Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şanzıman yüke bindiğinde gelen “Şıkırtı”

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Şanzıman yüke bindiğinde gelen “Şıkırtı”

Mrb. İyi Günler. 2017 model Insignia Grand Sport 1.6 Cdti Dizel otomatik aracım var.Bende vuruntu yada geçiş dahil hiçbir sıkıntı yok.Sürüşle de ilgili bi sıkıntım yok fakat aracımı çalıştırıp D konumuna aldığımda şıkırtılı bir ses geliyor seri biçimde(Vites kutusundan gelen sesi kastetmiyorum) ” şık şık şık şık’ diye bir ses geliyor art arda.Aracı N ye alıp yada P ye alıp tekrar D ye aldığımda ses kayboluyor. bazen park ederken de D konumuna aldığımda bu sesi aynı şekilde alıyorum.Bazen soğukken bazen sıcakken oluyor bu ses.Bazen de ses gelmiyor hiç.Problem nedir? Servis egr valfi sesi olduğunu normal olduğunu söyledi...Aynısını yaşayan varmı?

Selam , Egr böyle ses yapmaz , zamanla tıkanan pislenen bi parçadır.şıkırtı tam yüke binecekken yapıyorsa enjektör ateşeleme sistemi gibi düşünüyorum. Şanzımanın böyle bir ses yapacağını sanmam. Servise dinlettinizmi sesi.

Yorum

Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serdarmete View Post
        Selam , Egr böyle ses yapmaz , zamanla tıkanan pislenen bi parçadır.şıkırtı tam yüke binecekken yapıyorsa enjektör ateşeleme sistemi gibi düşünüyorum. Şanzımanın böyle bir ses yapacağını sanmam. Servise dinlettinizmi sesi.
        Dinlettim pazartesi bakacaklar. Egr valfi ayarı bozuk gibi birşey dedi tam açılıp kapanmıyo ses yapıyo dedi ama teşhis pazartesi konacak. Araç 47 bin de henüz garantisi mayıs ayında bitti opel Tr ye mesaj attım dönecekler. Olası yüksek bi masrafta iyi niyet garantisine sokmaya çalışacağım. İnşallah basit birşey çıkar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
          Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar
          Hoşbuldum teşekkürler... Uzun süredir giremiyodum cosmo dan grand sport opc ye geçince tekrar buralardayız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serdarmete View Post
            Problem egr valfi çıktı. Dpf temizliği ve kalibrasyonu yapıldı ses kesildi...

Yorum

Bizim makyajlı kasa benzinli 1.6t lerde yokuş çıkarken bazen duyduğumuz şıkırtı sesi de bu olabilir mi acaba??
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                Bizim makyajlı kasa benzinli 1.6t lerde yokuş çıkarken bazen duyduğumuz şıkırtı sesi de bu olabilir mi acaba??
                makyajlı kasa daha önce ben de kullandım 1.6T 170 Sidi motorda kronik bir şakırtı kayış sesi var onu diyorsanız problem yok diye biliyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: banderas777 View Post
                  Mrb. İyi Günler. 2017 model Insignia Grand Sport 1.6 Cdti Dizel otomatik aracım var.Bende vuruntu yada geçiş dahil hiçbir sıkıntı yok.Sürüşle de ilgili bi sıkıntım yok fakat aracımı çalıştırıp D konumuna aldığımda şıkırtılı bir ses geliyor seri biçimde(Vites kutusundan gelen sesi kastetmiyorum) ” şık şık şık şık’ diye bir ses geliyor art arda.Aracı N ye alıp yada P ye alıp tekrar D ye aldığımda ses kayboluyor. bazen park ederken de D konumuna aldığımda bu sesi aynı şekilde alıyorum.Bazen soğukken bazen sıcakken oluyor bu ses.Bazen de ses gelmiyor hiç.Problem nedir? Servis egr valfi sesi olduğunu normal olduğunu söyledi...Aynısını yaşayan varmı?
                  Merhaba. Aynı araç sahibiyim. 3000 devir sonrası zincir sesi gibi bir şıkırtı duyuyorum. Aynı sorun mu sizinkiyle acaba? Triger zincirinden mi geliyor diye endişe ettim aracım 150binde. Ama daha yeni bakımda usta dinledi ve trigerde ses yok demişti.
                  Bahsettiğim ses kickdown yapınca vitesi küçültüp devir 3000 üzerine çıkınca oluyor. O yüzden uzun yola çıkınca farkettim şehiriçinde anlamamıştım.

Yorum

Debriyaj balatasıyla birlikte rullman değiştirmediysen, yada senden önceki değiştirmediyse bu şıkırtıyı ve uğultuyu yapabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post

Debriyaj balatasıyla birlikte rullman değiştirmediysen, yada senden önceki değiştirmediyse bu şıkırtıyı ve uğultuyu yapabilir.
                      Rulman sesine benziyor bendeki de. Aslına bakarsanız çok önemli bir sorun olmadığına ikna olmaya başladım. Etraflıca baktım turboda ya da civarında yağ kaçağı göremedim. Triger sesi olmadığına emin oldum sabahları zincir sesi yapmıyor. Böyle devam edip bakacağım. İnsignialarda Bu ses normal söylemleri de sağda solda yazıyor

Yorum

Herkese Merhaba. 2009 1.6T Aracım 167 binde ve benzinli. Yaklaşık 2 bin km önce baskı balata, Volan ve bilya değiştirdim. Sonrasında Balıkesirden Antalyaya gittim. Buraya kadar her şey iyi. Dönüşte ise Toroslara tırmanırken aracı yüke bindirdiğimde çıt çıt çıt diye ses çıkıyor. Özellikle camlar açıkken ses daha net duyuluyor. Hız ve vites farketmeksizin bu ses var. Mesela 2. vites otuzla giderken yüklenince ya da 5. vites 130 la giderkende çıkıyor. Ne zamanki devir ve hız orantısı eşitlenmeye başlıyor ses azalıp tamamen kesiliyor. Avans vuruntusu gibi bir ses ama her vites ve devir aralığında bunu yapıyor. Yüksek devirde yüklenirsem bu ses daha az oluyor. Bakımı en son 158 binde yapıldı. Motul 5-30 x-clean kullanıldı. Acaba LSPİ vuruntusu mu dedim ama LSPİ vuruntusu tek atım yapıyor diye biliyorum.
                        Balıkesir-2009-1.6T Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seko83 View Post

Herkese Merhaba. 2009 1.6T Aracım 167 binde ve benzinli. Yaklaşık 2 bin km önce baskı balata, Volan ve bilya değiştirdim. Sonrasında Balıkesirden Antalyaya gittim. Buraya kadar her şey iyi. Dönüşte ise Toroslara tırmanırken aracı yüke bindirdiğimde çıt çıt çıt diye ses çıkıyor. Özellikle camlar açıkken ses daha net duyuluyor. Hız ve vites farketmeksizin bu ses var. Mesela 2. vites otuzla giderken yüklenince ya da 5. vites 130 la giderkende çıkıyor. Ne zamanki devir ve hız orantısı eşitlenmeye başlıyor ses azalıp tamamen kesiliyor. Avans vuruntusu gibi bir ses ama her vites ve devir aralığında bunu yapıyor. Yüksek devirde yüklenirsem bu ses daha az oluyor. Bakımı en son 158 binde yapıldı. Motul 5-30 x-clean kullanıldı. Acaba LSPİ vuruntusu mu dedim ama LSPİ vuruntusu tek atım yapıyor diye biliyorum.
                          Anlattığıız olay LSPI'ye çok benziyor ama sizin motor çok noktalı enjeksiyon. Direkt enjeksiyon sisteminde görülüyor bu olay.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Acaba debriyaj montajında mı bir sorun var desem Antalya'ya giderken her hangi bir sorun yoktu.
                            Balıkesir-2009-1.6T Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                            X