Herkese iyi günler. Aracın yağını kontrol etmek için çubuğu çektiğimde çubuğun ucunda benzin kokusu olduğunu fark ettim. Motor yağı kapağını açıp yaklaştığımda motor içinden de aynı benzin kokusunun geldiğini fark ettim. Bu durum normal midir, daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu. Araç insignia 2013 model 1.6 sidi 170hp
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yağ Çubuğunda Benzin Kokusu
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View PostEnjektorler iseme mi yapiyor acaba.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 5n001 View PostYagda benzin kokusu varsa pistonda ck ufak bir catlak olabilir. piston basinclarinizi bir olcturmenizi tavsiye ederim. 1.6 sidi lerde piston kirilmasi kronik bir sorun.
Yorum
-
Bugün tekrardan baktım. Yağ çubuğunu çakmak ile kontrol ettim herhangi bir parlama olmadı ya da yanmadı. Eğer yağa benzin yüksek miktarda bulaşsaydı yağ çubuğunda parlama olurdu diye düşünüyorum. Çubuktan peçeteye bir miktar yağ alıp 2-3 saat kuruttum resimlerini de paylaşıyorum. Kompresyona da baktırmak lazım yine de.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Bende 4 gündür kullanmıyordum soğuklen açıp kokladım benzin kokusu yoktu. Yabancı forumlarda araştırdım. Özellikle kısa mesafe kullanılan araçlarda yağda benzin kokusu normaldir diyorlar. Yağ seviyeniz yükselmediği sürece sorun yok demişler. Zengin çalışma sonucu erken stop edilincede pistonda kalan benzin yağa bir miktar sızıyormuş. Onun kokusu dediler.
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum