Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon kolon kilidi ve direksiyonu çevirip aracınızı tekrar çalıştırın uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyon kolon kilidi ve direksiyonu çevirip aracınızı tekrar çalıştırın uyarısı

Merhabalar;
    2015 1.6 CDTİ Cosmo paket aracımda yaklaşık bir aydan beri resimdeki uyarıları alıyorum ve araç çalışmıyor. Direksiyonu çevirip tekrar çalıştırmaya çalışsam da gene başarılı olamıyorum. Ancak aradan 10-15dk geçtikten sonra (bu arada araçtan inip, aracı kilitlemiş oluyorum genelde) tekrar denediğimde çalışıyor. Geçen haftalarda yetkili serviste 4 gün kaldı araç ama şansıma orada arızayı hiç yapmamış ve bundan dolayı servis sadece sistemleri güncelleyip gönderdi. Bu şekilde bir sorun ile karşılaşan oldu mu? Çözüm önerileriniz nelerdir?
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

Akünüzü hiç değiştirdiniz mi? Ölçüm yaptırdınız mı?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Yüksek ihtimalle araçta anahtar yokken direksiyonu kilitleyen mekanizmada veya sensöründe arıza var. Forumda benzer arızayı yaşayan arkadaşlar olmuştu. Geçmiş konularda cevabını bulabilirsiniz belki.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
        Akünüzü hiç değiştirdiniz mi? Ölçüm yaptırdınız mı?
        Evet aküden bende şüphelendim, aküyü ölçtürdüm ve değiştirdim ama sorun çözülmedi hala ara ara yapıyor araç bu sorunu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
          Yüksek ihtimalle araçta anahtar yokken direksiyonu kilitleyen mekanizmada veya sensöründe arıza var. Forumda benzer arızayı yaşayan arkadaşlar olmuştu. Geçmiş konularda cevabını bulabilirsiniz belki.
          Evet geçmiş konularda da benzer bir konu açılmış ancak sonuçlanmamış ondan dolayı yeni konu açma gereksinimi duydum. Bu mekanizma yada sensörde arıza olsa yetkili servis bilgisayarında çıkmazmıydı? Arızayı orada yapmamış ama

Yorum

Bu sorun astra h kullandığım dönemde 2010 da başıma geldi kolon kilidi uyarısı verdi ve ne farım kapandı ne gösterge hız,rpm çalştı bu kronik bir sorundu o dönemde çok enteresan gösterge paneli söküldü beyin orda imiş şaşırmıştım tamir edildi ve düzeldi.Sonra insignia da aynı sorun başıma geldi o dönem opel gedizler istanbul kapanmamştı hemen götürdüm ama bende uyarı görür görmez gittim.Fakat çalışmama direksiyon kilitmenme sorunu yoktu.Bulamadılar sorunu sonra kendim buldum sorunu;sorun şu hocam direksiyon yükseklik ayarı direksiyon kilitliyken sürekli oynuyorsanız bundan kaynaklı ve içerdeki kabloların düzgün korunaklı olmadığından temas halinde bu sorun meydana geliyor.Servise tekrar gittim bir gün birlikte geçirdik ve sorun bundan kaynaklı olduğunu elektrik ustasıyla kendimizce teyid ettik bu sorun bende 4 sene önce oldu o gün bügündür direksiyon ayarıyla oynamadım temizlemesini bile aradan bez sokarak yaptm.3-4 ay önce dedim bir deneyim direksiyonu öne çektim Derinlik ayarıyla oynadım ve aralarını bezle temizledim kapadım gittim sabah bir bindim direksiyon kolon uyarısı neyse eski konuma aldım.Şuan gene sorun yok.Bu durumda ordaki kablolar ve kilit sistemiyle alakalı nadir olan bir durum.Çok yardımcı olamasamda başıma geldi.

Yorum

Horizon star hocam detaylı yazın için teşekkür ederim. Araç bu sabah tekrar aynı uyarıyı verdi bir daha çalışmadı. Önce bir elektrik ustası çağırıp aracın durduğu yerde baktırdım. Araçta her şey çalışmasına rağmen marş basmıyordu. Usta aküyü kontrol edip sorun olmadığını belirtti. Sonra farklı bir yöntemle marşa bastı, marş motorunda da sorun yok ancak gene de çalışmadı. Sonuç olarak çekici ile yetkili servis yolunu tuttu. Detayları servis dönüşünde sizlerle paylaşırım artık.

Yorum

Aracın aküsün de artı ucunu kapatan kapağın olduğu solda bir kapak daha var. O kapağın altında akuyle ilgili bir bağlantı kablosu daha var. O kablo tam sıkılmadığında marş yapmaz. Çalışır gibi yapar ama marş basmaz. İnşallah bu dediğim gibi basit bir şey çıkar.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Geçmiş olsun umarım çok ciddi masraflar çıkmadan sorun hallolur.

Yorum

Aracım dün servisten çıktı. Direksiyon kolon kilidi değişti. Şuan için sorun düzelmiş görünüyor ancak biraz kullanmak lazım. Merak edenler için 2000TL masraf çıkarmış oldu. Yorum yapan herkese teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mrtdincer View Post
                      Aracım dün servisten çıktı. Direksiyon kolon kilidi değişti. Şuan için sorun düzelmiş görünüyor ancak biraz kullanmak lazım. Merak edenler için 2000TL masraf çıkarmış oldu. Yorum yapan herkese teşekkürler
                      Geçmiş olsun. İnşallah bundan sonra aracınızı ağız tadıyla kullanırsınız. Kolon kilidi arızası nadir duyduğum bir sorun. Bu arızaya neyin sebep olduğunu öğrenebildiniz mi?
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                      X