Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağ Çubuğunda Benzin Kokusu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağ Çubuğunda Benzin Kokusu

Herkese iyi günler. Aracın yağını kontrol etmek için çubuğu çektiğimde çubuğun ucunda benzin kokusu olduğunu fark ettim. Motor yağı kapağını açıp yaklaştığımda motor içinden de aynı benzin kokusunun geldiğini fark ettim. Bu durum normal midir, daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu. Araç insignia 2013 model 1.6 sidi 170hp

Enjektorler iseme mi yapiyor acaba.
    2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View Post
      Enjektorler iseme mi yapiyor acaba.
      Araçta ara ara arıza lambası yanıp sonra kayboluyor bilgisayara bağlatınca P1101 arıza kodu vermişti, hava akış sistemi ile ilgili. Onun haricinde aracın gidişinde çalışmasında veya rolantide hiçbir sorun yok fakat bu kokuyu alınca biraz endişelendim açıkçası.

Yorum

tamamen aynı durumu bende yeni fark ettim motor rölantide sallantılı çalışıyor harici bizde de hiçbir sorun yok arıza lambası yanmadı nedenini bulursanız bilgilendirebilir misiniz?

Yorum

Yagda benzin kokusu varsa pistonda ck ufak bir catlak olabilir. piston basinclarinizi bir olcturmenizi tavsiye ederim. 1.6 sidi lerde piston kirilmasi kronik bir sorun.

Yorum

Aynı koku bende de var. Normalmi anormal mi bilmiyorum bende. Piston kırmadan çatlatma benimde aklıma geldi ama yağ eksiltme veya rölentide ki kalp atışı harici bir anormallikte yok ama.

Yorum

Yagin kivamini kontrol edin, benzin yagi inceltir ve yag yeterli korumayi yapamaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
                Yagda benzin kokusu varsa pistonda ck ufak bir catlak olabilir. piston basinclarinizi bir olcturmenizi tavsiye ederim. 1.6 sidi lerde piston kirilmasi kronik bir sorun.
                Teşekkür ederim yardımınınız için, piston basıncı derken motor kompresyon testini kastettiniz değil mi, müsait bir zamanda gidip ölçtüreyim. Hem bujilerin durumunu da öğrenmiş oluruz. Normal değer aralığı kaç olmalı 1.6 170 hp için biliyor musunuz ?

Yorum

Bugün tekrardan baktım. Yağ çubuğunu çakmak ile kontrol ettim herhangi bir parlama olmadı ya da yanmadı. Eğer yağa benzin yüksek miktarda bulaşsaydı yağ çubuğunda parlama olurdu diye düşünüyorum. Çubuktan peçeteye bir miktar yağ alıp 2-3 saat kuruttum resimlerini de paylaşıyorum. Kompresyona da baktırmak lazım yine de.
                  Ekli Dosyalar

Yorum

Bende 4 gündür kullanmıyordum soğuklen açıp kokladım benzin kokusu yoktu. Yabancı forumlarda araştırdım. Özellikle kısa mesafe kullanılan araçlarda yağda benzin kokusu normaldir diyorlar. Yağ seviyeniz yükselmediği sürece sorun yok demişler. Zengin çalışma sonucu erken stop edilincede pistonda kalan benzin yağa bir miktar sızıyormuş. Onun kokusu dediler.

Yorum

İşleniyor...
                    X