Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kısa süreli parkın ardından aracı çalıştırınca gelen ses??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kısa süreli parkın ardından aracı çalıştırınca gelen ses??

Aracımla markete geldim ve park ettim. 5dk.sonra marketten çıktım ve aracımı çalıştırdım. Araç çalıştığı anda pedallerin olduğu yerden yani alt kısımdan lakır lukur, lok lok şeklinde yaklaşık 15-20sn süren ve bu süre sonrasında azalarak yok olan bir ses geliyor. Araç park halinde. Bu şekilde park edip ilk 5-10dk içinde geri gelip aracı çalıştırdığım ilk anda günde 1 kez de olsa yapıyor. O anda lakır lukur sesi pedalden ayağımda hissedebiliyorum. Böyle bir ses duyan veya bunun ne olduğunu bilen var mı? Önceki 1.4t insignia aracımda böyle bi şey yoktu. Aracımla bu yıl 3.yılım ve bu sesi birkaç günde bir mutlaka duyuyorum
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ben de benzer bir sesi özellikle gazlamanın ertesinde benzincide durup arabayı tekrar çalıştırınca duyuyorum. Sanki havalandırma kanallarından geliyor ve flaplar açıyor kapanıyor gibi oluyor Son bakımda bunu ustama sorduğumda motor performanslı kullanıldıktan sonra çalışır durumda soğutma yapılmadan kapanırsa tekrar çalıştırıldığında bu sesleri yapar demişti.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Allah Allah ya? Ben turbo soğuması için mutlaka 30sn kadar hep beklerim stop etmeden önce. Hatta durduğumda araç fanı çalışıyorsa onun tamamen durmasını bekler öyle stop ederim. Daha ne kadar bekleyecez
      Bu bahsettiğim şekilde gün içinde 4-5 kez kısa süreli park/çalıştır yapsam sadece 1 kez bu sesleri duyuyorum. Başka da yapmıyor. Bu da ayrı enteresan??
      O zaman bu durumda sorun yok diye düşünebilir miyiz?
      @Murat

Yorum

Pedallar den hissedilen bir durum enteresan firen hidroliği olabilirmi diye bir an aklıma geldi bence iyi bir serviste iyice kontrol ettirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Disk ve balata değişimi yaptığımda fren hidroliğini de yenilemişti servis Fatih bey. Bu ses daha önce de vardı fren bakımından sonra da duyuyorum. Her zaman yapmıyor. Uzun süreli hatta 1-2sa.lik parklardan sonra hiç olmuyor mesela.
          @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
            Allah Allah ya? Ben turbo soğuması için mutlaka 30sn kadar hep beklerim stop etmeden önce. Hatta durduğumda araç fanı çalışıyorsa onun tamamen durmasını bekler öyle stop ederim. Daha ne kadar bekleyecez
            Bu bahsettiğim şekilde gün içinde 4-5 kez kısa süreli park/çalıştır yapsam sadece 1 kez bu sesleri duyuyorum. Başka da yapmıyor. Bu da ayrı enteresan??
            O zaman bu durumda sorun yok diye düşünebilir miyiz?
            Sizin problem soğutma yaptırmama kaynaklı gibi görünmüyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Falcoon View Post

Sizin problem soğutma yaptırmama kaynaklı gibi görünmüyor.
              Sanki bir şey biliyor da yazmak istemiyorsunuz. Hani kötü haberi vermek istemiyorum der gibi
              @Murat

Yorum

İşleniyor...
              X