Duyuru

Collapse
No announcement yet.

rölanti'de yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: onurr View Post
    aynı titreme olan bir video buldum bu araç piston kırmış, videodaki araç direk soğukken devir 1000'de titriyor bizimki sadece 700'e düşünce böyle oluyor, bu titreme bana hiç normal gelmiyor borular bile sallanıyor önceden böyle çalışmıyordu motor.
    buji ve yağı yeni değişti değişmeden öncede aynıydı
    Pistonda bir çatlak vs varsa kompresyon testi yaptırmak faydalı olabilir bence. İllaki diğer pistonlardan daha az değer verir diye düşünüyorum. Basit bir işlem havalar düzelsin bir ara baktıracağım ona da

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taha_kilic View Post

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Bizim araçlarda map sensörü tam olarak nerede bulunuyor bilmiyorum da tarif edebilir misiniz ? Boğaz kelebeğini sökmem için üstte 4 civata görmüştüm 3 de olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim, o civataları sökmem yeterli değil mi çıkarmam için
      4 tane aynı boy civata ve 1 tane de ortada daha uzun civata var. Gaz kelebeğinin olduğu parça bu civataların altındaki kısım. Aslında sadece onu çıkarmanız, üstteki parçayı bırakmanız yeterli. Takarken biraz zorlayacaktır. Civataları üstten deliklere takip alttaki delik yerlerine denk getirmeniz gerekiyor. Biraz uğraşınca yapıyorsunuz. Map sensörü de gaz kelebeğinin sağında az daha ilerde yani.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: onurr View Post
        aynı titreme olan bir video buldum bu araç piston kırmış, videodaki araç direk soğukken devir 1000'de titriyor bizimki sadece 700'e düşünce böyle oluyor, bu titreme bana hiç normal gelmiyor borular bile sallanıyor önceden böyle çalışmıyordu motor.
        buji ve yağı yeni değişti değişmeden öncede aynıydı
        Bahsettiğiniz boruların sallanması dediğiniz aşırı bir sallanma varsa yapmanız gereken güvendiğiniz bir opel ustasına durumu anlatıp aracı akşamdan servise bırakacaksınız. Sabah usta aracı motor soğukken çalıştırıp bahsettiğiniz titremeyi kendisi görecek. Normal olup olmadığını anlar. Bir de hazır araç ordayken bence soğuk motor kompresyon testi yaptırın. Subap ve pistonlarda sorun varsa çıkar ortaya.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Ben bu maf/map sensörlerini ve boğaz kelebeğini temizlemek istiyorum ama map sensörünün yerini tam olarak bulamadım. Resmini paylaştım burada gözüküyorsa rica etsem tarif edebilir misiniz ya da işaretleyebilirseniz daha iyi olur.
          Ekli Dosyalar

Yorum

İşleniyor...
          X