Arkadaşlar merhaba. Aracım 1.6t 180 bg Cosmo Landirenzo lpgli modelidir. Aracı uzun süredir benzinde kullanıyorum. Aracım soğuk çalıştırmada titreme ve sarı ikaz lambası birkaç kez yanıp söndükten sonra "aracı en kısa sürede servise götürün" uyarısı verdi (benzinde). Araç ısındıktan(90 derece) geldikten sonra çalıştırdığımda yada soğuk motorda çalıştırırken bir miktar gaz verdiğimde arıza lambası yakmıyor, uyarı vermiyor, titremiyor ve normal çalışıyor.
Kompresyon testi yaptırdım. 210,210,210 dördüncü silindir ise 180 çıktı. Usta çok az bir kayıp olduğunu belirtti, aracın pistonunda sorun olabileceğini söyledi.
Motorun açılıp bakılacağı ve pistonların değişmesi gerektiğini masrafın ise 10-12 bin tl olacağını iletti.
Daha önce bu sorunu yaşayıp tamir yaptıran arkadaşlarımız var ise İstanbul için iyi bir usta tavsiyesi isteyeceğim sizlerden. Teşekkür ederim.
Kompresyon testi yaptırdım. 210,210,210 dördüncü silindir ise 180 çıktı. Usta çok az bir kayıp olduğunu belirtti, aracın pistonunda sorun olabileceğini söyledi.
Motorun açılıp bakılacağı ve pistonların değişmesi gerektiğini masrafın ise 10-12 bin tl olacağını iletti.
Daha önce bu sorunu yaşayıp tamir yaptıran arkadaşlarımız var ise İstanbul için iyi bir usta tavsiyesi isteyeceğim sizlerden. Teşekkür ederim.
Yorum