Arkadaşlar 14000 km.ye gelen 2011 2.0 CDTI 130 hp aracımda yol bilgisayarındaki ortalama tüketim ile reel tüketim arasında 1-1.5 lt/100km. gibi ciddi bir fark var, ölçüm tekniği olarak depoyu dolduruyorum, yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra son çeyreğe kadar kullanıp tekrar dolduruyorum, yapılan km. ve alınan litreden tüketimi hesaplıyorum, son depoda yol bilgisayarı 7.2 lt./100km. göstermesine rağmen 8.3 lt./100km. gibi bir değer çıktı, benzer şekilde ölçüm yapan var mı aramızda
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi
Collapse
X
-
Ynt: Yol bilgisayaro ortalama yakıt tüketimi
ölçüm teknıgını hıc yapmadım fakat şöyle duymuştum bı yerden.. depoyu ıyıce doldurduktan sonra 100 km kullanın.. Tekrar aynı benzınlıge ve aynı pompaya durup tekrar doldurun ve hesaplayın.. Bunu servisteki bir usta soyledı.. Neden aynı pompa dedıgımde ıse Pompalar arasında hava farkı mı ne oluyormus o yuzden.. Bi deneyin isterseniz..2012 İnsignia 2.0CDTİ Edition + Still Paket
-
Furkan'a katiliyorum
Lakin nasil giz gostergesinde emniyet nedeni ile sapmalar normal ise
Ortalama yakit icin de ayni sey soz konusu
En %5 lik iyimserlik payi soz konusu
Ben 9.5 lt yazarken 10 lt civari yakiyorum
Yorum
-
Ben bi test yapmıştım.Aynı yerden aynı pompadan fulledim 94 km yol yapabildim tekrar geldim ve tamamen doldurdum.aynı yer aynı pompadan yine. Ekran ve aldığı litre tamı tamına denk idi.incelemek isterseniz konu linkini aşağıya bırakıyorum.
Yorum
-
Bende göstergenin hatalı gösterdiğini düşünüyorum.Gösterge 7,6 derken gerçekte 8,2 gibi bir değer çıkıyor.2014 BMW 5.20I M +comfort+premium
2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof
2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yorum
-
Ynt: Yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi
@Uğur;
Konuya baktım, sendeki yol bilgisayarı neredeyse ml. bazında ölçüm yapacak mübarek, bendeki lt. kısmını doğru göstersin başka birşey istemiyorum
@always33;
ilk aldığım zamanlarda temmuz ağustos civarı böyle değildi, özellikle şehirlerarası yolda hemen hemen aynı tüketim değerini gösteriyordu, ne olduysa 19'ları taktıkan sonra oldu
@Funkyair
dizel olmasa zaten hepten batarım, ayda 2 depodan fazla mazot harcıyorum benzinli olsa maaşı doğrudan benzincinin hesabına otomatik ödeme talimatı veririm heralde
Yorum
Yorum