Arkadaşlar Merhaba. Vites geçişlerinde özellikle cam açıkken "şık şık" şeklinde metal sesi duyuyorum. Bu özellikle ilk 3 viteste duyuluyor. Yüksek viteslerde bukadar duyamıyorum. Bu normal mi? Baskı balatanın durumunu ustam iyi şeklinde yorumladı. Debriyaja tam basmama rağmen vites geçişinde o sesi duyuyorum. Bu arada seyir halinde gazdan ayağımı çektiğimde aracın yığılma noktasında bu sese benzer bir tak tak vurma sesi duyuyorum. Yani debriyaja hiç basmayıp ayağımı yavaşlamak için gazdan çektiğimde geliyor. BU sesleri yorumlayabilecek arkadaş var mı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Vites geçişlerindeki ses
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post
Evet manuel hocam
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
Anlattığınız ses bende de var. Vitesler 1 2 3 geçişlerde direk şık şık sesi var ve vites debriyaj bariz sert. Ama gazdan ayağımı çektiğim de aynı ses bende yok. Yani kemikli bir vites geçişi mevcut. Volant kontrolü yaptırdınız mı? Araç 1.4 mü 1.6 mı?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
Anlattığınız ses bende de var. Vitesler 1 2 3 geçişlerde direk şık şık sesi var ve vites debriyaj bariz sert. Ama gazdan ayağımı çektiğim de aynı ses bende yok. Yani kemikli bir vites geçişi mevcut. Volant kontrolü yaptırdınız mı? Araç 1.4 mü 1.6 mı?
Yorum
Yorum