Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sunroof Tamamen Açık Kaldı, Kapanmıyor.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sunroof Tamamen Açık Kaldı, Kapanmıyor.

Herkese iyi bayramlar.

Ben İstanbul'dayım. Eşim İzmir Karaburun'da yazlıkta. Araç eşimde İzmir'de. Dün akşam evin önüne park ettikten sonra sunroofun kapanmadığını söylemek için aradı beni. Telefondan yardımcı olmaya çalıştım ama nafile. Sunroof tamamen açık ve hiçbir tuşa cevap vermiyor. Her bir tuşuna, açma, kapama, yukarı yarım kaldırma tuşlarına 10-30 saniye basılı tuttuk, belki resetlenir diye ama işe yaramadı.
    Sunroof ray yolunda bir engel var mı diye ışıkla bakmasını istedim. Bir engel görmediğini söyledi.
    Aklıma sunroofa bağlı sigortanın atmış olabileceği geldi ama sunroof düğme içi ışıklarının yandığını söyledi. Herhalde sigorta atsa o ışıklar da kararırdı diye düşündük.
    Anahtarla araç dışından açıp kapamayı denedik. Tüm camlar ve yan dikiz aynaları açılıp kapanıyormuş ama sunroof cevap vermiyormuş.
    Bu arada herhangi bir vızıltı, yan dikiz aynalarından gelene benzer elektrik motoru sesi, takılma, çıtırdama sesi de yokmuş sunroofta.

Sunroof açık vaziyette kapıları kilitlemekten başka çare göremedik.
    Gece alarmı tetikleyebilecek sinek, böcek olasılığına karşı araç içi hareket algılayıcısını kapatmasını istedim.
    Sunroof tamamen açıkken de insanın içi rahat etmiyor. Ya hava yağışlı olsaydı mesela...

Malum bayram, servisler kapalı. Zaten en yakın servis 120 km civarı uzaklıkta.

Bugün bir de akü kutup başını söküp takmayı deneyeceğiz becerebilirse eşim.

Tavsiyeniz var mı?
    Forumda arattım konuyu ama sadece bir arkadaşın, sunroofun tam kapanmasına bir miktar kala durduğunu anlattığı bir konu başlığı var sadece. Kaldı ki o arkadaşın sunroof motoru çalışıyor ama tam kapatmıyormuş. Benimkinde tık yok.

Benzer sorun yaşamış olan ya da bir fikri olanların önerilerine ihtiyacımız var.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
    İyi bayramlar.

2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

öncelikle geçmiş olsun. evet ilk kez bende burda böyle bir konu görüyorum. aklıma 2 ihtimal geliyor. sunroof sigortası en basiti. ışık yanması yani konsol aydınlatma ünitesinin hattına bağlı olabilir düğme ledleri. ikincisi ise arızalı motor. hiç bir şekilde ses gelmemesi, harekete yeltenmemesi aklıma ilk bu ihtimalleri getiriyor. çok komplike bir sistem değil zaten. sonucu paylaşırsanız seviniriz.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Teşekkürler.

Akünün eksi kutup başını söküp 5 dakika bekledikten sonra yeniden takmış bugün hanım. Herhalde bu süre yeterli. Sonrasında malum cam açma kapama kalibrasyonu.
      Ama sunroof hala çalışmıyor.
      Fakat eşim bugünkü denemesinden şunu aktardı ki bence sorun burada olabilir;

Sunroof ile ilgili 2 düğme var ve her biri 2 pozisyonlu.
      Biri vasistas yani sadece indirme ve kaldırma pozisyonlu.
      Diğer düğme geri açma ve öne kapama pozisyonlu.

Eşimin bugün aktardığına göre, bu 4 konumdan sadece öne kapatma konumuna bastığında bir ses duymuyormuş. Diğerlerinden bir çıt sesi geldiğini aktardı.
      Acaba butonun o konumunda bir temassızlık mı var?
      Gerçi buton temassızlığı olsa, dışarıdan anahtardan uzun süre kilitlemeye basınca, camlar ve aynlarla beraber niye kapanmasın?
      Kusura bakmayın sesli düşünüyorum sadece.

Bu arada dediğiniz gibi buton aydınlatmaları, konsol aydınlatmaya bağlı olabilir. Haklı olabilirsiniz. Yani buton ışıkları yansa bile sunroofa bağlı sigorta gerçekten atmış olabilir.
      Peki cahilliğimden soruyorum kusura bakmayın;
      Bizim araçlar, afl far hatası, soğutma suyu az ikazı, süspansiyon arızası, vb. ikazlarda bulunurken, bir elektronik aksamın sigortası atsa, yine bilgilendirme ekranına düşmezmi ki ?

2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

Yorum

Geçmiş olsun

​​​​
        Sunroof düğmelerinin olduğu yerde tek parça plastik var ise onu çıkartın içinde alyana benzer bir parça ile el ile sunroof u kapatabilirsiniz

Aşağıdaki videoları bir izleyin fikir verebilir
        Video linki

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkür ederim.
          Kesinlikle yardımcı oldu fikir vermesi açısından.

İnternette farklı marka ve modellerde, sunroofu elektrik gücü olmadan manuel kapatma ile ilgili o kadar çok şeye rastladım ki, çoğu nokta atışı yaparak tam olarak nereden alyan yardımıyla manuel kapatılabileceğini gösteriyor.
          Ama insignia hakkında sunroof sıkışma sonuçları, neredeyse hiç yok internette. Daha global olsun diye opel insignia isminin yanısıra, araçlarımızın Amerika'daki buick regal ya da İngiltere'deki vauxhall adlarıyla da arattım problemi googleda. Ama ne bir görsel ne de nokta atışlık bilgi var.

Aslında, manuel sunroof kapatma hakkında bilgilendirme, markanın resmi kullanım kılavuzlarında, acil durumlarda, ( örneğin olmadık yerde akünüz bitti ve aracı anahtarla manuel kilitleyebilirsiniz ama sunroofunuz açıksa nasıl bırakıp uzaklaşabilirsiniz ki aracınızdan... Ya da yağmur yağarken seyir halinde açık halde sıkıştı sunroof. Şemsiyeyle mi araç kullanacağız ? vb... ) başvurulması amacıyla mutlaka bulunmalıydı bence.

Mesela skoda superB aracında gözlük kabının içinden, mercedesin bazı modellerinde bagaj hoparlör bölmesinden, merivada sunroof yakınında sırf bu iş için ayrılmış bir bölgeden alyan yardımıyla manuel kapatılabildiği gibi bilgilere ulaşabildim.

Ayrıca yine bazı markalarda sunroofu kutup başı söküp takmak yerine, sunroof düğmelerine belirli saniyelerde, belirli sırayla basarak resetlendiğine dair pek çok video izledim. Bunlar arasında hyundai, bmw, citroen, peugeot gibi markalar vardı. Öyle sanıyorum ki bizim araçlarda böyle bir özellik yok.

Çok uzattım çünkü biraz hayal kırıklığına uğradım. 11 yıldan sonra hala severek kullandığım aracım için de, diğer markalardaki kadar, bilgiye ulaşmanın kolay olmasını beklerdim.

Aracı en az bir 10 gün kadar servise götürebilme imkanımız olamayacak. Araç dediğim gibi şehir dışında. Sunroof düğmelerinin olduğu plastik bölmenin altında bir yerlerde vardır bir manuel kapatma yeri diyerek girişeceğiz galiba. Gizli bir vida yoktur sanırım. Plastik bir tırnak kırmadan başarabiliriz umarım.

Yorum

Sunroofa ait sigortalar kontrol edildi hanım tarafından. Görüntülü olarak yönlendirerek yardımcı oldum.
            2 adet sigortası var. Birisi motor bölümünde, diğeri bagaj bölümündeki sigorta panelinde 34 numaralı lokasyona ait sigortalar.
            Her ikisinin de sağlam olduğunu bildirdi eşim.

Sunroof düğme bölümündeki plastik bölmede herhangi bir vida göremediği ve o bölgede bir zorlamayla plastik bir tırnağı kırmaktan çekindiği için bundan sonrasını ustasına bırakmaya karar verdik. O plastiğin altında, sunroofu manuel kapatmaya yarayacak bir alyan yeri olduğunu düşünüyordum.

Ancak bugün İzmir'den ulaşabildiğim bir özel opel servis ustası, insignialarda öyle alyanlı manuel kapatma yeri yok dedi. alala

Yorum

Opel gerçek yetkili servisinden ihsan Bey'in verdi bilgiye göre

Önde tavan lambası arkasinda bulunan
              sunroof motoru üzerinde manuel kapatmak için ayar vida deliği var dedi 4 ya da 5 numaralı Alyan ile kapatilabiliyormus.

Bu işlemi yaparken video yada resim çekebilirseniz süper olur

Son düzenleme: FacomX; 06.08.2020, 11:16.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ant1085 View Post
                Ancak bugün İzmir'den ulaşabildiğim bir özel opel servis ustası, insignialarda öyle alyanlı manuel kapatma yeri yok dedi. alala
                Bizim ustalarda "bilmiyorum" sözcüğü olmadığı için, bilmedikleri özelliklere "yok" demeyi tercih ediyorlar. O yüzden böyle durumlarda farklı yerlere sormakta fayda var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Bizim ustalarda "bilmiyorum" sözcüğü olmadığı için, bilmedikleri özelliklere "yok" demeyi tercih ediyorlar. O yüzden böyle durumlarda farklı yerlere sormakta fayda var.

Kesinlikle katılıyorum. Aynı ustanın oğlu şu anda alyanla kapatıyormuş.

Belki bu eski ustaların, elektronik aksamdan ziyade, motor konusunda daha yetkin olmaları nedenine bağlanabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                    Opel gerçek yetkili servisinden ihsan Bey'in verdi bilgiye göre

Önde tavan lambası arkasinda bulunan
                    sunroof motoru üzerinde manuel kapatmak için ayar vida deliği var dedi 4 ya da 5 numaralı Alyan ile kapatilabiliyormus.

Bu işlemi yaparken video yada resim çekebilirseniz süper olur

Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için.

Daha önce bahsettiğim gibi ben İstanbul'da, araç ise eşimde İzmir'de. Şu an özel serviste kapatılmış sunroof manuel olarak.

Sunroof düğmelerinde sorun yok gibi denmiş. Kablolarda elektrik akımı varmış. Sigortalar zaten sağlam. Büyük olasılıkla motor arızası var denmiş.
                    O da pahallı olur, çok kullanmıyorsanız sunroofu manuel kapatalım denmiş.

Ben araç başında olsaydım, emin olun her detayı çeker video olarak paylaşırdım. Ancak eşimden gelen sadece bir fotoğraf oldu. Sunrooflu araç sahipleri, umarım ihtiyaç duymazlar ama en azından bir fikir verebilir benzer sıkıntı yaşarlarsa.

Tam olarak işaretli yerden, alyan yardımıyla açılıp kapatılabiliyormuş.
                    Görüldüğü üzere çok da pratik bir yerde değil. Bütün kablolar bağırsak gibi dökülüyor.

IMG-20200806-WA0004.jpg

Yorum

Geçmiş olsun. Forum gene amacını yerine getirmiş gözüküyor

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçmiş olsun. Tekrarı olmasın çözümü tez zamanda belli olsun.

Yorum

İşleniyor...
                        X