Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Boğaz Kelebeği ve Sensörlerin Temizlenmesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia Boğaz Kelebeği ve Sensörlerin Temizlenmesi

İyi akşamlar keyifli forumlar diliyorum. Bu haftasonu bir aksilik çıkmaz ise boğaz kelebeğini, maf ve map sensörlerini söküp temizleyeceğim. Sensörler için elektronik devre temizleyicisi, boğaz kelebeği için boğaz kelebeği temizleyicisi sipariş ettim. Sensörlerin konumu ve temizliği ile alakalı bir içerik oluşturup sonuçları bu konu veya başka konu altında paylaşabilirim yapmak isteyenler için.
    Boğaz kelebeği adaptasyonu hakkında ustaya sorduğumda gerekli dedi, bazıları gerek yok kendi ayarlıyor diyor. Açıkçası adaptasyonsuz bir deneyeceğim.Eğer bir düzensizlik hissedersem usta gel adaptasyonunu yaparız dedi.

Bu konu hakkında ise bir sorum olacak. Boğaz kelebeği ve maf-map sensörleri dışında şunu da temizlersen iyi olur dediğiniz bir sensör var mı ? Benim aklıma egzoz manifoltundaki oksijen sensörü de geldi. Ama bu oksijen sensörü altta da bir tane var, üsttekini temizlemem yeterli olur mu ya da temizlememe gerek var mı, daha önce yapan veya yaptıran varsa danışmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gaz/boğaz kelebeği temizliğini kendim ilk yaptığımda kapak kısmının iki tarafı da az da olsa kararmıştı. Temizleyip geri taktığımda aracın gidişinde hissedilir bir fark oldu olumlu yönde. Devamında 6 ayda bir yaptım. Çok kirlenme olmadığını gördüm, zaten son temizlemelerde geri takınca pek bi fark olmadı, durumu iyiydi çünkü. Ayar yapma gerekseydi benim aracımda her temizlikten sonra araç eskiye göre daha kötü olurdu diye düşünüyorum, ancak siz yine de servisinizi dinleyin. Benim gittiğim servisteki ustalar gerek yok dedi ve bu benim araç için doğru çıktı. Size gelin yapalım derseler gidin bence.
    Burda dikkat etmeniz gereken şey kelebeği sökme işini yapınca açık kalan kanaldan içeri bir şey düşmemesine çok dikkat edin.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
      Gaz/boğaz kelebeği temizliğini kendim ilk yaptığımda kapak kısmının iki tarafı da az da olsa kararmıştı. Temizleyip geri taktığımda aracın gidişinde hissedilir bir fark oldu olumlu yönde. Devamında 6 ayda bir yaptım. Çok kirlenme olmadığını gördüm, zaten son temizlemelerde geri takınca pek bi fark olmadı, durumu iyiydi çünkü. Ayar yapma gerekseydi benim aracımda her temizlikten sonra araç eskiye göre daha kötü olurdu diye düşünüyorum, ancak siz yine de servisinizi dinleyin. Benim gittiğim servisteki ustalar gerek yok dedi ve bu benim araç için doğru çıktı. Size gelin yapalım derseler gidin bence.
      Burda dikkat etmeniz gereken şey kelebeği sökme işini yapınca açık kalan kanaldan içeri bir şey düşmemesine çok dikkat edin.
      Şu an araç ortalaması 14 litrelerde geziyor. Genelde 6.5 km gidiş ve aynı güzergah geliş mesafesinde babam kullanıyor. Yazın da 12 ler civarındaydı. Evet bu araç 10 lt nin altına çok düşmüyor ama sakin de kullanıyoruz biraz normale göre yüksek gibi.
      Temizlik sonrası yakıt tüketiminde kayda değer bir düşüş gözlemlediniz mi ?
      Oksijen sensörüne de bir bakacağım siz hiç temizlediniz mi. İki tane oksijen sensörü var ama yukardakini sökeceğim sanırım sadece

Dediğiniz gibi boğaz kelebeğini çıkaracağım için orayı bir bez ile kapatacağım içine başka bir cisim gitmesin diye, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post

Şu an araç ortalaması 14 litrelerde geziyor. Genelde 6.5 km gidiş ve aynı güzergah geliş mesafesinde babam kullanıyor. Yazın da 12 ler civarındaydı. Evet bu araç 10 lt nin altına çok düşmüyor ama sakin de kullanıyoruz biraz normale göre yüksek gibi.
        Oksijen sensörüne de bir bakacağım siz hiç temizlediniz mi. İki tane oksijen sensörü var ama yukardakini sökeceğim sanırım sadece

Dediğiniz gibi boğaz kelebeğini çıkaracağım için orayı bir bez ile kapatacağım içine başka bir cisim gitmesin diye, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
        Yakıt aşırı fazla geldi.37 bin km istanbul ortalaması trafikde 9.3 uzun yolda da 120 ortl 5.8 ile ortl gidiyorum çok sertmi kullanıyorsunuz aracı,yada düzrnli bakımlarda sorunmu var ? 14 lt ler aşırı hiç görmedim bugüne kadar görmez değil görülür ama ben görmedim.Bu arada boğaz kelebeği vs hiç bir temizlik yaptırmadım bugüne kadar bir kaç kere yetkili servise teklif ettim temizleyelim diye gerek yok benzinli araçlarda kurcalamayalım dediler.Hala o şekilde araç.Bu araçlarda buji çok hassas sakın ola yan sanayi,muadil vss kullanmayın.Orjinal yetkili serviste değiştirirn çok fark ediyor.

Yorum

Son buji değişikliğindeki yakıt tüketimini atıyorm yanlız ben diklat ediyorum bunuda belirtiyim.Sakin kullanıyorum 30-40 bin gibi bir söylenti var buji değişiminde ben 25 i geçmiyorum yakıttada üzmedi beni hiç bugüne kadar.
          Ekli Dosyalar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Horizon star View Post

Yakıt aşırı fazla geldi.37 bin km istanbul ortalaması trafikde 9.3 uzun yolda da 120 ortl 5.8 ile ortl gidiyorum çok sertmi kullanıyorsunuz aracı,yada düzrnli bakımlarda sorunmu var ? 14 lt ler aşırı hiç görmedim bugüne kadar görmez değil görülür ama ben görmedim.Bu arada boğaz kelebeği vs hiç bir temizlik yaptırmadım bugüne kadar bir kaç kere yetkili servise teklif ettim temizleyelim diye gerek yok benzinli araçlarda kurcalamayalım dediler.Hala o şekilde araç.Bu araçlarda buji çok hassas sakın ola yan sanayi,muadil vss kullanmayın.Orjinal yetkili serviste değiştirirn çok fark ediyor.

​​​​​​Yazın sakin kullanımda sıfırlayıp kullanınca 9.6-10 litrelerde geziyorum. Trafik biraz daha sakin olursa 8 leri görüyor çok dikkat edersem. Sizin aracın km si de düşük bizim araç şu an 125 binde, arada biraz kondisyon farkı olacaktır illaki ama yakıt yine de yüksek. Aracı haziranda aldık buji değişimi en son ne zaman yapıldı bilmiyorum onu da kontrol ettireceğim. Orjinal Gm bujileri kullanırım değiştirirsem de. Sanırım hem kış ayı hem de güzergahta fazla dur kalk yapıyor ortalama hız 16 larda geziyor. Çok da dikkat etmiyor sanırım biraz da gazı ezerek kullanıyor.
            ​​​​​Aldığımızdan beri p1101 arıza kodu ayda 1-2 kere yanıp sönüyor. Sensörleri ve boğaz kelebeğini bir temizleyeceğim, hiç temizlenmediyse uzun zamandır onlar da etkiliyor olabilir.
            You do not have permission to view this gallery.
            This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post

Pandemi döneminde olsak da öncesindeki 3 yılın kullanım özetini vereyim size, sabah soğuk motor araç kullanımı, 3-4 km yokuş iniş, yoğun trafik, 1 km kadar düz yol, dur kalk trafik, 1 km kadar da yokuş yukarı kullanım. Sizinkiyle hemen hemen aynı, 6 km . Eve dönüş de aynı hemen hemen. 12.5-13 lt. yakıt tüketimi. Sizin zaten ortalama hızınız her şeyi söylüyor. 16 km ortalama hızda 10 lt. tüketim rüyada bile mümkün değil. Sadece p1101 den ötürü 1-2lt kadar bir yakıt fazla yakma durumu var sizde. P1101 hatası 1.4t insignialarda emme manifoldu ve aslında kökeninde piston segman arızası anlamına geliyor. Bizim araçlarda emme manifoldu yok. Bu arıza turbo borusunda delik, kaçak, kirli hava filtresi, maf/map sensorunde sorun, gaz kelebeği v.b. kirlenme den olabiliyor. Sorunu çözünce yakıt az da olsa düşecektir.
              @Murat

Yorum

Pandemi döneminde olsak da öncesindeki 3 yılın kullanım özetini vereyim size, sabah soğuk motor araç kullanımı, 3-4 km yokuş iniş, yoğun trafik, 1 km kadar düz yol, dur kalk trafik, 1 km kadar da yokuş yukarı kullanım. Sizinkiyle hemen hemen aynı, 6 km . Eve dönüş de aynı hemen hemen. 12.5-13 lt. yakıt tüketimi. Sizin zaten ortalama hızınız her şeyi söylüyor. 16 km ortalama hızda 10 lt. tüketim rüyada bile mümkün değil. Sadece p1101 den ötürü 1-2lt kadar bir yakıt fazla yakma durumu var sizde. P1101 hatası 1.4t insignialarda emme manifoldu ve aslında kökeninde piston segman arızası anlamına geliyor. Bizim araçlarda emme manifoldu yok. Bu arıza turbo borusunda delik, kaçak, kirli hava filtresi, maf/map sensorunde sorun, gaz kelebeği v.b. kirlenme den olabiliyor. Sorunu çözünce yakıt az da olsa düşecektir.
                Haklısınız, teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için
                Akşam iş çıkışı baya yoğun bir trafik oluyor ve haliyle ortalama hız baya düşüyor. Dediğiniz gibi 10 litreleri görmek için 20-25 km ortalama hız olması lazım sanırım. Temizleyince yine sonucu paylaşırım.

Bir sorum olacak hocam, bizim araçta emme manifoldu yok demişsiniz ama 7zap parça kataloğundandan baktığımda bizim araçlarda emme manifoldu var gösteriyor. Parça kodu da 55569233
                Bu parça başka bir isimle mi geçiyor yoksa emme manifoldu yerine ?

Yorum

Verdiğiniz parça numarasından baktığımda var evet. Servis bana 1.4t insignialarda var bunlarda yok demişti. 1.4t insignia daki ile bu manifold baya bir farklı görünüyor. Acaba arıza kaynağında p1101 bu parça olamaz anlamında mı dediler, emin olamadım şimdi??
                  @Murat

Yorum

Verdiğiniz parça numarasından baktığımda var evet. Servis bana 1.4t insignialarda var bunlarda yok demişti. 1.4t insignia daki ile bu manifold baya bir farklı görünüyor. Acaba arıza kaynağında p1101 bu parça olamaz anlamında mı dediler, emin olamadım şimdi??
                    Belki de başka bir şeyi kastetmişlerdir dediğiniz gibi. Benim de aklıma takılan sorun P1101 arıza kodunun emme manifoldundan kaynaklandığını söylemeleri.
                    Sonuçta emme manifoldu havayı alıp silindirlere dağıtan plastik bir parça ve fiyatı da gerçekten görünüşüne göre baya pahalı yaklaşık 3 bin lira gibi fiyatlarla karşılaştım bakınca.Bazen servisler bu p1101 arıza kodunu görünce direk emme manifoldu değişimine gidiyorlarmış diye duydum. Emme manifoldu değişimi bana biraz sonraki aşama gibi geliyor, ilk önce sensörlerin ve boğaz kelebeğinin temizlenmesi ilk aşama olmalı benim kanaatimce daha mantıklı geliyor. Düzelmezse son aşama olarak manifold düşünülebilir.

Yorum

İşleniyor...
                    X