Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Artan Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Artan Yakıt Tüketimi

İyi günler keyifli forumlar dilerim. Geçtiğimiz haftasonu aracın maf-map,oksijen sensörünü ve boğaz kelebeğini temizledim.Boğaz kelebeği baya bir kirlenmişti. Araç bariz bir şekilde rahatladı gerçekten.
    Normalde araç ısınınca anlık tüketim 0.7 L/h idi fakat temizlik sonrası şu aralar 1.5 L/h geziniyor. Rolanti devri değişmedi yine 700 lerde geziyor. Tüketim biraz yükseldi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Boğaz kelebeği temizliği sonrası adaptasyon yaptırmadım ondan mı kaynaklanıyor acaba ?

Tam ısındıktan sonra bogaz kelebeği açıklığı hala aynı mı.

14.9 olması gerekir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sota View Post
      Tam ısındıktan sonra bogaz kelebeği açıklığı hala aynı mı.

14.9 olması gerekir.
      Torque programındaki verilere göre ilk çalışmada %31 ile başlıyor en son tam ısınınca 20.4 gösteriyor.
      Aynı zamanda dip gaz yaptığımda throttle en yüksek 83.9 u görüyor.

Yorum

Aslında aracın verimin artması normal. Buna bağlı olarak ta yakıtın artmasidda

Servisler yazılımla bazı kalibrasyonlar yapıyorlar bir servise gidin kontrol ettirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bugün itibariyle yakıt tüketimi, maf-map sensörleri ve boğaz kelebeği değerleri normale indi. Kullandıkça kademe kademe normale döndü adaptasyon yaptırmadım. Araç gerçekten baya rahatladı Sota bu süreçte bana çok yardımcı oldu, teşekkürü bir borç bilirim. Hayırlı akşamlar, keyifli forumlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post
            Bugün itibariyle yakıt tüketimi, maf-map sensörleri ve boğaz kelebeği değerleri normale indi. Kullandıkça kademe kademe normale döndü adaptasyon yaptırmadım. Araç gerçekten baya rahatladı Sota bu süreçte bana çok yardımcı oldu, teşekkürü bir borç bilirim. Hayırlı akşamlar, keyifli forumlar.
            Ben kendiliğinden düzeldi sanmıştım, ama babam bugün iş çıkışı adaptasyon yaptırmış yeni haberim oldu yanlış bilgilendirme için kusur bakmayın. Kademe kademe değerler normale dönüyordu ama adaptasyon ile sanırım bu yavaş yavaş normalleşme süreci birden gerçekleşiyor. O yüzden eğer boğaz kelebeği temizliği yapacaksanız adaptasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Yorum

6 ayda bir bogaz-map-maf-turbo basınç tüpünü elden geçiririm.

boğaza hic adaptasyon yapmadım.
              seninkinin yuksekte kalması beni sasirtti.

Yorum

Ben de bunu anlamıyorum.
                Aynı araca sahibiz, daha önce de anlattım.
                Serviste 1 kez yapıldı bu temizlik, orda gördüm nasıl yapıldığını ve kendim de bundan sonra 6 ayda bir yaptım. Şu ana kadar 4 kez yaptım kendim.
                Hiçbirinde adaptasyon gerekmedi, serviste dahil.
                Aynı araç ama sizde neden farklılık oldu ki???
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sota View Post
                  6 ayda bir bogaz-map-maf-turbo basınç tüpünü elden geçiririm.

boğaza hic adaptasyon yapmadım.
                  seninkinin yuksekte kalması beni sasirtti.
                  Başta yüksekteydı kullandıkça yavaş yavaş normale dönmeye başlamıştı. Belki bir 50 km civarı daha kullansak adaptasyona gerek kalmadan bu değerlere yine inerdi diye düşünüyorum. Bu kadar uzun sürmesini de aracın günlük az km yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                    Ben de bunu anlamıyorum.
                    Aynı araca sahibiz, daha önce de anlattım.
                    Serviste 1 kez yapıldı bu temizlik, orda gördüm nasıl yapıldığını ve kendim de bundan sonra 6 ayda bir yaptım. Şu ana kadar 4 kez yaptım kendim.
                    Hiçbirinde adaptasyon gerekmedi, serviste dahil.
                    Aynı araç ama sizde neden farklılık oldu ki???
                    İlk başlarda temizlediğinizde sizde de rolantide dalgalanma anlık tüketimin yükselmesi gibi bir durumla karşılaştınız mı ?
                    Ben boğaz kelebeği, maf-map ve oksijen sensörlerini temizledim.
                    Oksijen sensörü temizliği sonrası Sota bana bazı parametrelerin saçmalayabileceğini, aracı kullandıkça normale döneceğini söyledi, nitekim de öyle oldu. İlk temizlediğim gün haftasonu yasağı olduğu için pek turlayamadım. Ama hafta içi araç kullandıkça değerler eskiye döndü. Boğaz kelebeği çok kirlenmişti temizleyince baya bir fark etti bende.
                    ​​​​​​​Adaptasyon yapılmasa da olurdu aslında bu değerlere geri inerdi diye düşünüyorum. Ama temizlediğim gün adaptasyon yaptırsaydım o gün bu değerleri görecektim muhtemelen, değişen tek şey zaman farkı olması bence.

Yorum

Ben temizliği her yapmamın ve parçaları geri takmamın ardından aracı çalıştırdığım andan itibaren herhangi bir değişiklik aracımda hiç görmedim. Siz farklı olarak oksijen sensörü temizliği de yapmışsınız. Büyük ihtimal bu sebep oldu. Ecu, sizin kullanım şeklinize göre bir kayıt oluşturana kadar bu olmuş olabilir. Çünkü ben oksijen sensörü temizliği yapmadım.
                      @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                        Ben temizliği her yapmamın ve parçaları geri takmamın ardından aracı çalıştırdığım andan itibaren herhangi bir değişiklik aracımda hiç görmedim. Siz farklı olarak oksijen sensörü temizliği de yapmışsınız. Büyük ihtimal bu sebep oldu. Ecu, sizin kullanım şeklinize göre bir kayıt oluşturana kadar bu olmuş olabilir. Çünkü ben oksijen sensörü temizliği yapmadım.
                        Öyle de olabilir evet, oksijen sensörü araçtaki değerleri baya bir değiştirmişti ilk çalıştırmada, ondan da kaynaklanıyor olabilir.
                        6 ayda bir temizlediğinizi söylemiştiniz. 6 aylık sürede boğaz kelebeğinde ne kadar kirlenme oluyor ? Çok fazla olmuyorsa senede bir de temizleyebilirim. Çok kirlenme oluyorsa ben de 6 ayda bir temizliyim.

Yorum

Aslında 6 ayda bir kafa rahatlatma gibi benimkisi çünkü nerdeyse hiç karartı görmüyorum. Yılda bir de yapılabilir.
                          @Murat

Yorum

Sayın Kara Murat Bu konuda bayağı bir tecrübe edinmişsinizdir.Bir sonraki temizlik esnasında bir video çekseniz,nerelere dikkat edilmeli vs gibi, hem forumada çok büyük faydası olur.

Yorum

İlgili parçalar arka tarafta olduğu için sürekli uzanarak iş yapıyorsun. Bu sebeple videoyu kendin yap kendin çek biraz zor olur, birini videoyu çekmeye ikna etmem lazım olursa tabiki paylaşırım burdan.
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X