Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Lambaları Servis Gerekli hatası hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Lambaları Servis Gerekli hatası hakkında

Konuyu açarken yanlışlık yaptım, üzgünüm. Mesaj olarak ekliyorum derdimi.

Merhabalar, yaklaşık 4 ay önce 2009 model 1.6t cosmo insignia aracımı aldım. Alırken detaylı ekspertiz yaptırmıştım ve u1512 far hatası çıkmıştı ancak o sıra gündüzdü ve farda sorun yoktU ben de çok üstelemedim. Ardından Gece uzun yola çıktım ve hiç sorun olmadan her fonksiyon çalışır şekilde geldim. Ancak ne zaman ki şehir içine geldim bir kasisten geçerken far hataya düştü ve uzunlar yanmamaya başladı. Daha sonra şehir içinde normal hızlarda kullanırken hiç sorun almadım ancak ne zaman ki dur kalk veya tümsek oluyor araç afl hatası veriyor ve uzunlar çalışmıyor. Kontak kapatıp açınca hiç hata olmadan devam ediyor. Ancak çok nadir de olsa sert bir tümseğe girdiğimde veya kaldırım gibi bir yerden inerken gündüz vakti far yanmasa da bu hata oluyor. 4 aylık süreçte 2 kez başıma geldi gündüz olması sorunu.

Normal durumlarda hiç hata almıyorum.

şehir içinde farı manuel kullanıyorum şehir dışında otomatiğe alıyorum, şimdilik böyle çözdüm. Ancak sorunu çözmek istiyorum. Far içlerinin hareketleri normal, bir problem görünmüyor. Videosunu koyuyorum.

Ankara’da bu sorunu çözebilecek usta arıyorum. İnternetten bakınca sorunun ne olduğunu tam anlayamadım. Kimisi farın altındaki xenon ballastlarının sorun çıkardığını söylüyor, kimisi aracın altındaki aynanın sorun çıkardığını söylüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum

yaklaşık 1 senedir "U1512 LIN BUS 1 CİHAZ 2 İLE İLETİŞİMİNİ KAYBETTİ" afl hatasından müzdariptim. sonuç olarak sol çıkma afl far ile

şu konuya bakmanızı öneririm. aynı sorunu ben yaşamıştım ve çözümünü paylaştım. sorun tümsek yada kasis değil. belirsiz zamanlarda durup dururken hatta bazen ilk çalıştırmada bile o hatayı alabilirsiniz. sorun sol farınızın içindeki motordan kaynaklanmakta. ben çıkma sol far ile sorunumu çözdüm yaklaşık 1 senedir de hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.
      Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
        https://www.insigniateam.com/forum/t...%C3%BCld%C3%BC

şu konuya bakmanızı öneririm. aynı sorunu ben yaşamıştım ve çözümünü paylaştım. sorun tümsek yada kasis değil. belirsiz zamanlarda durup dururken hatta bazen ilk çalıştırmada bile o hatayı alabilirsiniz. sorun sol farınızın içindeki motordan kaynaklanmakta. ben çıkma sol far ile sorunumu çözdüm yaklaşık 1 senedir de hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.
        Hocam açıkçası yeni far almadan çözmek esas derdim. Bu sorunu araştırınca birden çok sonuç ondan daha da çok sebep buluyorum. Özellikle yabancı forumlarda baktığımda çoğunlukla farın komple değişmesi gerektiğini söylüyorlardı burada da benzer şeyler okudum ancak haliyle epey tuzlu oluyor böyle. Sizin de yazdığınız bir konuda arkadaş farın içindeki motorun değişimiyle sorunu çözdüğünü söylemiş. Farın içinin açılmasını elbette istemem ancak atıp yenisini alacaksam da haliyle eskisine yapılabilecek bir şey varsa yapılmasını isterim önce. Değiştirmek son çarem olur gibi duruyor. İşin ilginç yanı, ilk başta farlar gayet güzel oynuyor, hatta uzun yolda hiç sorun çıkarmadan otomatik olarak uzun/kısa yapıyor, afl fonksiyonları çalışıyor ancak dediğim gibi şehir içinde ne yaparsam da bir tümsekten falan geçince bazen gidiyor. Farların videosunu da koymuştum yukarıya.

Ancak sorun beyin diye tabir ettikleri zenon ballastından kaynaklanıyorsa çıkma temiz farı 1000 liraya bulursam onu tercih etmeyi düşünürüm.

Yorum

İşleniyor...
        X