Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ABS - ESP IŞIKLARI YANDI / Çözüm

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ABS - ESP IŞIKLARI YANDI / Çözüm

Merhabalar,
    İstanbuldan Karadenize kıyısı olan Hendek - Kocaali ye bağlı Şerbetpınarı adlı güzel bir köye ziyarette bulundum dün, eşim 2 küçük kızım ve annemide götürdüm.Köy dağın zirvesinde fındıkçılıkla geçinen yolları düzgün ama çok virajlı bir köy.direksiyonu sağa sola çevirmeden 10 saniye yürüyemiyorsunuz araçla. günü birlik ziyaretti. Dönüş için gece 23:00 gibi hazırlandık araca bindik. 1 km gitmeden araç ekranım festival gibi aydınlandı. ABS- ESP, ışıkları, Otomatik Çarpışma devredışı, Hava durumu algılayıcı olumsuz hava koşulları sebebiyle devredışı vb uyarılar. İlk başta renk vermedim aileye, dağın başındayız, hemen durdum. stop ettim. tekrar çalıştırdım. Tabi içerdekiler beni izliyor. Işıklar sönmedi. Sürüşü kontrol etmek frenleri deneme amacıyla yola düşük hız devam ettim, birşeyler anormaldi, örneğin vites geçişleri üst devirden itibaren oluyor, atiklik azalmış, devri aldıktan sonra sürüş iyi, frenleme ise iyi ama kontrol tamamen bende ve direksiyonda olduğunu tamamen hissettim. Aile sormaya başladı. tedirgin olmamaları için birşey söylemedim. Yolunda herşey bir ışık yandıda falan diyip yola devam ettim. Kısacası anlamak istediğim fren tepkileri ve yol tutuşuydu. Sürüş keyfi açısından 15 yıl önce elektroniksiz olan aracım tadında keyifli bir sürüşü vardı bu şekilde istanbula geldim. Ama altımdaki aracı tanıyamıyorum tabi. virajlarda sadece aracın kendi aerodinamiğinden kaynaklı sağlam tutuş ama alışılmışlığın dışında tedirgin bir hal.

Başakşehir Güngören Sanayi Sitesinde Güleç Opel özel bir servis.Orada Suat usta var. Servisten gelme kendisi. Elemanlarıda Opel yetkili servislerden çıkma. Bölgede tavsiye alanlardan. Aracı ona götürdüm. Sabah aramadan direk. genelde zaten bu arıza için kablo değiştiğinide biliyorum. Bu servis ucuz diyemem, makinaya bağlamak teşhis 150 tl zaten. Ama en azından neyse onu söyleyen biri çevremden biliyorum. Bende abs kablodandır diye gittim zaten. Sağ lastik tarafındaki sensör arıza verdiği görüldü. Önce sıfırlayalım silelim arızayı dedi. sildi. Sürüş testine çıktık. Bu kez frene basar basmaz abs kart kurt devreye giriyor. Ama her frende. Zaten ardından ışıklar tekrar yandı.

- Usta Kabloyu kontrol etmek için aks milini itelerken, kablonun ucundaki değeri okuyan sensör ile abs aksamındaki bilyaların sensör arasında yarım mm kalınlığında demir sactan bilezik büyüklüğünde conta düştü kırılmış vaziyette.

- Bu demir sac conta, sensör ile değerleri sensöre mekanik olarak ileten aksam arasına pislik toz kaçmasın diye koyulmuş, bu kırılıp ikiye bölününce sensör değer okuyamıyormuş. Bundandır dedi zaten her opelde olacak olan durum budur. Gereksiz bir parça dedi. Kauçuk bir contası zaten var, genelde bu arızada o bölgeyi sökerken o parçayı söküp alırlar, kablo sağlamdır ama kabloyuda yani sensörüde değişirler dedi, önemli olan sensörün ucunun hasar görmemesi bu temiz, takalım kontrol edelim dedi. Dediği gibi, Kırılmış olan sacı temizledi. Sensörü geri taktı. Herşey normale döndü. gereksiz olup olmadığı ile ilgili çok soru sorsamda koskoca alman mühendisler muhabbetine girsemde emin ellerdesin takma dedi, Bundan sonraki arıza da sol tarafın sacıda kırılıp hata verince kurtulacaksın dedi

Uzun ama faydası olacağını düşündüğüm bir konu, Hemen kabloyu değiştirmektense kablonuzu ilgili alan kontrol edildikten sonra tekrar denemekte fayda var.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

- Bir de Turbo Hortumu plastik kelepçesinden kırılıp çıkan benim gibi 1700-2000 tl komple değişim için ödeyenler çok var. eğer hortum sağlamsa, sadece plastik kilitleme mekanizması kırılmışsa. Burası 100-150 tl ye o kelepçeyi değiştiriyor. Ben geç öğrendim üzüldüm.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Geçmiş olsun. Birden böyle arızaları vermesi yazınızın başında aküden kaynaklı olabileceğini düşündürmüştü. Akü zayıfladığında da saçma sapan belirtiler gösterebiliyor. Basit bir şekilde çözmenize sevindim, geçmiş olsun.

Yorum

Aküyü 3 ay önce değiştirmeseydim bende ondan şüphelenirdim teşekkürler Uğur K

Yorum

Geçmiş olsun hocam , en korktuğum şeydir aile ile seyahatte aracın arızalanması.

Yorum

Geçmiş olsun; benim de yaşları 6 ve 9 olan 2 kızım var ve benim de en çok korktuğum şey -özellikle kışın- ailemle yolda kalmaktır. Araçta ciddi bir sorun olmaması da sevindirici...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post
              Geçmiş olsun hocam , en korktuğum şeydir aile ile seyahatte aracın arızalanması.
              Teşekkür ederim, kesinlikle öyle. 2 kez arıza ile karşılaştım 4,5 senede, o ikisinde de ailemleydim. Allahtan abs sensör olayında yolda kalmadık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                Geçmiş olsun; benim de yaşları 6 ve 9 olan 2 kızım var ve benim de en çok korktuğum şey -özellikle kışın- ailemle yolda kalmaktır. Araçta ciddi bir sorun olmaması da sevindirici...
                Teşekkürler, Allah bağışlasın benim kızlarda biri 5 diğeri 1 yaşında Aynen öyle tek başına mücadele edersin ama aile olunca kaygılar artıyor. Ayrıca bu olayda şunu öğrendim. ESP denilen şey büyük olay gerçekten, keyfi tadı veren güvenliği sağlayan en büyük kalemlerden. Yokluğunda araçtan soğuyor insan.

Yorum

Geçmiş olsun. Gene iyi cesaret etmişsiniz yola çıkmakla. Basit bir şekilde çözüldüğüne sevindim

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                    Geçmiş olsun. Gene iyi cesaret etmişsiniz yola çıkmakla. Basit bir şekilde çözüldüğüne sevindim
                    Teşekkürler. Evet risk aldım lakin en azından yolda kalacaksamda şehir merkezi taraflarında kalayım dedim çünkü oraya yol yardımının gelmesi uzun sürerdi. sorun çıkmayıncada çok şükür devam ettim.

Yorum

İşleniyor...
                    X