Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel insignia 1.6 180 vs 1.6 170 hp

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
    Benim aynı güzergah ve kullanım şekli ile senelerdir böyle. Makyajlı 1.6t önceki 1.4t ye göre 1lt daha az yakıyor evet. Ancak benim değerleri yazarsam gözünüz korkar. Çünkü sabahları iş yerine 5km gidiş, yoğun trafik, dur kalk, yokuş çıkma, ne ararsanız var..
    Yinede bilmek isterim değerleri

Yorum

Şu an 11.8lt. yalnız dediğim gibi 5-6 km kısa mesafe, dur kalk trafik, yokuş. Kışın 1lt kadar daha artıyor. Düz yolda mesafe arttığında yakıt 10km.nin altına düşüyor.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

Hocam detaylı açıklama için teşekkürler. Açıkcası bende konfor tarafı için tercih etmek istiyorum. Zira tamam bu kasa çok iyi yol tutuyor sert olması nedeni ile ancak ben biraz daha gürültüsüz çalışan amortisör ve yoldaki pürüzleri daha az hissettiren bir direksiyonu daha çok seviyorum. Siz her iki kasayada sahip olduğunuzu ve ikisininde otomatik vites olduğunu söylemişsiniz. Makyajsız kasa aracınız 1.6 180 hp değil o halde doğru mu? Çünkü bildiğim kadarı ile bu kasanın otomatik vites seçeneği yok. Yakıt konusuna gelecek olursak eğer şu an kullandığım 180 hp araçtan 1-1,5 lt arası daha az yakacaksa hiç lpg opsiyonunu bile düşünmem öyle binerim. Otomatik belki dediğiniz gibi manuelden sonra tuhaf hissettirecektir ancak eşimde kullanacağı için daha iyi olacak düşüncesindeyim.
        Evet hocam, 2011 model olan aracım 2.0 CDTI 130ps. SIDI motor gerçekten inanılmaz az yakıyor; mesela benim sadece şehir içi dur kalk trafikte ortalamam 10-11 litreyi geçmez; kayınpederde DSG'li 1.4 160ps Tiguain var, ortalaması 13.7 litre. Tabii tamamen aynı koşullarda alınmış değerler olmadığından karşılaştırmak pek doğru değil ama sonuçta tork konvertörü olmayan, daha hafif bir araç bahsediyoruz ve arada 3-4 litre gibi büyük bir fark var. 180hp'lik motoru kullanmadım ama söylenenler SIDI motorun 1-1.5 litre az yaktığı yönünde ki, sadece düşük devirde ürettiği tork bile az yakması için önemli bir neden.

Yorum

Konfor öncelikliyse bence eski kasayı düşünmeyin bile.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

Sizdeki manuel mi yoksa otomatik mi hocam? Ş.içi ort tüketiminiz nedir?
            Bendeki manuel vites. Ev iş arası 2 km ve bağdat caddesi trafiğine girdiğim için kendimi referans vermesem daha doğru olur. Benim hep genel ortalamalarım 10-11 litre arasıdır. Her fırsat bulduğumda aracı sıkıştıran biriyim. O yüzden şehiriçinde 13-14'lere çıkmak çok kolay. Sakin kullanıldığında da mesela sahil yolunda ışıklara yakalanmadan 70 ile sabit gidin 5 litre yakarsınız. Bu biraz da sizin kullandığınız yollarla alakalı.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

2014 1.6 T Cosmo manuel araca sahibim. Yaklaşık 4 ay önce aldım arabayı toplamda 3000 km falan kullandım. Sürüş zevki olarak gerçekten çok büyük keyif alıyorum arabadan. Ortalama yakıt tüketimi olarak uzun yolda eğer sabit hızla değilde işte ara ara 160-170 km hızlara çıkıp biraz arabayı sıkıştırayım derseniz ortalama 7.3-7.4 leri görüyorum fakat 110 km hıza sabitleyip bu şekilde 200km yol yaptınız diyelim emin olun ortalama 6.5 lara kadar düşüyor hatta belki daha da düşük. Fotoğrafta aracı full depo doldurdum km yi sıfırlayıp yola çıktım Aksaray-Ankara-Kırıkkale tekrar Ankara üstünden Aksaray'a geldim Ankara ve Kırıkkale içerisinde şehir içinde dolaştık %75 şehir dışı tüketim %25 şehir içi tüketim karmasında ortalama böyle oldu çeyrek depodan bi tık daha az benzin vardı Tekrar döndüğümde Aksaray'a. Son hız olarak hiç denemedim fakat 210-220 km hızlara çok rahat çıkıyor hatta Passat ile son hızda karşılaştık bir yolda gelemedi peşinden. 1.4 TSİ mi 1.6 Dizel mi bilmiyorum ama gayet memnun ediciydi. Benim kendi arabam ile ilgili eksik gördüğüm şeyler şunlar.

1-2014 olduğu için Apple Car Play yok geri görüş kamerası yok bazı 2014 lerde kamera var fakat benimkinde yok.
              2-Araçta çok hafif titreme oluyor ama çok dert etmiyorum belki dert etmem gereken bir problem fakat üstüne düşmedim açıkcası
              3-Otomatik katlanır aynalar aslında tam otomatik değil ya kumandanın kapatma tuşuna uzun basmanı gerekiyor ki Araçta anahtarsız biniş,çalıştırma ve kitleme var kumandaya basacaksak ne anladık bu işten yada aracın içinden düğmeden kapatıp açmak gerekiyor.
              You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Programmer View Post
                2014 1.6 T Cosmo manuel araca sahibim. Yaklaşık 4 ay önce aldım arabayı toplamda 3000 km falan kullandım. Sürüş zevki olarak gerçekten çok büyük keyif alıyorum arabadan. Ortalama yakıt tüketimi olarak uzun yolda eğer sabit hızla değilde işte ara ara 160-170 km hızlara çıkıp biraz arabayı sıkıştırayım derseniz ortalama 7.3-7.4 leri görüyorum fakat 110 km hıza sabitleyip bu şekilde 200km yol yaptınız diyelim emin olun ortalama 6.5 lara kadar düşüyor hatta belki daha da düşük. Fotoğrafta aracı full depo doldurdum km yi sıfırlayıp yola çıktım Aksaray-Ankara-Kırıkkale tekrar Ankara üstünden Aksaray'a geldim Ankara ve Kırıkkale içerisinde şehir içinde dolaştık %75 şehir dışı tüketim %25 şehir içi tüketim karmasında ortalama böyle oldu çeyrek depodan bi tık daha az benzin vardı Tekrar döndüğümde Aksaray'a. Son hız olarak hiç denemedim fakat 210-220 km hızlara çok rahat çıkıyor hatta Passat ile son hızda karşılaştık bir yolda gelemedi peşinden. 1.4 TSİ mi 1.6 Dizel mi bilmiyorum ama gayet memnun ediciydi. Benim kendi arabam ile ilgili eksik gördüğüm şeyler şunlar.

1-2014 olduğu için Apple Car Play yok geri görüş kamerası yok bazı 2014 lerde kamera var fakat benimkinde yok.
                2-Araçta çok hafif titreme oluyor ama çok dert etmiyorum belki dert etmem gereken bir problem fakat üstüne düşmedim açıkcası
                3-Otomatik katlanır aynalar aslında tam otomatik değil ya kumandanın kapatma tuşuna uzun basmanı gerekiyor ki Araçta anahtarsız biniş,çalıştırma ve kitleme var kumandaya basacaksak ne anladık bu işten yada aracın içinden düğmeden kapatıp açmak gerekiyor.
                Hocam tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Araçtaki titremeyi biraz detaylandırabilir misiniz? Zira benim 1.6 180 hp aracımda 125-140 bandındaki aralıkta balans gibi ufak bir titreme var. Defalarca farklı yerlerde balans yaptırdım, sıfırlanıyor makinada takıyoruz yine direksiyonda titreme var. Lastik kaynaklı mı baka birşey mi çözemedim. Sizdeki durum nedir tam olarak?

Yorum

Tabla veya salıncak burcu ve porya gibi parçalar, araçta tüm rot/balans ayarları tamsa, lastik ve veya jantta sorun yoksa geçmeyen direksiyonda veya araçta titreme sorunları için bakılması gereken parçalar olarak sabıkalı gözüyle bakılıyor.
                  Jant onarımı yapan bi lastikçi araçtaki tüm jant ve lastiklere bakarak sorunun lastik veya jantta olup olmadığını size söyleyebilir.
                  Son düzenleme: Kara Murat; 10.09.2020, 01:31.
                  @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                    Tabla burcu, salıncak burcu ve porya gibi parçalar, araçta tüm rot/balans ayarları tamsa, lastik ve veya jantta sorun yoksa geçmeyen direksiyonda veya araçta titreme sorunları için bakılması gereken parçalar olarak sabıkalı gözüyle bakılıyor.
                    Jant onarımı yapan bi lastikçi araçtaki tüm jant ve lastiklere bakarak sorunun lastik veya jantta olup olmadığını size söyleyebilir.
                    Murat hocam tabla burcu ile salıncak burçları farklı şeyler mi? aynı şey değil mi?

Yorum

Virgülü veya olarak düzelttim. Aynı şeyler aslında.
                      @Murat

Yorum

İşleniyor...
                      X