Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia tak sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• insignia tak sesi

Arkadaşlar merhaba,

2011 model 1.6 t aracımda özellikle düşük viteslerde gaza basıp çekme sonrası arac yığılırken "tak" diye bir ses geliyor. Bas çek yaptıkça bu ses duyuluyor. Ustama sordum aks boşluklarından yapabilşir dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Aks mı yoksa volant boşluğumu bilmiyorum. Eğer aks ise bunun fiziksel kontrolü ile kesin tanı konabilir mi? Aks başlarını orjinal gm sanırım alamıyoruz, komple satılıyor diye biliyorum. Daha önce tamir ettiren ve bu sorun ile karşılaşan var mı?

Aynı ses benim önceki aracım focus da da vardı. Düşük hızda gaza basıp bırakınca tak tak diye ses duyuyordum. Akslarıda değiştirmeme rağmen ses kesilmedi.Servis çözüm bulamayınca bir şanzuman ustası problemi çözü.Ses volanttan geliyordu. İnşallah sizinki daha ucuz bir problem dendir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: myurumez View Post
      Aynı ses benim önceki aracım focus da da vardı. Düşük hızda gaza basıp bırakınca tak tak diye ses duyuyordum. Akslarıda değiştirmeme rağmen ses kesilmedi.Servis çözüm bulamayınca bir şanzuman ustası problemi çözü.Ses volanttan geliyordu. İnşallah sizinki daha ucuz bir problem dendir.
      İnşallah hocam. Aslında volanttan gelen rolantide vuran bir ses var. Baskı balata + volant değişiminde ondan kurtulacağız ancak bu sesler umarım aks değildir. Akslardan olup olmadığını parça değiştirmeden net bir şekilde anlamanın yolu var mı?

Yorum

Aracı lifte kaldırınca anlaşılır. Normal bir usta rahatça anlar.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GroupPolicy View Post

İnşallah hocam. Aslında volanttan gelen rolantide vuran bir ses var. Baskı balata + volant değişiminde ondan kurtulacağız ancak bu sesler umarım aks değildir. Akslardan olup olmadığını parça değiştirmeden net bir şekilde anlamanın yolu var mı?
          Akslarda boşluk olduğunda 80-90 km hızla giderken gaza yüklenince balans titremesine benzer kısa süreli araçta titreme oluyordu .Aksları değiştirince titreme gitmişti ama tak tak sesi kesilmemişti.

Yorum

İşleniyor...
          X