Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia AFL elle yükseklik ayarı hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia AFL elle yükseklik ayarı hk.

Arkadaşlar merhaba,
    3 Hafta önce imzamdaki 6. aracımı aldım. 2019 yılında girdiği muayeneden kusursuz çıkmış. Far yüksekliğine bile bir şey yazmamışlar fakat gece yolculuğunda selektör yapanlarla karşılaşıyorum. Önceki sahibi de hiç far ayarı yaptırmadığını ve ona da selektör yaptıklarını söyledi.

İki far hizası arasında hiçbir fark yok. İkisi de aynı hizada. Akıllı ışık dağılımı da açık ve direksiyona/hıza göre far yönlendirmeleri çalışıyor. Ayrıca ayarlarda sağdan akan trafik işaretli.

Sizin AFLlere de selektör yapan oluyor mu yoksa benim far ayarı gerçekten orjinalden mi yüksek? Bana göre de farlarım biraz ileriyi aydınlatıyor ama muayeneden kusursuz geçmiş. Nasıl oluyor anlamadım.

Bu sebeple far tası üzerinde birbirine yakın iki vidadan hangisi yükseklik ayarı içindir bilginiz var mı? Üzerlerinde hiç belirtilmemiş. Deneyerek hangisi olduğunu bulabilirim fakat sağ sol ayarını da bozmak istemiyorum.

Aşağıdaki video bana ait. Bir arkadaşımın AFL merakı için çekmiştim.

2016 Model Cosmo Insignia'da bulunan AFL farlar selektör yaparken bu şekilde oluyor.Araçta akıllı ışık dağılımı açık olduğu için selektör yaparken kenara dön...
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

bence far ayarlarınızda bir sıkıntı yok. videoda normal çalışması gerektiği gibi çalışıyor. benim aracımda muayeneden kusursuz olarak geçmişti. ama yinede uzun yolda karşıdan gelen bazı araçlar sellektör yapıyordu. o sellektör yapınca bende aynı şekilde sellektör ile karşılık veriyordum.
    2016 insignia 1.6 CDTi AT. (ÇGP2)

Yorum

Ben 6 ay önce aracı ilk aldığımızda rot balanscıya götürüp far ayarını yaptırdım. Normalde sol taraf sağa göre daha yakını aydınlatıyor sağdan akan trafik için, benimkinde tam tersiydi sol taraf daha uzağı aydınlatıyordu. Rot balanscıda bir bir ayar sehpası ile ince ayar yaptılar şimdilik memnunum şehir içi veya şehirlerarası sellektör yapan olmadı hiç. Eğer ayar yapacaksanız elle ayar far yüksekliğini daha da bozabilir bence götürün iyi bir rot balanscıda ayarlasınlar güzel bir şekilde.

Yorum

Selektör ve renk tonu normal orjinal dokunulmamış gibi,fakat şöyle benim aracımda en sonn2 sene önce hafif kusurlu geçmişti oda sis farı ayarı yazıyor 10 gün sonra tekrar yıllık muayne var.Benim sol far biraz daha aşağıda yani sağa göre daha düşük hiç bir ayar yaptırmadım fabrikasyon durumunda selektör yapan da olmadı bana hiç.

Yorum

Bu arada önceki aracımda astra j kasa afl far ondada sol hafif aşağıda idi öyle hatırlıyorum.

Yorum

İki farın ayarı aynı olmaması gerekiyor çünkü araçlarımızda trafik yönüne göre far ayarı farklıdır bence bu farkı bilen yetkili bir servise gidip ayarlatmak gerekiyor

​​​​​​

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Farlardaki yukseklik ayari her iki far icin de aynidir. Sag tarafin daha uzagi aydinlatmasindaki fark, reflektor yada mercegin yapisindan kaynaklanir. Eger sag farin ayari yuksek ve servise sag farim yuksekte kaliyor derseniz, servis size sag zaten daha uzagi aydinlatir, ayara gerek yoktur diyecektir. Aydinlatmanin duvar goruntusunde iki tarafin da kesilme cizgisi ayni hizada olmali.
              2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Konuyu güncelleme ihtiyacı hissettim. Dün itibarıyla son uzun yolculuğumda kısaların bile 150 metre ötede olan yol kenarındaki tabelaları aydınlatması üzerine far ayarı yapmaya karar verdim.

Öncelikle aracımı akşam kapalı garaja aldım. Kapalı olması şart değil farları net görün yeter. Akıllı far aydınlatmasını kapattım. Aracın önünü duvara sıfırladım. Sıfırlamak önemli. Daha sonra siyah elektrik bandı ile far çizgisini yatay olarak işaretledim ve far merkezine de dik şekilde bant çektim. Bu işimize yarayacak. Daha sonra far tasına baktım ve %1 eğim olduğunu gördüm. Bu şu demek, Aracı 100 cm geriye çekince far çizgisi 1 cm aşağı inmeli. Ben araç duvara sıfırken 5 metre geriye yere bant çektim aracın sağından ve solundan ki duvara 90 derece dik olayım. Aracı 5 metre geriye çektiğim için de duvara sıfır iken yapıştırdığım bantların 5 cm altına aynı şekilde tekrar bant yapıştırdım. Aracı 5 metre geriye çektikten sonra gördüm ki far çizgisi aşağı doğru inmesi gerekirken yukarı doğru çıkıyor

Far tasının arkasında birbirine yakın iki dişli çark var. Bu çarklar yıldız tornavida ve 6 numara alyan ile döndürülebiliyor. Dişlilerden yukarda olan far yüksekliğini ayarlarken daha aşağıda olan yani uzun tornavida isteyen sağ sol ayarı yapıyor.

Tornavida ile dişlileri çevirerek önceden işaretlediğim 5cm alttaki bant hizasına getirdim iki farı da. Hizaladıktan sonra farkettim ki sağ farım biraz sağa dönük. Sol farda far merkezi aynı hizada kalırken sağ far daha sağa dönüktü. Zaten yolda da farketmiştim yüksekliği aynı olsa da far çizgileri tam örtüşmüyordu yolun ilerisinde. Bahsettiğim aşağıdaki çarkla da farın sağ sol ayarını da yapınca işlem tamam oldu. Bu arada sağ sol ayarı yaparken far yüksekliği değişiyor. Tekrardan yükseklik ayarı yapmak gerekiyor.

Fotoğraf çekmek aklıma gelmedi fakat yapacak olanların umarım işine yarar. Sokağa çıkma yasağı saatine denk geldiğim için site çevresinde iki tur attım ve eskisine göre olması gerektiği gibi aydınlatıyordu artık. Yarın akşam daha detaylı bakıp gerekirse azcık indiririm veya kaldırırım. Ayarsız farla karşıdan küfür yemeye gerek yok. Kısa farlar 25m ileriyi aydınlatmalı zaten.

Hepinize mutlu forumlar
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı

Yorum

Tsekkurler.

Yorum

Bugün de anlatım videosunu çektim. Belki birilerinin işine yarar.

Yorum

Merhabalar,
                      Ben de dediğiniz şekilde gece yolculuğunda karşıdan gelen araçlardan sürekli selektörle ikaz ediliyordum. Aslında ikaza da gerek yoktu çünkü normalde alışık olmadığım şekilde uzaktaki tabelaları ışıl ışıl aydınlatıyordum. Daha sonra sizin videoya göre bir ayar yaptım. Daha detaylısını da Youtube da ingilizce buldum ama sizinki ile temelde aynı prensibi anlatıyor.
                      Yardımınız için teşekkür ederim.
                      Video için ellerinize sağlık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur Bilgin View Post
                        Merhabalar,
                        Ben de dediğiniz şekilde gece yolculuğunda karşıdan gelen araçlardan sürekli selektörle ikaz ediliyordum. Aslında ikaza da gerek yoktu çünkü normalde alışık olmadığım şekilde uzaktaki tabelaları ışıl ışıl aydınlatıyordum. Daha sonra sizin videoya göre bir ayar yaptım. Daha detaylısını da Youtube da ingilizce buldum ama sizinki ile temelde aynı prensibi anlatıyor.
                        Yardımınız için teşekkür ederim.
                        Video için ellerinize sağlık.
                        İşinize yaramasına sevindim, ben ayarlarken video çekmek aklıma gelmediği için teorik olarak anlatmak durumunda kaldım. Uygulama olmadığı için yetersiz kaldı biraz. Farkındayım.

Ama yine de mutlu oldum işe yaramasına.

Yorum

İşleniyor...
                        X