Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites geçişlerindeki ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vites geçişlerindeki ses

Arkadaşlar Merhaba. Vites geçişlerinde özellikle cam açıkken "şık şık" şeklinde metal sesi duyuyorum. Bu özellikle ilk 3 viteste duyuluyor. Yüksek viteslerde bukadar duyamıyorum. Bu normal mi? Baskı balatanın durumunu ustam iyi şeklinde yorumladı. Debriyaja tam basmama rağmen vites geçişinde o sesi duyuyorum. Bu arada seyir halinde gazdan ayağımı çektiğimde aracın yığılma noktasında bu sese benzer bir tak tak vurma sesi duyuyorum. Yani debriyaja hiç basmayıp ayağımı yavaşlamak için gazdan çektiğimde geliyor. BU sesleri yorumlayabilecek arkadaş var mı ?

Araç manuel mi!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
      Araç manuel mi!
      Evet manuel hocam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

Evet manuel hocam
        Anlattığınız ses bende de var. Vitesler 1 2 3 geçişlerde direk şık şık sesi var ve vites debriyaj bariz sert. Ama gazdan ayağımı çektiğim de aynı ses bende yok. Yani kemikli bir vites geçişi mevcut. Volant kontrolü yaptırdınız mı? Araç 1.4 mü 1.6 mı?

Yorum

Anlattığınız ses bende de var. Vitesler 1 2 3 geçişlerde direk şık şık sesi var ve vites debriyaj bariz sert. Ama gazdan ayağımı çektiğim de aynı ses bende yok. Yani kemikli bir vites geçişi mevcut. Volant kontrolü yaptırdınız mı? Araç 1.4 mü 1.6 mı?
          Bu ses acaba normal mi ki sizde de varsa? Evet debriyaj bu araçlarda sert hocam. Aracım 1.6 turbo 180 hp. Volant kontrolü yapılmadı ama volantta rolantide iken bazen duyulan bir ses var, debriyaja basınca geçiyor. Gazdan ayağımı çektiğimde gelen ince tak sesi bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Şanzuman ve ya aks değildir umarım.

Yorum

Bu ses acaba normal mi ki sizde de varsa? Evet debriyaj bu araçlarda sert hocam. Aracım 1.6 turbo 180 hp. Volant kontrolü yapılmadı ama volantta rolantide iken bazen duyulan bir ses var, debriyaja basınca geçiyor. Gazdan ayağımı çektiğimde gelen ince tak sesi bundan mı kaynaklı bilmiyorum. Şanzuman ve ya aks değildir umarım.

Yorum

İşleniyor...
            X