri de sadece onunla yıkadım ne kadar iş gördüyse artık

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post

Sadece hava girmesi nasıl böyle bir kurumlanmaya neden oluyor hocam ?
                      Hava filtresinden gelen temiz hava bu kurumu nasıl yapıyor, manifolddan gelen pislikler mi sebep oluyor buna, yani yanmanın etkisiyle manifolda doğru mu kurumlaşma oluşuyor ?
                      Sadece hava girmiyor. Teknik olarak size nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama sanırım sızan yağ buharının yeniden motora gönderilirken sübaplarda birikmesi gibi bir durum vardı. Şu an kaynak da bulamadım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ALPRN View Post
                        Ne ile temizlemeliyiz. Ben gaz kelebeğinden çok zor söktüm kirleri yağsız elektronik devre spreyi ile temizlemeye uğraştım ama. Sensörleri de sadece onunla yıkadım ne kadar iş gördüyse artık
                        Ben boğaz kelebeği için MxS boğaz kelebeği temizleyici sprey kullandım. Baya bir temizledi, sıktıktan sonra bez ile güzelce temizledim sonra tekrarladım bu işlemi bir kaç defa. Sensörler için de Best yağsız elektronik devre spreyi kullandım. Boğaz kelebeği temizliği için elektronik devre spreyi biraz yetersiz kalabilir hassas devreler için üretildiğinden. Sonraki temizlemenizde boğaz kelebeği temizliği için üretilen spreylerden de edinirseniz daha rahat temizlersiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post

Sadece hava girmiyor. Teknik olarak size nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama sanırım sızan yağ buharının yeniden motora gönderilirken sübaplarda birikmesi gibi bir durum vardı. Şu an kaynak da bulamadım.
                          Map sensörünü söktüğümde de ucu yağlanmıştı biraz, sanırım o da dediğiniz yağ buharından oluyordur. Şimdi daha iyi anladım hocam, teşekkür ederim.

Yorum

Aracınıza dair her türlü oto tamir, bakım hizmetini, binlerce oto servis ve yedek parçayı, onlarca marka seçeneğiyle tek bir platformda burada bulabilirsiniz!

burda biraz bilgi var.
                            @Murat

Yorum

Bu gönderi fitili atesledi bende temizliyeyim dedim sagolun vallaha arabada alt devirlerde cok cansizlik vardi ilk kalkislarda felan . Pedalbox mu felan alsammi die düsünüyordum hem bogaz kelebegi hem egryi tenizledim araba kendine geldi gaza bastigim anda tepki aliyorum . Videolari konu acip ekledim yapmak isteyen olursa bende yardimci olurum .

Yorum

Merhaba, video hangi konuya eklediniz acaba göremiyorum burada.

Bende yeni sipariş verdim gaz kelebeği https://www.otodeposu.com/motor/gaz-kelebegi-karburator

Yorum

İşleniyor...
                                X