Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aci̇l yardim.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aci̇l yardim.

"Aracım 1,6 SIDI Cosmo. Araç 40.000 km de 2013 Aralık çıkışlı. Emekli olduğum için aracımı çok kullanmıyorum. 3-4 gündür aracı çalıştırma öncesinde ekranda Stop Işıkları arıza uyarısı gördüm. Ancak sonra kaybolduğu için önemsemedim. Aracımda 4 yıl önce taktırdığım andrid interface var. Bu gün aracımda park yerinde motoru çalıştırmadan android üzerinden navigasyon işlemleri yapmak için start düğmesine basarak sarı ışık durumuna geçirdim ve multimedyanın açılmasını sağladım. 5-10 dakika böyle elektrik kapandıkça tekrar tekrar start düğmesine bastım. Sanıyorum aracın kafası da karıştı. Önce park lambası arızası gösterdi. Sonra Direksiyon Kolonu kitlendi dedi. Bu arada bir kaç defa kutup başını sökerek taktım. Şimdi de hiç elektrik gelmiyor. Sağ kapının da camını açmıştım. Ne start düğmesinde bir ışık var ne de araç bir tepki vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bana bu konuda ne önerirsiniz? Çaresizce bekliyorum."

Bu gönderiyi paylaştıktan sonra bir tamirci arkadaşımı aradım. Akün bitmiştir takviye yap dedi. Sonucu tekrar buraya yazarım.
    Son düzenleme: opelcim; 13.09.2020, 17:39.

Bence de akü geçici veya tamamen gitti.
    Böyle yapacağınıza keşke tam kontak açsaymışsınız.
    Frene basmadan start düğmesine 4-5sn kadar basılı tutunca kontak açıyor araç.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Evet dediğiniz gibi akü bitmiş. Takviyeden sonra 45 dakika gezdim. Bakalım yarın durum nasıl olacak? Böylece bir tecrübe sahibi daha oldum. Yardım için teşekkürler.

Yorum

Geçmiş olsun.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
          Geçmiş olsun.
          Teşekkür ederim. Bu arada biraz önce farkına vardım. Dış ortam ısısı göstermiyor. Dünden bu güne tarih saati ayarlamamıştım. Biraz önce ayarladığım halde dış ortam ısısının olmadığını fark ettim. Bu akü olayından önce de böyle miydi bilmiyorum. Sizce ne olmuş olabilir? Sensör mü arızalandı acaba?

Yorum

Üzerinde agm tip akü olduğu için takviye vs kurtarmıyor. Sadece günü çıkarmış olursunuz. Akünüz ölçtürün mutlaka.

Yorum

Akünün eksi kutup başını söküp 2dk bekleyin ve geri takın. Aracı çalıştırın. Sizden tüm aynaları kalibre etmenizi isteyecek araç. Bunları yapın. O esnada ekranda sıcaklık ölçerin geri gelip gelmediğine bakın. Geri gelmemişse aracı stop edip tekrar çalıştırın. Geri gelmesi gerekir bu durumda.
              @Murat

Yorum

[QUOTE=Kara Murat;n636248]Akünün eksi kutup başını söküp 2dk bekleyin ve geri takın. Aracı çalıştırın. Sizden tüm aynaları kalibre etmenizi isteyecek araç. Bunları yapın. O esnada ekranda sıcaklık ölçerin geri gelip gelmediğine bakın. Geri gelmemişse aracı stop edip tekrar çalıştırın. Geri gelmesi gerekir bu durumda.[/QU

Sn. Karamurat, sizin söylediğiniz yöntemi biliyorum. Dediğinizi zaten yapmıştım. (Tek farkla bizim SIDI makyajlı kasalarda dört camı açtırıp kapattırıyor). Buna rağmen dış ortam ısısı gelmemişti. Biraz önce tekrar kutup başını söküp taktım. Ve gördüm ki dün akü boşaldığında merkezi kilit çalışmadığı için şöför kapısını anahtarla açıp, sonra otomatik kapanmasını sağlamıştım. Bu da arabanın kafasını karıştırmış. Bu gün kutup başını takınca şöför tarafını önce otomatik kapattı. Anahtarla açıp yeniden kendiliğinden otomatik kapanmasını sağladıktan sonra problem çözüldü. Isı göstergesi geldi. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu arada aküm 2 yıllıktı. Orjinal akümü varta ile değiştirmiştim. Arabayı çok kullanma fırsatım olmadığı için akü zayıflamış. Ben de 2 gün boyunca yarımşar saate yakın motoru çalıştırmadan yarım kontakla navigasyon yükleme ile uğraştığım için aküyü boşaltmışım. Ben boşaldığını anlamamıştım. Çünkü ekranda bir sürü abuk sabuk arıza kayıtları ortaya çıkmıştı. Ben de bir şeylerin arızalandığını zannederek korkmuştum. Neyse ki telefonla tamircimin önerisi sonucu takviye ile çalıştırdıktan sonra 45 dakikalık 80-100 km süratle gezinti yaptım. Sonrasında aküyü ölçtürdüm. Normale dönmüş dediler.

Yorum

Üstte ayna yazmışım camları kalibre ettiriyor tabii ki. Sıcaklık ölçerde gerçekten sorun yoksa bu yöntem kesin işe yarıyor. Sizde de işe yaradığına sevindim.
                  @Murat

Yorum

İşleniyor...
                  X