Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia GS Ön takim lakirti sesi hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia GS Ön takim lakirti sesi hk.

Merhaba, arkadaslar öncelikle herkesin bayrami kutlu olsun. Bozuk bir zeminde yavas hizda giderken on takimdan lakirti sesi gelmekte, sanki birsey gevsemis gibi. Daha once bu sorunu yasayan arkadas var midir? Aracim 40.000 km, amortisorun bozulacagini zannetmiyorum. Internetten arastirmalarima gore problemin Z-rotundan kaynaklanabilecegini dusunuyorum. Bayram donusu servise goturecegim. Acaba Z- rotu veya amortisor kaynakli bir problem mevcut ise garantiden karsilayabilirlermi merak ediyorum. Yorum ve gorusleriniz icin tesekkur ederim.

Eğer +90 km hızlarda fren yaptığınızda araç sağa yada sola çekiyorsa Amortisör yada Rotlarda problem olma ihtimali yüksek. Lokurtu sesi genelde Amörtisör takozları ile alakalı oluyor ama siz baktırdığınızda bence komple tüm alt takıma baktırın 40.000 deki bir araç için erken bir alt takım arızası.

Yorum

Aracın gidişinde kesinlikle hiçbir sorun yok, sadece bozuk yolda giderken özellikle sağ ön amortisörden(olduğunu düşündüğüm) lak luk sesi geliyor, çukuru daha çok hissettiriyor, açıkçası insanın keyfini kaçırıyor. Yetkili servise götürdüm, usta ile teste çıktık, usta çok önemsenecek bir ses yok, baksak ta bir şey bulamayız tarzında yaklaştı. Usta için önemli değil ama benim için çok önemli bir ses, aracın tüm imajını ve benim keyfimi kaçırıyor.

Ön takım olduğu için sesin tam olarak nereden geldiğini anlamak zor, ön takımı oluşturan birçok parça mevcut. İnternet araştırmalarıma göre amortisör takozundan olabileceğini düşünmekteyim. İstanbul anadolu yakasında bildiğim bütün özel servisleri gezerek derdimi anlatmaya çalışacağım. Mekanikten anlayan, sizlerin tavsiye edebileceği özel servisler olursa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Keyifli sürüşler.

Yorum

Anlattığınız ses bariz Amortisör takozu sesi. Takoz arızasında araç sağa sola çekme yapmaz ancak ses yapar. Araç eğer dediğiniz gibi sürüş dinamiklerinde bir tarafa çekme yapsaydı amortisörden şüphelenmek lazımdı. Bu araçların amortisörleri fabrikasyon bir problem olmazsa eğer 250K km kadar yapıyor. Yakınım 300K da orjinal amortisörleri yeniledi komple. 40k çok erken zaten fabrikasyon bir problem olmadığı sürece.

Yorum

İşleniyor...
        X