Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia A koltukları Astra J'den farklı mı? Kılıf önerisi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia A koltukları Astra J'den farklı mı? Kılıf önerisi?

Merhaba,

2011 model aracımın krem rengi koltuk döşemeleri çok yıprandı ve olduğundan daha eski görünüyor. Ayrıca kolay kirlendiği için her yıl kuaför yaptırmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden araca özel dikim bir kılıf almak istedim, Ankara'daki meşhur bir satıcıdan almaya karar vermiştim ki, "bizde Insignia kılıfı yok" dediler. Ancak Astra J kılıfı satıyorlar. Astra J koltukları ile Insignia A koltukları farklı mı?

Başta Ankara olmak üzere, kılıf/kılıf üreticisi önerisi olan varsa da çok işime yarar. İstediğim tek şey kılıfın aracın orijinaline olabildiğince yakın olması.

Kiliflar her iki modelde farkli fakat astra koltugunu insigniaya uyar, tabi cok maliyetli ve mantiksiz olur.
    Astranin orijinal kumaslari piyasada var onu alip araciniza ozel diktirebilirsiniz

Yorum

Insignia kumaslari da varmis otosezgin manisa

Yorum

Hocam Astra koltuğunu Insignia'ya uydurmaya çalışmıyorum, yanlış anlamışsınız. Astra J için özel dikim koltuk kılıfı satan bir yer var, Astra J kılıfı alsam bizim araçlara (Edition Elegance, standart koltuk) uyar mı; koltuklar farklı mı öğrenmeye çalışıyorum.

Yorum

Merhaba,
          Hazır kılıflara göre biraz tuzlu da olsa araca özel olması ve fabrikasyon olması nedeniyle OtomStore markalı kılıf siparişi verdim.
          Ankara bayisi 1700 lira dedi ama internet fiyatlarına, 1300 liraya sipariş geçtik.
          Siparişi tamamen düz yüzeyli suni deri (kolay temizlenmesi için) olacak şekilde verdim. Bizim araçlar bej değil, krem renkli kumaşla uyumlu, bejin tonu oldukça farklı. Tasarım şöyle olacak :
          Otom Opel Insignia 2009-2017 Özel Üretim Koltuk Kılıfı İstanbul Design 2009-2017 Otom (otomstore.com)

İlgilenenlere faydalı olabileceği için paylaşıyorum, Bu hafta içinde montajın yapılacağı söylendi, montajdan sonra sonucu da paylaşacağım.

Yorum

Montajlı halini merak ettim fakat kendim bu tarz ürünlere karşıyım. Koltuklarda bulunan hava yastıklarının çalışmasına engel olacağını düşünüyorum bu tarz uygulamaların.

Yorum

Hava yastıkları için özel dikişi var, zaten ben de güvenlik nedeniyle fabrikasyon bir ürün olduğu için bu ürünü tercih ettim. Yoksa 200 liraya bile kılıf var.

Yorum

Uğur k arkadaşımızın dediğine katılıyorum.Özellikle ön koltuk hava yastıkları için ciddi bir sorun bu.Bence bu tip uygulamaları dikkat ediniz siZin emniyetiniz için.

Yorum

OTOM PREMIUM STANDART OTO KOLTUK KILIFI AIRBAG TESTİ - YouTube

Yorum

Güvenlik benim için her şeyden önce geliyor. 2 aracımın da Insignia olmasının temel nedeni güvenliktir. Bu yüzden 300-500 lira verip herhangi bir kılıf almak yerine, 1300 lira verip E1 sertifikalı ve üretiminde sadece terzilik değil, mühendislik süreçleri de yer alan kaliteli bir ürün aldım. Hava yastığını engellemek de o kadar kolay değil, bildiğiniz gibi çok büyük bir basınçla patlıyor. Yine de kılıf taktırmak istemezdim, hiç de sevdiğim bir şey değil ama 2011 model aracımın koltuk kumaşları o kadar kötü duruma geldi ki, mecbur kaldım.

https://otomstore.1ticaret.com/Data/EditorFiles/otomstore/Airbag Test Raporu.pdf

Yorum

Fikir vermesi açısından... Montaj sonrası fotoğraf çekemedim, montaj esnasında çekilen bir fotoğraf ama fikir veriyor.
                      You do not have permission to view this gallery.
                      This gallery has 1 photos.

Yorum

Şimdilik hafif potlar olsa da (zamanla azalacağı söyleniyor) ürün görsel açıdan beni çok tatmin etti, belli noktalar hariç sanki kılıf değil de deri döşeme yapılmış gibi orijinal duruyor. Hatta öyle iyi durdu ki; araç "premium" bir havaya büründü. Belli noktalardan kastım; koltuk yatırma kolunun üstündeki boşluklar, kafalıkların arkasındaki birleşim yerleri gibi belli bölgeler ve pek fazla göze batan bir yer yok.

Yorum

İşleniyor...
                        X