Duyuru

Collapse
No announcement yet.

245/45/18 kış lastiği tavsiyeniz neler Ankara şartları için

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Eger ki lastigi 5 6 sene kis doneminde kullanirim diyorsaniz. Michelin, Nokian goodyear gibi lastikleri tercih edin. Kumho dunlop Kormoran gibi lastikler 2 kis doneminde sonra kaucugu sertlesir ve performansini yitirir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
      Eger ki lastigi 5 6 sene kis doneminde kullanirim diyorsaniz. Michelin, Nokian goodyear gibi lastikleri tercih edin. Kumho dunlop Kormoran gibi lastikler 2 kis doneminde sonra kaucugu sertlesir ve performansini yitirir.
      Ticari araçta kormoran 2.kıştan sonra balansı aynı yaşta kumhoya göre daha fazla bozuldu. Kormoran arkada kumho önzde kullanıldı.

Yorum

Bu konuda çok fazla test okudum ve testlerden edindiğim izlenimlerim :
        Ucuz lastikler için kar/yağmur/kuru asfalt şartlarının tümünde iyi sonuç verebilen tek lastik Sava. Diğerleri kar üstünde başarılı olsa da yağmur ve kuru zeminde fena çuvallıyor. Her ne kadar artık eskisi kadar olmasa da, Sava lastiklerinin direkt olarak Alman malı (sadece Alman markası değil, üretim yeri de Almanya) olması da benim için bir "artı".
        Kormoran kış lastikleri karlı zeminde mükemmel, ilk 3'e giriyor ve benim diyen markalı lastikten daha iyi sonuç alıyor. Ancak kuru ve ıslak zeminde o kadar kötü ki; "kabul edilemez" değerler elde ediyor ve uzak durulması tavsiye ediliyor.
        Nokian en iyi kış lastiklerinden biri olmakla birlikte çabuk/düzensiz aşınma sorunları yaşayanlar var ve çözüm üretilmiyor. Bu konuyu araştırmadan almayın.

Test sonuçlarından anladığım; sadece karlı zeminde başarılı bir kauçuk ve desen tasarlamak kolay; ancak tüm zeminlerde iyi sonuç almak için gerçekten iyi kauçuk ve iyi bir desen mühendisliği gerekiyor.

Şahsen böyle önemli ürünlerde iyi, markalı üründen yanayım ancak markalı lastik alıp 4-5 sene kullanmaktansa, Sava gibi ucuz ancak güvenilir bir ürün alıp 2-3 sene kullanmayı hem daha ekonomik hem de daha güvenli buluyorum.

Yorum

Ben de pek çok marka kış lastiği kullandım, deneyimlerimi şöyle sıralayım:

Michelin: 3 sene d segment araçta iyi yoltutuş, görece sessiz sürüş sağlamakla birlikte lastik eskidiğinden değil balon yapmaları yüzünden değiştirmek zorunda kaldım.
          Kumho:1 sene d segment araçta michelinden hemen sonra takmama ve yeni olmasına rağmen 160km üzeri hızlarda araç gezinme yapıyordu. Çok fazla uğultu sesi yapıyordu. Kar buz performansı iyiydi.
          Sava: 3. sezonu, hala aracımda kullanıyorum, performansından ıslak kuru hala çok memnunum, Kumho kadar olmasada uğultu sesi var. Kumhodan çok daha iyi ıslak zemin performansı var. Kumho kadar karda tutunamıyor.
          Nokian: 2 sezon b segment araçta muazzam bir ıslak zemin performansı aldım. Karda zaten pek çok laztiği üzer.
          Kumho: 2 sezon b segment araçta kullandım ama aklımda tek kalan çok ses yapmasıydı, aracın ses yalıtımı da çok kötüydü.
          Michelin: 3 sezon b segment araçta hala kullanıyoruz ıslak zemin ve kış performansı oldukça iyi, yol sesi kumhoya nazaran oldukça az, karda hiç deneme fırsatım olmadı.
          Nokian:1 sezon a segment araçta çok zevk alarak kullandım, yazlıklarda da bir sezon çok keyif almıştım. D segmentte malesef fiyatları çok uçuk olduğundan tercih edemiyorum.
          Petlas:3 sezon a segment araçta birinci yıl her yönüyle iyiyiken ikinci ve üçüncü yıllarda ıslakta çok kötüydü, 3. sezonda dahil karda çok iyi idi.
          Kormoron:2 sezon a segment ıslak zeminde petlasdan çok bi farkı yok. karda deneme fırsatım olmadı, dişleri baya derin muhtemelen karda iyidir.

Vesselam iyi para veririseniz hem ıslakta hem de karda iyi performans alıyorsunuz, ucuza aldığım lastikler arasında en iyi lastiğin Sava olduğunu deneyimledim.
          Kış lastiğinde başarı bence kar performansı değil, ıslak zemin performansı, inanın bazı kışlıklar suyu görünce yaz lastiğinden daha az tutunuyor. Bunu dikkate alarak seçim yapın.

Yorum

İşleniyor...
          X