Herkese iyi bayramlar.
Ben İstanbul'dayım. Eşim İzmir Karaburun'da yazlıkta. Araç eşimde İzmir'de. Dün akşam evin önüne park ettikten sonra sunroofun kapanmadığını söylemek için aradı beni. Telefondan yardımcı olmaya çalıştım ama nafile. Sunroof tamamen açık ve hiçbir tuşa cevap vermiyor. Her bir tuşuna, açma, kapama, yukarı yarım kaldırma tuşlarına 10-30 saniye basılı tuttuk, belki resetlenir diye ama işe yaramadı.
Sunroof ray yolunda bir engel var mı diye ışıkla bakmasını istedim. Bir engel görmediğini söyledi.
Aklıma sunroofa bağlı sigortanın atmış olabileceği geldi ama sunroof düğme içi ışıklarının yandığını söyledi. Herhalde sigorta atsa o ışıklar da kararırdı diye düşündük.
Anahtarla araç dışından açıp kapamayı denedik. Tüm camlar ve yan dikiz aynaları açılıp kapanıyormuş ama sunroof cevap vermiyormuş.
Bu arada herhangi bir vızıltı, yan dikiz aynalarından gelene benzer elektrik motoru sesi, takılma, çıtırdama sesi de yokmuş sunroofta.
Sunroof açık vaziyette kapıları kilitlemekten başka çare göremedik.
Gece alarmı tetikleyebilecek sinek, böcek olasılığına karşı araç içi hareket algılayıcısını kapatmasını istedim.
Sunroof tamamen açıkken de insanın içi rahat etmiyor. Ya hava yağışlı olsaydı mesela...
Malum bayram, servisler kapalı. Zaten en yakın servis 120 km civarı uzaklıkta.
Bugün bir de akü kutup başını söküp takmayı deneyeceğiz becerebilirse eşim.
Tavsiyeniz var mı?
Forumda arattım konuyu ama sadece bir arkadaşın, sunroofun tam kapanmasına bir miktar kala durduğunu anlattığı bir konu başlığı var sadece. Kaldı ki o arkadaşın sunroof motoru çalışıyor ama tam kapatmıyormuş. Benimkinde tık yok.
Benzer sorun yaşamış olan ya da bir fikri olanların önerilerine ihtiyacımız var.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi bayramlar.
Yorum