Benim bildiğim kadarıyla Maf ve Map sensöründen sonra değil ama boğaz kelebeğini komple araçtan ayırıp temizledikten ve montajdan sonra boğaz kelebeği adaptasyonu yapılmasını tavsiye ediyorlar. Bu oksijen sensörünü ben liqui moly sensör spreyi ile temizledim ve ilk marştan sonra 1-2 dakika aracın rolanti kafayı yemiş gibi oldu sonra kendini ayarladı.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Artan Yakıt Tüketimi
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View PostBenim bildiğim kadarıyla Maf ve Map sensöründen sonra değil ama boğaz kelebeğini komple araçtan ayırıp temizledikten ve montajdan sonra boğaz kelebeği adaptasyonu yapılmasını tavsiye ediyorlar. Bu oksijen sensörünü ben liqui moly sensör spreyi ile temizledim ve ilk marştan sonra 1-2 dakika aracın rolanti kafayı yemiş gibi oldu sonra kendini ayarladı.
Az kirli bir boğaz kelebeği galiba daha çabuk toparlardı kendini. Benimki 125 bin km dir sanırım hiç temizlenmemiş resmen kurum bağlamıştı. Temizleyince gaz tepkisi bile değişti arabanın
Yorum
-
Zamanla daha da iyi olacak aracın gidişi Taha bey, bu arada o gaz kelebeğini o hale getiren maalesef ülkemiz yakıtı.. kötü kalitede olduğu için kaçınılmaz son. 6 ay sonra yaza girerken tekrar bakın. Hafif bir kararma normal fazlası çıkarsa sizin yakıt aldığınız istasyonunda değiştirmeniz gerek anlamına gelir.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View PostZamanla daha da iyi olacak aracın gidişi Taha bey, bu arada o gaz kelebeğini o hale getiren maalesef ülkemiz yakıtı.. kötü kalitede olduğu için kaçınılmaz son. 6 ay sonra yaza girerken tekrar bakın. Hafif bir kararma normal fazlası çıkarsa sizin yakıt aldığınız istasyonunda değiştirmeniz gerek anlamına gelir.
Yakıtı uzun zamandır opetten alıyoruz. Bundan önce dizel aracımız vardı onda da aynı istasyondan opetten alıyorduk bunda da devam ediyoruz. Ama bazı yorumlarda shell in daha iyi olduğu da söyleniyor.
Boğaz kelebeğini tekrardan kontrol edeceğim 6 ay sonra. Çok kurumlanma tespit edersem farklı bir istasyondan alırız artık.
Ekli Dosyalar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View PostO kurumun oluşmasının sebebi zaten sadece hava girmesi. Benzin girse kurumu da temizleyecek
Hava filtresinden gelen temiz hava bu kurumu nasıl yapıyor, manifolddan gelen pislikler mi sebep oluyor buna, yani yanmanın etkisiyle manifolda doğru mu kurumlaşma oluşuyor ?
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Kullanılan yakıtın kalitesi, oktan değeri v.s. vadedilen değerlerde değil de altındaysa siz gaza bastığınızda olması gereken hava/yakıt karışımı değerleri maalesef bozulur. Bu dengesizlik sonucu zengin/fakir karışım oluşur. Bu durumun etkileyeceği parçalardan biri de gaz kelebeğidir. Tabii ki hava geçiyor ama bu kurum oluşumunun sebebi tek başına hava değil ki zaten.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post
Sadece hava girmesi nasıl böyle bir kurumlanmaya neden oluyor hocam ?
Hava filtresinden gelen temiz hava bu kurumu nasıl yapıyor, manifolddan gelen pislikler mi sebep oluyor buna, yani yanmanın etkisiyle manifolda doğru mu kurumlaşma oluşuyor ?
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ALPRN View PostNe ile temizlemeliyiz. Ben gaz kelebeğinden çok zor söktüm kirleri yağsız elektronik devre spreyi ile temizlemeye uğraştım ama. Sensörleri de sadece onunla yıkadım ne kadar iş gördüyse artık
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
Sadece hava girmiyor. Teknik olarak size nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama sanırım sızan yağ buharının yeniden motora gönderilirken sübaplarda birikmesi gibi bir durum vardı. Şu an kaynak da bulamadım.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Bu gönderi fitili atesledi bende temizliyeyim dedim sagolun vallaha arabada alt devirlerde cok cansizlik vardi ilk kalkislarda felan . Pedalbox mu felan alsammi die düsünüyordum hem bogaz kelebegi hem egryi tenizledim araba kendine geldi gaza bastigim anda tepki aliyorum . Videolari konu acip ekledim yapmak isteyen olursa bende yardimci olurum .
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Merhaba, video hangi konuya eklediniz acaba göremiyorum burada.
Bende yeni sipariş verdim gaz kelebeği https://www.otodeposu.com/motor/gaz-kelebegi-karburator
Yorum
Yorum