Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hararet Göstergesinin Dengesizce Yükselip Düşmesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hararet Göstergesinin Dengesizce Yükselip Düşmesi

Herkese Merhaba,
    Yeni bir sorunum var
    Sabah aracı çalıştırıp yola çıktığımda yaklaşık bir km sonra hararet ibresi gözle görülür şekilde yükselip 70 dereceye geliyor aniden. Sonra da pat diye tekrar 50'ye düşüyor. İlk gördüğümde şaşırdım acaba motor hemen ısındı mı dedim ama alakası yok tabi. Neden olabileceğine dair fikri olan var mı?
    Bir ikinci konu da; aracım aşırı geç ısınıyor. Mübalağasız söyleyeyim yola çıkıyorum ve neredeyse 15km sonra ancak 90 derece seviyesine geliyor hararet. Çok yüklenmeden kullanıyorum ama yine de bana biraz aşırı geldi bu. Sizce normal mi?

Sağlıklı günler dilerim.

Bu konuyla ilgili başka yazılar da oldu hem onları inceleyin hem de aracınızın radyatör antifrizine baktırın serviste ölçtürün derim.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

hocam aracınız ısındı içeriye sıcak veriyor fakat hararet göstergesi durmadan değişiyorsa termostat müşüründendir.... ama aracınız ısınıyor yolda gidiyorsunuz boşa attınız veya ayağınızı gazdan kestiniz araba kendi kendine süzülürken sıcaklık düşüyorsa sonra tekrar yükseliyorsa termostatın kendisinde sıkıntı var demektir. aracınız dizel ise geç ısınması normal büyük ihtimal sizin aracınızda termostat müşürü arızalı..

Yorum

Bizim aracımızda da arnı sıkıntı vardı. Termostat değişti düzelmedi. Radyatör değiştirdik sorun kalmadı. Resimde görüldüğü gibi delikleri tıkanmış soğutma yapmıyordu.
        Bir gün boyunca kullanıyorsun hararet 90da oynamıyor, bazen de bir anda 110a geliyordu.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 2 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Reckless View Post
          Herkese Merhaba,
          Yeni bir sorunum var
          Sabah aracı çalıştırıp yola çıktığımda yaklaşık bir km sonra hararet ibresi gözle görülür şekilde yükselip 70 dereceye geliyor aniden. Sonra da pat diye tekrar 50'ye düşüyor. İlk gördüğümde şaşırdım acaba motor hemen ısındı mı dedim ama alakası yok tabi. Neden olabileceğine dair fikri olan var mı?
          Bir ikinci konu da; aracım aşırı geç ısınıyor. Mübalağasız söyleyeyim yola çıkıyorum ve neredeyse 15km sonra ancak 90 derece seviyesine geliyor hararet. Çok yüklenmeden kullanıyorum ama yine de bana biraz aşırı geldi bu. Sizce normal mi?

Sağlıklı günler dilerim.
          Aynı durum ben de de vardı. Hiç araştırma git direkt termostatı ve müşürünü değiştir. Düzelir. Bende de şehir içinde inip çıkardı sonra uzun yolda 100 kmlere falan çıkınca soğuk havanında etkisiyle 50'ye geri inerdi. Yavaşlayınca tekrar 70 80 lere gelir hızlanınca tekrar inerdi. Termostatınız açık pozisyonda kalmış soğutma suyu sürekli devir daim yaptığı için bu problem oluyor. Termostatı değişirseniz sıkıntınız kalmaz.

Yorum

Herkese yorumları için teşekkür ederim. Georgebest7 sizin dediklerinizi uygulayacağım. Bakalım nasıl olacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Reckless View Post
              Herkese yorumları için teşekkür ederim. Georgebest7 sizin dediklerinizi uygulayacağım. Bakalım nasıl olacak.
              Merhaba parça değiştirmeyin şu konuyu bir okuyun dediğiniz durum hepimiz de var

Arkadaşlar aracım 1.6 dizel otomatik sorun ise şu araç soğuk iken çalıştırdım takribi 2.5 km sonra hararet 50-60 derece arasına geliyor sonra ise

Yorum

İşleniyor...
              X